(P) Stațiunea de schi Avoriaz, atracție de top pentru amatorii de distracție

 Stamen Diana
.

Pentru pasionații de schi, care vor să încerce noi experiențe și aventuri, una dintre cele mai atrăgătoare destinații de vacanță se află în Franța. În regiunea Portes du Soleil, la cota 1800 m, se află celebra stațiune Avoriaz, ale cărei baze au fost puse în 1960, într-o zonă acoperită de pășuni.

De-a lungul timpului, datorită resurselor naturale excepționale, dar și a investițiilor umane, Avoriaz a fost luat cu asalt de turiști și a devenit din ce în ce mai ofertant pentru iubitorii schiului și în general al sporturilor practicate în anotimpul rece. Dacă vrei să te bucuri de o vacanță de neuitat, acesta este momentul oportun pentru a rezerva un sejur de la AeroVacanțe! Turoperatorul vine cu o ofertă specială pentru pachetul de 7 nopți de cazare în perioada 28 martie – 4 aprilie, ce include zborul București – Lyon – București, transfer aeroport-hotel-aeroport, skipass 6 zile, acces la sesiunile de coaching (2h/zi) și acces la petrecere après-ski, la un tarif de numai 938 euro/persoană.

Avoriaz, raiul iubitorilor de schi

Acest „Disneyland' al schiorilor cuprinde un total de 14 stațiuni și 283 de pârtii. Avoriaz este scăldată de razele soarelui în cea mai mare parte a anului, dar este îmbrăcată de zăpada fără de care nimic nu ar mai fi la fel în această localitate pitorească. Zona este exclusiv pietonală și accesibilă săniilor trase de cai, așa că turiștii se pot bucura de atmosfera hibernală fără bătăile de cap provocate de trafic. Domeniul se bucură de o cantitate impresionantă de zăpadă și poate oferi cele mai bune condiții vizitatorilor. Indiferent de locul în care ești cazat, poți să ajungi foarte ușor la pârtii, după o scurtă coborâre prin centrul localității.

Pentru schiorii experimentați există „Crozats', una dintre cele abrupte coborâri din zonă, cu o lungime de 4 kilometri și o spectaculoasă diferență de altitudine de 1.000 de metri. Foarte aproape există un loc legendar: „Peretele Elvețian', cea mai abruptă pârtie modul din lume. La polul opus, pentru cei care abia deprind abilitățile schiatului sunt puse la dispoziții pârtii largi, cu suprafețe generoase, care oferă siguranță și confort. În centrul stațiunii a fost construită „Grădina Copiilor', un adevărat paradis dedicat celor mici.

AQUARIAZ-1024×682-1AQUARIAZ-1024×682-1

Oportunități de distracție variate, pentru toate gusturile

Chiar dacă schiatul reprezintă marea atracție a stațiunii Avoriaz, există multe alte activități care îți vor transforma vacanța într-o experiență unică. Aici a fost construit un parc acvatic, Aquariaz, cu tematică tropicală, unde fiecare vizitator, indiferent de vârstă, își găsește locul: pe tobogan, în jacuzzi sau pe un perete dedicat cățărărilor deasupra apei. De aici îți poți încânta privirea cu o panoramă uimitoare asupra munților înconjurători.

Nopțile sunt lungi în Avoriaz și pot fi condimentate în nenumăratele cluburi, pub-uri sau restaurante, acolo unde se mănâncă, se bea și se dansează până în zori. Profită de evenimentul Snow Mission Avoriaz 2020, pentru a participa la câteva dintre cele mai mari petreceri private ale sezonului, oferite de Anjunabeats elevations. Lasă-te purtat de ritmul muzicii electronice, timp ce 5 zile de neuitat, îmbarcă-te la super distracția de la Aquariaz Aquaparty sau bucură-te de o experiență unică la Igloo Dinner Party din Igloo Village.

de Geanina Ichim

 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton