(P) Top 3 branduri din industria fashion care au luat naștere în Italia

 advertising.ringier
.

Tendințele în modă poartă semnăturile numeroaselor branduri din Italia, săptămâna modei de la Milano este faimoasă în lume și cei mai celebri designeri își expun creațiile pe podiumurile italiene. Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care italienii sunt renumiți pentru industria fashion. De-a lungul timpului, acolo au luat naștere nume mari, cunoscute și astăzi la nivel mondial, precum Gucci, Armani sau Dolce & Gabanna.  

Află câteva lucruri despre 3 branduri de top din industria fashion care au fost create în Italia:

Armani

Când spui Armani, te gândești rapid la parfumuri și haine de lux, pe care le găsești în magazine și care sunt recognoscibile prin logo-urile brandului. Povestea din spatele acestui nume mare a luat naștere în Italia, acolo unde s-a născut în 1934, în timpul celui de-al doilea război mondial, cel ce avea să devină designerul Giorgio Armani. Tânărul care voia inițial să devină medic ia primul contact cu lumea modei atunci când se angajează în departamentul de achiziții al unui magazin italian, renumit și astăzi în Italia, La Rinascente. Acolo, Armani a învățat primele taine ale industriei fashion, precum texturi ale materialelor, croieli sau furnizori. După 7 ani, pasiunea pentru modă era evidentă, iar mai apoi își descoperă și talentul și devine în 1964, designerul companiei Hitman. În doar patru ani de zile, Giorgio Armani începe să-și contureze pe cont propriu, sub propria semnătură, primele creații, acesta fiind începutul unui drum de un uriaș succes în modă. Își înființează propria casă de modă, iar la începutul anilor 70 numele său era deja cunoscut în Italia ca unul dintre cei mai cunoscuți și vizionari creatori de modă. În primii șase ani, casa Giorgio Armani vinde de 209 milioane de dolari. 

Gucci

Să porți haine Gucci înseamnă să fii ai o pasiune pentru modă, spun unii. Un alt brand celebru născut în Italia, Gucci îmbracă unele dintre cele mai faimoase personalități din lumea muzicii și a actoriei, precum Brad Pitt, Rihanna sau Salma Hayek, atât în viața de zi cu zi, dar și pe covorul roșu, atunci când apar la evenimente de gală. Istoria sa a început în Toscana, în 1921, și poartă, bineînțeles, numele fondatorului său, Guccio Gucci. În 2015, acesta era desemnat oficial cel mai popular și căutat brand de haine din lume, după ce o bună perioadă trecuse într-o con de umbră. În anii 90, nepotul lui Gucci, cel care preluase casa de modă și devenise președintele companiei, a fost ucis. Tragedia avea să zguduie lumea modei, însă Gucci a mers mai departe și s-a reinventat, fiind astăzi unul dintre cele mai scumpe și căutate nume din industria fashion. 

Dolce & Gabbana

Probabil nu există persoană care să nu fi auzit de Dolce & Gabbana, fie de la un parfum, fie de la o pereche de pantofi, însă puțini sunt cei care-i știu istoria. Brandul a fost creat de doi designeri care i-au dat și numele, Domenico Dolce și Stefano Gabbana, în sudul Italiei, și a pornit de la identitatea culturală specifică Siciliei.  Hainele lor au cucerit lumea, dedicând femeii stilul glamour și rafinat și bărbaților masculinitatea specifică italienilor. Dolce & Gabbana a adus în industria fashion ideea feminității și a senzualității femeii, creând primele modele ale rochiilor de damă pe corp, furourile din atlaz și chiar sutienele cu push-up. Sophia Loren este doar una dintre imaginile casei de modă numită, pe scurt, D&G.

Italienii au dat tonul în modă încă din cele mai vechi timpuri, iar marii designeri care ocupă un loc de cinste în industria fashion la nivel mondial sunt mare parte din Italia. Branduri precum Moschino, Versace, sau Prada sunt extrem de populare, preferate de celebrități din lumea întreagă, precum Angelina Jolie, Jennifer Lopez, Beyonce și Lady Gaga. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton