(P) Tot ce trebuie să știi ca să cumperi un uscător de rufe

 advertising.ringier
.

Te-ai săturat să pierzi timp mereu când pui rufele la uscat și apoi așteptând să se usuce? Avem soluția: cu un uscator de rufe. Cu un astfel de aparat electrocasnic, hainele tale sunt uscate într-un timp record. Pur și simplu, așează rufele umede în tambur și pornește programul. Câteva ore mai târziu, toate rufele tale vor fi uscate, gata de călcat, depozitat sau chiar purtat!

Dar ce uscător de rufe să alegi? Uscător de rufe electric cu condensare, uscător de rufe cu pompă de căldură, cu sau fără programe automate: ce să alegi și ce trebuie să știi?

1. De ce să alegi un uscător de rufe?

Contrar credinței populare, uscătorul este departe de a fi inamicul numărul 1 al garderobei tale. Într-adevăr, mulți cred că dacă usuci rufele în uscător îți vei deteriora hainele. Dar adevărul este că, dacă hainele tale se uzează, acest lucru are loc pentru că le porți des, nu pentru că le usuci în uscător! În plus, uscătorul chiar va face ca rufele tale să fie din ce în ce mai moi. Gata cu textilele aspre și rebele!

2. Evacuare sau condens?

Pentru a alege uscătorul potrivit, este important să știi ce tipuri de aparate sunt disponibile pe piață.

 Uscator de rufe cu pompa de caldura: funcționează ca un uscător cu condensator, dar este mai economic, deoarece rufele sunt uscate la temperaturi mai scăzute. Ciclurile de uscare sunt totuși puțin mai lungi.

Uscător de rufe hibrid: modelul cu condensare cu pompă de căldură, dar care oferă pentru mai multe programe posibilitatea de a accelera uscarea prin activarea unei rezistențe electrice suplimentare. Există opțiunea de a usca rufele într-un mod ecologic sau rapid.

Uscătorul de rufe cu condensare: este ușor de instalat, deoarece este suficientă o singură priză. Este perfect chiar dacă nu poți crea o deschidere spre exterior pentru evacuare, deoarece funcționează într-un circuit închis. Aburul răcit este transformat în apă, care este apoi evacuată într-un rezervor de colectare sau extrasă printr-un canal de scurgere. 

Uscător de rufe cu evacuare: respinge aerul umed din atmosferă prin ventilație. Prin urmare, este necesar să instalezi un canal de evacuare între aparat și trapa de ventilație.

3. Uscare cu precizie

Înainte de a-ți alege uscătorul, ia în considerare diferitele programe disponibile. Datorită lor, rufele tale sunt uscate cu precizie și fiabilitate. Nici prea uscate, nici prea umede, rufele tale sunt gata să fie călcate … sau gata de băgat în dulap! Deci, alege un aparat electrocasnic echipat cu programe care-ți vor fi utile zilnic. De exemplu, dacă te-ai săturat să calci cămășile, programul anti-cută cu abur îți va ușura viața. Elimină cutele și jetul de abur sub presiune, aerisește, netezește, reîmprospătează și dezodorizeaza rufele. Frumos, nu?

4. Întotdeauna mai economic

În urmă cu 10 ani, uscătoarele de rufe consumau foarte multă energie electrică, astăzi există pe piață mai multe modele cu consum mic. Cele mai economice uscătoare de rufe sunt echipate cu o pompă de căldură care comprimă aerul pentru a forma aerul fierbinte care va usca hainele. Rezultat? Consumă cu 50% mai puțină energie.

5. Coșul de uscare

Unele uscătoare de rufe sunt dotate cu un coș special pentru haine delicate. Perfect pentru a usca adidașii preferați, puloverul de lână sau topul cu paiete. Trebuie doar să așezi coșul în tambur.

6. Probleme cu spațiul?

Îți dorești un uscator de rufe, dar nu ai suficient spațiu? Soluția este simplă: pune uscătorul de rufe deasupra mașinii de spălat. Pentru acest tip de instalare pe coloană, trebuie să alegi  un model din aceeași marcă cu mașina de spălat și să instalezi un kit de stivuire.

Dacă vei ține cont de toate aceste sfaturi, alegerea uscatorului de rufe potrivit ar trebui să fie mult mai simplă. Iar dacă vrei să ai o gamă largă de produse de unde să alegi te sfătuim să cauți pe site-ul shopmania.ro. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton