Trenduri de amenajare interioară pe care merită să le adopți în această primăvară

 bogdan.galca
.

Primăvara vine mereu cu surprize și aer proaspăt, iar anul acesta nu este o excepție, chiar dacă situația cauzată de pandemia de coronavirus complică lucrurile. Trebuie să vezi dincolo de problemele din prezent și să te pregătești pentru un nou început. Cum ai putea sărbători începutul sezonului cald dacă nu cu o reamenajare sau adoptarea unor trenduri noi în materie de decor și design interior? Iată câteva dintre cele pe care merită să le încerci în acest an:

Inspirație retro

Inspirația din stilurile consacrate continuă să atragă atenția. Dacă vrei să te concentrezi pe amenajarea livingului optează pentru elemente specifice stilului scandinav din anii ‘70. Liniile fine, texturile organice și siluetele simple fac din acest stil alegerea potrivită pentru un living curat, cu accente rustice, și se potrivește în special în casele în care pătrunde suficientă lumină naturală. Chiar dacă albul predomină, încearcă să adaptezi acest stil la vremurile noastre. Accentele pastelate pentru covoare sau pereți îți vor aminti de nuanța și gustul fructelor și florilor de vară. De asemenea, concentrează-te pe conceptul less is more și asigură-te că nu ai niciun obiect sau accesoriu care ar putea încărca atmosfera. Ordinea este de aur, așa că nu strică să înveți din lecțiile lui Marie Kondo. 

Texturi naturale

Materialele și texturile naturale sunt perfecte pentru o casă autentică, cu inspirație rustică. Dacă nu vrei să achiziționezi covoare, cuverturi sau pături noi pentru casă, alege din zestrea mamei sau a bunicii și redă viață unor articole vechi, pe care toată lumea le credea abandonate. Dacă ai o casă cu finisaje din lemn sau chiar o casă de vacanță în stilul unei cabane, nu renunța la texturile care inspiră căldură și confort chiar dacă se apropie căldura. Bumbacul natural și textilele confecționate de mână sunt la mare căutare și trebuie să știi că cearșafurile din bumbac natural, țesute de bunici și străbunici, te vor proteja de căldura nopților de vară. Pe lângă efectul estetic al acestor materiale, gândește-te și la funcționalitate.

Schemă în două nuanțe

Bucătăriile sunt încăperile pentru care cheltui cei mai mulți bani, dacă iei în considerare toate electrocasnicele și piesele de mobilier. Tocmai de aceea, bucătăria merită un makeover radical. Dacă și bucătăria ta are deja un look anost, ar fi ideal să optezi pentru o schemă în două nuanțe sau culori. Această abordare va oferi bucătăriei un aer dinamic și vibrant, fără a încărca spațiul. Dacă încăperea este mai mică, poți alege nuanțe neutre, iar dacă spațiul este generos, te poți aventura spre o schemă de trei nuanțe. Ideal ar fi să existe o nuanță diferită pentru mobilierul de la nivelul ochilor, alta pentru cele de la bază și una pentru insule.

Materiale naturale

Nimic nu te face să te simți ca acasă, protejată și relaxată mai bine decât materialele naturale precum lemnul. Pe lângă acesta, experții recomandă să-ți decorezi mediul de acasă cu inspirație din natură, pentru ca aceasta să fie mai prezentă în viața ta de zi cu zi. Chiar și statul acasă în plină pandemie devine suportabil atunci când ai aproape plante, finisaje cu textură de piatră sau lemn. De la mobilier din lemn nefinisat la antichități în nuanțe închise – toate acestea își pot găsi un loc în casele moderne. Refolosirea mobilierului vechi sau a materialelor lăsate în urmă reprezintă și o practică prietenoasă cu mediul. Dacă vrei să fii mai conectată cu natura și tot ce înseamnă Pământ, alege să-ți redecorezi casa în această direcție.

Unele trenduri se schimbă, iar altele sunt aici ca să rămână. Indiferent de preferințele tale, vei găsi cu siguranță elemente pe gustul tău, iar acestea pot fi combinate cu ușurință, mai ales dacă ești pasionată de design interior. Nu-ți fie teamă să faci schimbările mult visate și începe să planifici cât mai repede.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Beko

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton