Psihologii te învață cum să eviți despărțirea! Ce e de făcut pentru a fi fericiți

O relație de cuplu înseamnă comunicare, respect, deschidere și multă muncă, fără toate acestea și altele pe lângă despărțirea pândește tăcută. Concret ce e de făcut.

Observă și lucrurile bune…


… nu doar greșelile sau gafele. Când te concentrezi exclusiv pe negativ aspectele pozitive se diluează în ochii tăi până la dispariție.

E dezordonat? Ok, dar poate îți aduce flori, te ajută la curățenie și e atent la nevoile tale.

Nu mai ataca persoana

Când îți exprimi o nemulțumire arată cu degetul spre comportament, nu spre individ, altfel începe o luptă care are ca scop apărarea.

Nu el este un insensibil, ci comportamentul lui te-a făcut să te simți tristă și ai avea nevoie să te asculte atunci când ești supărată sau stresată. Tehnicile de comunicare asertivă sunt foarte utile în acest sens.

Citește și:

Idei preconcepute despre sex! Psihologii îți recomandă să nu mai crezi în ele

Îl ții ascuns de ochii tuturor? De ce o relație secretă este atât de incitantă

Pozitivul să fie dominant

E imposibil ca într-o poveste de iubire totul să meargă ca uns, apar și mici disensiuni, neplăceri. Este vital ca paritatea să fie de 5 experiențe pozitive la una negativă.

Iar experiențele pozitive pot fi chiar și lucruri foarte mici, precum un zâmbet, nu ceva măreț ca o excursie la Paris ori cercei cu diamante.

Faceți lucruri împreună

Sigur că fiecare are nevoie de intimitate sau de timp singur cu prietenii ori familia din care provine, însă atunci când se duc vieți separate impactul asupra relației de cuplu este uriaș.

Împărțiți experiențe! De la mersul la piață la hobby-uri, excursii, gătit împreună, o piesă de teatru pe care apoi să o discutați etc

Foto: Hepta

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton