(P) Tips&tricks: ce trebuie să știi când ești în căutarea unui acoperiș pentru terasă?

 advertising.ringier
.

Ai nevoie de un acoperis terasa de calitate, pentru a te putea bucura de un spațiu de relaxare foarte bine protejat de intemperii? Descoperă în rândurile de mai jos câteva aspecte importante, pe care trebuie să le iei în considerare, înainte de a contracta o firmă de specialitate. Este esențial să știi cel puțin câteva lucruri despre acoperișurile pe care le ai la dispoziție, dar și despre modul în care acestea trebuie montate, pentru a avea certitudinea că terasa ta va arată excelent la final! 

Acoperiș terasă: ce variante ai la dispoziție? 

Dacă ai acasă o terasă și vrei să o acoperi, este important să știi că ai la dispoziție mai multe variante dintre care poți alege: 

  • țiglă metalică – extrem de populară datorită faptului că este ușor de montat, țiglă metalică îți asigură un acoperiș de calitate, care îți protejează foarte bine pardoseala, dar și casa, în situația în care terasa este lipită de imobil; 
  • țiglă ceramică – aspectuoasă din punct de vedere al design-ului, această țiglă este disponibilă în numeroase modele. Te poți orienta inclusiv către culori din cele mai diverse, de la roșul clasic și până la negru; 
  • țiglă din beton – îți asigură calitate pe termen lung și garanția că terasa ta va fi foarte bine protejată în fiecare anotimp. Dacă iarna acest tip de acoperiș ține zăpadă și ploaia la distanță, vara îți protejează spațiul de relaxare de razele soarelui. 

Pe lângă aceste variante, mai ai la dispoziție și acoperișurile din pânză, însă acestea nu sunt la fel de eficiente. Dacă materialele folosite nu sunt impermeabile, atunci când picăturile de ploaie vor trece prin acoperiș terasă ta se va uda. 

Cu pantă sau fără? 

Pe lista elementelor despre care e bine să știi se numără și faptul că în funcție de poziționarea terasei, poți avea acasă următoarele tipuri de acoperișuri: 

  • cu pantă – sunt cele mai populare modele, întrucât permit scurgerea apei foarte ușor. Mai mult, astfel de acoperișuri permit zăpezii să cadă, în loc să se strângă pe acoperiș; 
  • fără pantă – acoperișurile fără pantă îți oferă senzația de mai mult spațiu pe terasă și sunt extrem de interesante că design. Nu uită să iei în considerare însă și latura practică atunci când alegi în privința unui model sau a altuia.

Hidroizolația contează! 

Indiferent de tipul de acoperiș pentru care optezi, ține cont și de faptul că hidroizolația este esențială. Dacă vrei că acoperișul tău să reziste foarte bine în timp, recomandat este să ceri firmei cu care colaborezi să-ți monteze unul dintre următoarele tipuri de sisteme hidroizolante: 

  • membrană bituminoasă – reprezintă metodă clasică prin care îți poți impermeabiliza acoperișul. Membrana are aspectul unui covor negru și este simplu de montat. Lucrarea trebuie să fie făcută de specialiști în domeniu, care dispun atât de ustensilele potrivite, cât și de cunoștințele necesare pentru că la final să ai parte de un rezultat excelent; 
  • PVC – membranele PVC reprezintă, de asemenea, alegeri inspirate în materie de hidroizolații. Ele se fixează mecanic, iar apoi trebuie termosudate cu aer cald, până ce formează legături omogene de calitate. Un astfel de sistem este gata în doar câteva ore și îți protejează terasa de razele ultraviolete, dar și de fungi și bacterii; 
  • sisteme pe bază de rășini poliuretanice – se numără printre cele mai moderne soluții pe care le ai la îndemână și sunt excelente atât pentru suprafețe mici, cât și pentru cele mai mari.

Apelează la specialiști 

Lucrările de montare a unui acoperiș terasă sau de hidroizolații terase: www.milucon.ro/hidroizolații/ nu sunt dificile, însă presupun foarte multă atenție și migală. Echipele Milucon.ro au experiență în acest domeniu, fiind pregătite să îți vină în ajutor atunci când ai nevoie! 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton