Unde să mergi în vacanță în luna aprilie

 Lupescu Anca
.

Nu știi unde să călătorești în luna aprilie? Cea de-a patra lună a anului este una dintre cele mai populare luni pentru călătorii, în special pentru vacanța de Paște.

Unde să mergi în vacanță în luna aprilie

Aprilie este o lună a noilor începuturi: florile încep să înflorească, iar vremea începe să devină mult mai frumoasă, mai ales în sudul Europei. Dar nu trebuie să te rezumi la Europa, pentru că pe alte continente vei trăi experiențe pe care ți le vei aminti toată viața și care merită orice efort.

Vietnam

Dacă ești în căutarea unei destinații bune pentru a călători în aprilie, Vietnamul trebuie să fie în fruntea acestei liste. Sunt puține luni mai bune pentru a călători în Vietnam decât aprilie. Deși țara este foarte lungă și are mai multe regiuni climatice, în aprilie este vreme bună aproape peste tot în țară. De fapt, între februarie și aprilie, ploua foarte puțin și  este cel mai secetos sezon al anului.

Ce este compostul și cum să-l faci la tine acasă

Temperaturile sunt plăcute aproape peste tot în Vietnam, deși în nord sunt încă răcoroase. Cu toate acestea, dacă mergi în Vietnam în aprilie, te vei bucura de o vizibilitate excelentă în Sapa și Halong Bay, precum și de condiții excelente în majoritatea destinațiilor turistice, cum ar fi Hanoi, Hoi An și plajele din Nha Trang. Orașul Ho Chi Minh are vreme bună pe tot parcursul anului, așa că nu uita să incluzi toate aceste destinații în turul tău în Vietnam.

Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Deși vremea nu este niciodată extremă, temperaturile încep să crească în aprilie, odată cu sosirea primăverii. Prețurile de vară sunt foarte mari, așa că un city break în aprilie poate fi o opțiune fantastică pentru a explora orașul.

Dacă vei călători pe 23 aprilie, vei experimenta una dintre cele mai importante tradiții catalane și în nicio altă perioadă a anului orașul nu se îmbracă atât de frumos! Sant Jordi este o sărbătoare fantastică.

Străzile sunt pline de mici magazine care vând trandafiri și cărți, reprezentând legenda. Las Ramblas este cea mai animată stradă, dar nu singura. Multe balcoane sunt decorate cu trandafiri și steaguri catalane.

Japonia

Japonia este una dintre cele mai minunate țări de vizitat în aprilie. Să poți contempla orașele și peisajele japoneze cu florile de cireș este un spectacol unic pe care nu îl poți rata. 

Citește și: De ce sunt roșiile roșii

Cu toate acestea, ele nu înfloresc în toată țara în același timp. De exemplu, în Kyoto, florile de cireș înfloresc la jumătatea sau la sfârșitul lunii martie și ating apogeul în aprilie, când florile sunt spectaculoase, iar orașul se umple de un parfum de neuitat. P

Nu este cel mai ieftin loc în care să călătorești în aprilie, dar este unul dintre cele mai frumoase.

Temperaturile sunt, de asemenea, destul de plăcute în întreaga țară. De exemplu, în Tokyo, capitala Japoniei, temperaturile maxime se situează în jurul valorii de 20 de grade Celsius, iar cele minime în jurul a 10°C, în timp ce în Kyoto sunt similare. 

Veneția

Dacă nu vrei să mergi prea departe, o excursie la Veneția este întotdeauna o idee bună. Iar o vizită în aprilie poate fi o opțiune excelentă înainte de explozia prețurilor de vară și a aglomerației. În aprilie, vremea este plăcută în Veneția.

Frigul iernii s-a risipit și soarele este de obicei prezent în fiecare zi, în timp ce temperaturile sunt plăcut de ridicate. 

Orașul are temperaturi asemănătoare primăverii care încep să apară și mai puțină umiditate decât în lunile de vară. 

Totuși, vei avea nevoie de o geacă seara. Pentru referință, maximele sunt de obicei în jur de 17ºC, iar minimele sunt în jur de 8ºC.

Luna aprilie nu este prea aglomerată, atât timp cât nu călătorești în săptămâna Paștelui. Astfel, îți poți face timp să te plimbi pe străzi fără aglomerație. Veneția este o destinație turistică pe tot parcursul anului, dar este mai bine să te bucuri de ea în afara perioadelor de vârf.

Insula Komodo (Indonezia)

Insula Komodo este una dintre destinațiile turistice de top din Indonezia. În fiecare an, mii de vizitatori vin aici, în parte pentru a vedea dragonii de Komodo, unul dintre cele mai impresionante animale de pe planetă.

Deși Parcul Național Komodo este una dintre cele mai secetoase regiuni din Indonezia, aprilie este cea mai bună lună pentru a profita la maximum de ea. 

Citeşte şi: Alimentele care scad pofta de mâncare

Sezonul ploios, din ianuarie până la jumătatea lunii martie, poate fi destul de puternic, cu vânturi și ploi abundente. Dar aprilie este o perioadă bună a anului pentru a vedea dragonii de Komodo. Șopârlele uriașe sunt mai puțin active în timpul lunilor ploioase, dar în aprilie, soarele cald și uscat le atrage.

De asemenea, pentru pasionații de scufundări, aprilie este probabil cea mai bună lună pentru a face scufundări în Komodo. Cu siguranță unul dintre cele mai bune locuri în care să călătorești în aprilie.

Amsterdam 

Sezonul lalelelor din Olanda este un adevărat spectacol. Deși Amsterdam este o destinație pe tot parcursul anului, aprilie este una dintre cele mai bune luni pentru a o vizita, mai ales pentru a vedea grădinile Keukenhof și lalelele lor!

Sezonul lalelelor în Olanda se desfășoară, de obicei, de la sfârșitul lunii martie până la mijlocul lunii mai. Acesta este momentul în care peisajele sunt pline de cele mai incredibile culori. Grădina botanică Keukenhof este cel mai faimos loc de vizitat, deoarece găzduiește peste șapte milioane de bulbi.

Dar nu doar lalelele merită o excursie la Amsterdam în aprilie Ziua Regelui este în fiecare 27 aprilie. Orașul devine portocaliu. Există muzică live, DJ, petreceri și o piață stradală foarte interesantă, cu o atmosferă uimitoare.

În ceea ce privește temperaturile, în aprilie este încă un pic cam frig. Maximele sunt de obicei de 13°C și minimele de 4°C, cu o medie de 8 zile ploioase.

Iordania

Într-o țară cu o climă extremă precum Iordania, este foarte important să alegi datele potrivite pentru a profita la maximum de ea, iar aprilie este una dintre cele mai bune perioade pentru a te îndrăgosti de țara asiatică! Începând cu luna aprilie, datorită ploilor din timpul iernii, florile sălbatice acoperă de culoare văile din toată țara.

În plus, temperaturile sunt calde, dar nu prea ridicate. Pentru referință, în Petra, principala destinație turistică a Iordaniei, temperatura minimă este de 11ºC, iar cea maximă de 26ºC.

Sevilla

Târgul din aprilie este unul dintre cele mai importante evenimente din Spania. În fiecare an, acesta atrage peste un milion de oameni în oraș. Ceea ce a început ca un târg de animale în 1846, a devenit un eveniment cunoscut în întreaga lume.

Feria de Abril începe duminică, 23 aprilie, și se încheie sâmbătă, 29 aprilie, cu un foc de artificii. În timpul evenimentului te poți bucura de concerte susținute de artiști internaționali, de spectacole de flamenco susținute de unii dintre cei mai buni dansatori de flamenco din Spania, de concursuri ecvestre și de o mulțime de activități culturale interesante.

Citește și:Ce alimente sunt interzise în cuptorul cu microunde.Aparatul riscă să explodeze

În plus, temperaturile din aprilie sunt destul de plăcute, cu maxime de 22ºC și minime de 11ºC. Vreme ideală! Trebuie doar să îți rezervi cazarea cu mult timp înainte, deoarece hotelurile sunt întotdeauna pline.

Elveția

Dacă ești în căutarea unei destinații idilice în care să călătorești în aprilie, Elveția este soluția. Să călătorești în țara alpină în cea de-a patra lună a anului este ca și cum ai păși în poveștile lui Heidi. Florile înfloresc pe pantele munților alpini și în văi, creând un decor minunat.

Odată cu sosirea primăverii, temperaturile încep să crească, dar este încă frig, mai ales la altitudini mai mari. Cu toate acestea, aprilie este o lună bună pentru a vizita Elveția, deoarece este considerată sezonul de joasă durată între iarnă și vară. Iar asta înseamnă mai puțină aglomerație și prețuri mai bune, ceea ce în Elveția este foarte apreciat!

Roma

Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe continent. Deși primește turiști pe tot parcursul anului, aprilie este o lună bună pentru a te pierde pe străzile sale pline de istorie fără a fi copleșit de aglomerație. Cu condiția să nu călătorești de Paște!

Temperaturile sunt destul de confortabile, cu maxime de 19ºC și minime de 9ºC. Cu toate acestea, la fel ca în mare parte din Europa, aprilie este cea mai umedă lună de primăvară, cu o medie de 8 zile de ploaie în oraș.

Un alt aspect pozitiv este că odată cu sosirea primăverii totul arată frumos în oraș. Există, de asemenea, mai multe evenimente interesante, cum ar fi Festa della Liberazione, care sărbătorește eliberarea Italiei la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, în 1945. Există mai multe ceremonii organizate la Palatul Quirinale și în alte locuri de stat din Roma.

Milano și Lacul Como

Fără a părăsi Italia, Milano este o altă destinație interesantă în care să călătorești în aprilie. Mai ales pentru a evada la Lacul Como și a te bucura de o atmosferă magică. Fiind situat în nordul țării, temperaturile din aprilie nu sunt la fel de ridicate ca în alte destinații precum Napoli sau Florența. Cu toate acestea, în general, în luna aprilie, vremea din Milano se schimbă radical, trecând de la zilele reci și ploioase din martie la zile însorite și cu soare.

Citește și: Patru diete de slăbit, recomandate femeilor peste 50 ani

Pentru referință, temperatura medie zilnică în Milano în luna aprilie este de 12,5°C, deși poate ajunge până la 25°C. Cu toate acestea, nopțile sunt în continuare reci, cu o temperatură minimă medie de 8°C, așa că nu uita geaca acasă.

Dar, mai presus de toate, nu uita să mergi la Lacul Como. Primăvara este cea mai populară perioadă a anului pentru vizitatori și este și mai romantic în această perioadă: vremea este plăcută, iar culorile peisajului sunt fabuloase.

Oriunde ai decide să mergi în vacanță în luna aprilie, asigură-te că faci multe poze, încerci mâncarea locală, te plimbi prin piețele pline de localnici și te bucuri de frumusețile lumii.

Citește și: Vacanța de Paște 2023 începe vineri. Câte zile libere au elevii în vacanța de Paște

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton