Vrei un copil? Află care sunt simptomele ovulației

 Dumba Gabriela
.

Dacă vrei să rămâi însărcinată, să ştii care sunt simptomele ovulaţiei te ajuta foarte mult. Odată identificate semnele, dacă faci dragoste în această perioadă, şansele să ai un moştenitor cresc simţitor.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!

Iată care sunt informaţiile de care ai nevoie. Nu toate femeile au un ciclu de 28 de zile, cu ovulaţie în a 14-a zi. Un ciclu menstrual normal are în jur de 26-32 de zile. În plus, sunt femei care, din motive medicale, nu au ovulaţie în fiecare lună.

Odată ce ovulul a fost fertilizat, hormonii stopează producţia altor ovule pentru că sarcina prezenţa să fie în siguranţă.

Citiţi în continuare câteva dintre simptomele ovulaţiei!

Citește și: Julia Chelaru, marcată profund de pierderea tatălui ei:’A murit subit, făcând integrame’

Citește și: Cum se înțelege Neti Sandu cu Andreea Esca, colega ei de la PRO TV:„Ne întâlnim doar pe la evenimente. Felul ei de a se purta cu oamenii…’ / EXCLUSIV

Citește și: Elena Merișoreanu a împlinit 76 de ani. Artista păstrează și acum cadourile primite de la mama ei, de ziua de naștere:„Le țin la loc de cinste’ / EXCLUSIV

Durere

Este un simptom incomod, însă sunt femei care simt dureri moderate în zona abdomenului inferior atunci când sunt la ovulaţie. Durerile moderate sunt normale, însă dacă durerea este intensă, ar putea fi un semn de chist ovarian, complicaţii în urma unei intervenţii chirurgicale anterioare sau alte probleme de sănătate. Aceste dureri ar trebui investigate de către medicul specialist, mai ales dacă vrei să rămâi însărcinată.

Scăderea temperaturii bazale

Ca să afli când scade temperatura bazala, trebuie s-o monitorizezi zi de zi, dimineaţa, aproximativ la aceeaşi oră. Pentru această ai nevoie de un termometru bazal, special conceput pentru a reda cu acurateţe (două zecimale) temperatura.

După ovulaţie, tempratura creşte şi rămâne aşa până la următoarea menstruaţie.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton