Pepenele roșu, ideal pentru diete rapide și sănătoase. Cum poți slăbi considerabil, chiar dacă îl mănânci seara

 Lupescu Anca
.

Vara simțim nevoia să mănâncăm preparate mai ușoare, sărace în calorii și cât mai răcoritoare. Motiv ideal pentru a da jos și câteva kilograme, profitând totodată de multitudinea de fructe care apare pe piață. Dintre ele, pepenele roșu este cel mai iubit de români, dar și unul dintre cele mai sănătoase. Asta pentru că el conține într-un mare procent apă. 

 Nutriționistul Luiza Pîrvu spune care este dieta perfectă pentru sezonul cald. 

Fructul-vedetă al acestui sezon, pepenele, ne poate ajuta în lupta cu kilogramele. Singura condiţie este să-l consumăm simplu, nu în combinaţii cu alte alimente. Explicaţia este simplă: are multă apă, aşa că dă saţietate.

„Dacă îl consumăm cu pâine şi brânză, aşa cum făcea bunica, bineînţeles că pepenele nu ne mai este prieten. Dar dacă ne gândim că pepenele are, în medie, cam 30 kcal la 100 de grame şi sub 10 grame de carbohidraţi, constatăm că nu este deloc adevărat acest mit.

„El dă şi o saţietate foarte bună, că are foarte multă apă, poate fi şi un ajutor atunci când vrem să pierdem câteva kilograme”, a spus medicul Luiza Pîrvu, la Antena 3.

O altă veste bune este că putem mânca ceva mult pepene, dacă înlocuim o masă cu acest fruct dulce, zemos şi parfumat. În plus, „putem mânca pepene şi seara„, spune dr. Pîrvu. Singura condiţie este să nu mâncăm un pepene o dată.

Cât priveşte diferenţa dintre cele două tipuri de pepene, verde şi galben, medicul spune că referitor la calorii şi conţinut ele sunt asemănătoare. Diferenţa este una mică, astfel că nu ar trebui să ne facem griji, susţine dr. Luiza Pîrvu.

Întrebată dacă fructele îngraşă, medicul nu a negat, însă trebuie să fim atenţi la cantitate. „În afară de apă, cam totul are calorii şi, atunci, depinde foarte mult de balanţa dintre consum şi aport. Dar, în general, fructele nu au foarte multe calorii, chiar dacă vorbim de struguri sau de pere, care sunt undeva la vârful aportului caloric. Ele ne pot ajuta, mai ales în sezon”, precizează dr. Pîrvu.

Pepenele roşu îmbunătăţeşte funcționarea sistemului cardiovascular și a celui osos

Licopenul prezent în pepene este foarte important pentru sănătatea sistemului cardiovascular și este recunoscut și ca un agent protector pentru sistemul osos. Consumul susținut de pepene contribuie la îmbunătățirea circulației cardiovasculare, fiind un excelent agent vasodilatator, conducând la scăderea tensiunii arteriale. Licopenul prezent în pepene și în roșii contribuie la întărirea sistemului osos. Pepenele are și un conținut ridicat de potasiu care contribuie la fixarea calciului în organism, contribuind la întărirea sistemului osos și al articulațiilor.

Pepenele roşu are efect antioxidant și antiinflamator

Pepenele are un conținut ridicat de compuși fenolici, cum sunt flavonoizii, carotenoizii și triterpenoizii. Licopenul carotenoid prezent în pepene are un rol deosebit în reducerea inflamațiilor și neutralizarea radicalilor liberi. Triterpenoizii prezenți în pepene contribuie la reducerea inflamațiilor, blocând activitatea enzimelor care sunt responsabile pentru declanșarea și întreținerea inflamațiilor.


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton