(P) Top Atracții Turistice din Creta

 advertising.ringier
.

Creta este un spectacol de culoare și atitudine, o îmbinare perfectă între vechi și modern. Creta este cea mai mare insulă din Grecia și una dintre cele mai populare destinații de vacanță din această țară. Cei care și-au petrecut o vacanță în Creta, cu siguranță mai revin, pentru că această insula are o vibrația aparte și este un loc magnific în care nu ai cum să te plictisești. Creta este a cincea insulă că mărime dintre insulele mediteraneene din Grecia și se crede că are originea celei mai vechi civilizații europene, datând din 2700 î.Hr.

Insula este împânzită de situri arheologice fascinante, precum și de multe repere istorice care se întind pe cei 1000 de kilometri de țărm.

Centrul atracției din Creta îl reprezintă însă întinderile de plajă cu nisip auriu și apa turcoaz a mării. În Creta sunt și câteva orașele cu chei și cetăți venețiene, care contribuie la farmecul aparte al locului. Dacă ai în plan o vacanță în Creta, iată ce nu ar trebui să ratezi când ajungi în această destinație.

Plajele, cele mai frumoase din Europa

Se spune că în Creta se află unele dintre cele mai frumoase plaje cu ieșire la marea Mediterană din Europa. Cei mai mulți turiști se îndrăgostesc de această insulă tocmai datorită plajelor care îi întâmpină aici. Plajele din Creta sunt pentru toate gusturile, pe insula vei găsi plaje de diferite forme și mărimi, unele mai retrase, altele aglomerate, plaje ideale pentru familii cu copii sau locuri mai liniștite în care poți sta la soare pentru a te relaxa.

Unele plaje din Creta sunt acoperite cu nisip fin, în timp ce altele sunt cu piețe, însă toate oferă o experiență de neuitat turiștilor care adoră să stea la soare și să se bucure de o baie în mare și atmosfera de vacanță care domină în jur.

Una dintre cele mai populare plaje din Creta pe care trebuie neapărat să ajungi dacă alegi o vacanță în această insulă este plajă Elafonissi, faimoasă pentru nisipul său roz și plaja Balos Lagoon.

Orașul Matala are, de asemenea, întinderi nesfârșite de plajă de nisip, și este străjuită de o cavernă pe o parte. Matala este una dintre cele mai populare de pe coasta de sud a insulei și în niciun caz nu ar trebui să ratezi cel puțin câteva ore de stat la plajă aici. Plaja este străjuită de un zid de piatră, cu peșteri străvechi pe de o parte și un restaurant pe malul apei și magazine de cadouri pe partea opusă.

La pas prin Agios Nikolas

Acest mic oraș fermecător este situat pe malul nordic al regiunii de est a insulei. Spre deosebire de alte orașe de pe insula, Agios Nikolas nu este un loc turistic, însă merită vizitat fie doar și pentru numeroasele taverne cu preparate delicioase pe care le vei găsi aici.

Explorează frumusețile din Chania

Situat în vestul Cretei, Chania este unul dintre cele mai mari orașe de pe insulă și a fost capitală până în 1971. Peisajul orașului este spectaculos, datorită Munților Albi care domină împrejurimile. Chania are vedere la Marea Egee și este un loc minunat pentru plimbări pe jos.

Bucură-te de priveliștea din golful Mirabello

Golful Mirabello este unul dintre cele mai mari golfuri din Europa. Dacă ajungi aici merită să faci o baie în mare pentru a te răcori, apoi poți sta și admira superba priveliște de aici, care îți va tăia pur și simplu răsuflarea. Locul este preferat de toți cei care vor să se lase fascinați de natura sălbatică pe care o oferă frumoasă insulă grecească.

O vizită la cetatea Koules

Cetatea Koules este un site din Creta unde ar trebui să faci măcar o scurtă oprire în drumul tău. Acesta a fost construit în secolul al XVI-lea în timpul imperiului venețian. Astăzi, cetatea este un sit arheologic închis publicului, dar poate fi admirat și fotografiat de afară.

Mănăstirea Arkadi, o emblemă a insulei Creta

Dacă există un reper important în Creta, acesta este Mănăstirea Sacră din Arkadi. Mănăstirea se alfă la 20 de kilometri de Rethymno și se crede că a fost construită de Arcadius, un împărat bizantin, în secolul al V-lea. Mânăstirea este înconjurată de măslini, podgorii și stejari, iar cadrul de aici este idilic.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton