Rețete cu avocado de post. Cele mai delicioase mâncăruri

 Lupescu Anca
.

Pentru persoanele care țin post, aceste rețete cu avocado de post sunt o sursă uimitoare de proteine. Feluri de mâncare sănătoase, gustoase, dar și un desert delicios făcut din avocado, o sursă perfectă de grăsimi sănătoase, vitamine și proteine. 

Despre avocado 

Un avocado este un fruct de culoare verde, cu un sâmbure mare și o coajă închisă la culoare. Sunt cunoscute și sub numele de pere aligator sau fructe de unt. Avocado este un favorit al secției de produse alimentare. Sunt ingredientul de bază pentru sosurile guacamole. Aceste fructe pot fi folosite în orice, de la salate și wrap-uri la smoothie-uri și chiar deserturi.

Rețete cu avocado. Cele mai sățioase mese

Avocado este bogat în grăsimi. Dar este vorba de grăsimi mononesaturate, care sunt grăsimi „bune” care ajută la scăderea colesterolului rău, atâta timp cât le consumați cu moderație.

Avocado oferă aproape 20 de vitamine și minerale.

Rețete cu avocado de post

Salată de quinoa și avocado

  • 250 g de dovleac, tăiat în bucățele mici
  • 120 g de broccoli, tăiat în bucăți mici
  • 250 g de quinoa fiartă
  • o mână mică de coriandru tocat mărunt
  • o mână mică de mentă tocată mărunt
  • 4 cepe verzi
  • 50 g de semințe de rodie
  • 20 g de fistic, tocat grosier
  • 1 avocado mic și copt
  • suc de ½ lămâie
  • o mână de germeni 
  • Pentru dressing
  • 1 lingură de tahini
  • ½ avocado mic copt , fără sâmburi, decojit și tăiat grosier
  • o mână mică de coriandru, cu frunzele culese
  • o mână mică de mentă, frunze culese
  • coajă și suc de ½ lămâie
  • 2 lingurițe de miere limpede sau sirop de arțar

Se încălzește cuptorul la 200C și se tapetează o tavă de copt cu pergament. Se răstoarnă dovleacul pe tavă, și se condimentează bine. Se prăjește timp de 20 de minute, apoi se împinge dovleacul la un capăt al tăvii, se adaugă broccoli la celălalt capăt și se condimentează și se prăjește încă 10 minute.

Rețetă de tacos mexican. Se prepară foarte ușor

Între timp, preparați dressingul. Puneți toate ingredientele în bolul mic al unui robot de bucătărie, adăugați 1 lingură de apă și un vârf de cuțit de sare. Amestecați pentru a obține un dressing lejer, adăugând încă puțină apă dacă este necesar.

Presărați punga de quinoa pentru a separa boabele, apoi răsturnați-o într-un bol mare. Adăugați ierburile, ceapa de primăvară, semințele de rodie și fisticul. Adăugați și legumele prăjite.

Împărțiți salata între două farfurii și stropiți-o cu dressingul. Tăiați avocado în două și îndepărtați sâmburii, apoi strecurați o lingură de între coajă și pulpă pentru a-l scoate dintr-o bucată. 

Așezați-l pe o planșetă de tocat, cu partea rotunjită în sus, și tăiați-l în felii subțiri. Se stoarce sucul de lămâie, apoi se strecoară un cuțit pe dedesubt și se ridică jumătate de avocado pe fiecare salată. Acoperiți cu germeni și, dacă doriți, măcinați puțin piper.

Tortillas cu fasole picantă și avocado

  • 4 tortilla de făină
  • 400 g de fasole roșie în sos picant
  • un vârf mare de cuțit de piper cayenne
  • 2 mâini de roșii cherry, tăiate în patru
  • 50 g de brânză vegetală
  • 1 ardei iute verde, tăiat felii subțiri
  • 1 avocado, tăiat în două, fără sâmburi și feliat
  • o mână de frunze de coriandru, pentru a servi

Încălziți grătarul la foc mediu-mare. Puneți 2 tortillas și frigeți timp de 2 minute. Într-un castron, amestecați fasolea, piperul cayenne, și roșiile cherry, apoi împărțiți jumătate din amestec între tortillas. 

Rețetă de ouă umplute cu avocado. Un aperitiv gustos

Împrăștiați jumătate din brânză și jumătate din ardeiul iute feliat, apoi prăjiți din nou pe grătar până când brânza se topește. Se ridică pe farfurii și se acoperă cu jumătate din avocado și coriandru pentru a servi. Se repetă cu tortilla rămasă.

Penne cu roșii și avocado

  • 100 g de penne integrale
  • 1 ceapă mare, tăiată felii
  • 1 ardei portocaliu, curățat de semințe și tăiat în bucățele
  • 2 căței de usturoi, rași
  • 2 lingurițe de praf de ardei iute ușor
  • 1 linguriță de coriandru măcinat
  • ½ linguriță de semințe de chimen
  • 400 g de roșii tocate la conservă
  • 196 g de porumb dulce în apă
  • 1 cub de legume pentru supă
  • 1 avocado, fără sâmburi și tăiat în bucăți
  • 1/2 lămâie verde, coaja și sucul
  • o mână de pătrunjel, tocat, plus mai mult pentru a servi

Se fierb pastele în apă cu sare timp de 10-12 minute, până când sunt al dente. Între timp, într-o tigaie medie adăugați ceapa și ardeiul tăiat felii și prăjiți, amestecând frecvent, timp de 10 minute. Adăugați puțină apă pentru ca legumele să se gătească bine. 

Încorporați usturoiul și condimentele, apoi adăugați roșiile, o o cană de apă, porumbul și cubul pentru supă. Se acoperă și se fierbe la foc mic timp de 15 minute.

Între timp, amestecați avocado cu sucul și coaja de lămâie și ceapa tăiată mărunt.

Rețetă de guacamole. Cum se face sosul mexican cu avocado

Scurgeți pennele și aruncați-le în sos împreună cu coriandrul. Puneți pastele în boluri, acoperiți-le cu avocado și împrăștiați frunzele de pătrunjel

Înghețată de avocado și căpșuni

  • 200 g de căpșuni coapte , decojite și tăiate mărunt
  • 1 avocado, fără sâmburi, decojit și tăiat grosier
  • 2 lingurițe de oțet balsamic
  • ½ linguriță de extract de vanilie
  • 1-2 lingurițe de sirop de arțar (opțional)

Puneți căpșunile (păstrați patru bucăți pentru partea de sus), avocado, oțetul și vanilia într-un castron și amestecați cu ajutorul unui blender de mână (sau într-un robot de bucătărie) până când obțineți o compoziție cât mai omogenă. Gustați și adăugați siropul de arțar doar dacă căpșunile nu sunt suficient de dulci.

DIETA cu avocado. Cum poți slăbi rapid și sănătos 5 kilograme într-o săptămână

Turnați în recipiente, adăugați câte o căpșună în fiecare, acoperiți cu folie alimentară și congelați. Lăsați recipientele afară timp de 5-10 minute înainte de a consuma înghețata.

Sursa foto: Shutterstock.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton