(P) Studiu de caz: Cum sa nu cădem pradă „pseudo-produselor”, mai ales în această perioadă?

 Sava Elisabeta
.

Kitsch-ul este și va rămâne etern în orice societate, fiind o „fușereală' care se opune originalității, lucru pregnant peste tot în lume. Se spune că „o formă de kitsch există în orice fel de artă', el revalorizează obiectul pe care îl reprezintă, transformând unele magazinele în adevărate temple care furnizează servicii „imitative', „artificiale' și „fake'.

Deși kitsch-ul mai poate fi numit și opusul originalității, acesta acordă un o nouă însemnătate produsului respectiv. Totuși, valoarea sa este săracă, întrucât el se reinventează odată ce un grup social tot mai mare începe să-i înțeleagă semnele distincte. Cu alte cuvinte, cu cât mai mulți indivizi ajung să aprecieze și să achiziționeze produse de tip „imitație', cu atât mai bogate și diverse vor fi serviciile oferite.

În ceea ce privește societatea românească, se poate vorbi despre un „stil kitsch' sau, mai degrabă, o „atitudine kitsch', deoarece conveționalismul și dorința de a face pe plac clientului, în detrimentul calității, este un element foarte întâlnit, de aici venind și nemulțumirea lui Maiorescu care a enunțat teoria formelor fără fond.

Nu este neapărat un lucru negativ, dar nici unul pozitiv, motivul înclinării balanței fiind domeniul în care se utilizează această atitudine artificială. Piața din România este un „talmeș-balmeș' care dispune de magazine și pseudo-magazine care pot oferi tot felul de servicii și produse, ceea ce este un lucru bun, deoarece consumatorul are o gamă largă de alegere. Problema apare atunci când aceste pseudo-produse acaparează piața în detrminetul celor originale.

Este o lună în care toată lumea caută produse variate pentru cadouri, de la ceasuri, parfumuri și îmbrăcăminte (cele mai căutate), până la super periuțele de dinți electrice. În ceea ce privește periuțele de dinți electrice, magazinul online Oralshop.ro este un distribuitor serios, deoarece fiecare periuta de dinti electrica si accesorile adiacente constituie produse originale, comercializate la un preț avantajos pentru client.

Prețul întodeauna va fi unul dintre aspectele care delimitează un „pseudo-produs' de unul original. Ultimul parfum de la Dolce & Gabbana The Only One nu va putea fi niciodată ieftin. Iar calitatea unui produs care imită parfumul prezentat de Emilie Clarke se va observa imediat.

Pe lângă acest lucru, toate parfumurile care sunt originale au un cod unic prin care pot fi verificate. Infoparfum.ro este un site de recenzii care prezintă olfactivitatea celor mai recente parfumuri, creând o părere pertinentă și obiectivă asupra oricărui parfum. De altfel, pe infoparfum.ro, pe lângă descrierea parfumului propriu-zisă, există și o trimitere directă către câteva magazine online care sunt cunoscute pentru parfumurile originale pe care le comercializează. Bineînțeles, prețurile pot fi reduse, cu ocazia diverselor sărbători prețul poate scădea destul de mult, dar în afara acestora, reducerile nu trebuie să fie colosale.

Cultura de masă este un concept care se concentrează pe nevoile consumatorului și este menită să aibă un conținut plăcut, receptat de orice public. Dar acest lucru nu ferește cumpărătorii de produsele kitsch, de cele mai multe ori, un astfel de produs este mai ușor de decodificat. Spre exemplu, site-ul Infoceas.ro furnizează servicii gratuite care au ca scop informarea oricărei persoane, indiferent de pătura socială din care face parte, detalii minuțioase despre cele mai bune ceasuri. De asemenea, pe Infoceas.ro există trimiteri directe către unele dintre cele mai bune magazine care aduc produse originale de la frunizori. Astfel, daca sunteti interesati de ceasuri originale Fossil pentru barbati, atunci trebuie să consultați ghidul de pe Infoceas.ro și să faceți achiziții din magazinele de încredere.

Cum să verificați dacă produsele sunt originale?

  1. Punctul de achiziție.

👍 Site-ul Oralshop.ro este un distribuitor autorizat care se încadrează în nișa de produse originale destiante dentiției orale, fiind un motiv care sporește veridicitatea business-ului.

👎 Un site neautorizat are o probabilitate foarte mare să ofere produse contrafăcte, care, din păcate, de cele mai multe ori, pot părea foarte autentice.

  1. Reduceri:

👍 Infoparfum.ro promovează distribuitori avizați care, periodic, dispun de diverse reduceri, doar că reducerile nu sunt colosale față de prețul obișnuit.

👎 Dacă diferența de preț este prea mare, atunci ar trebui să aveți îndoieli în legătură cu originalitatea produsului respectiv. În general, „dacă pare prea frumos pentru a fi adevărat, probabil că așa este.”

  1. Descrierile de pe ambalaj au greșeli gramaticale.

👍 Magazinele care se pot accesa de pe Infoceas.ro sunt autorizate, de aceea, toate produsele acestora vor avea întotdeauna o descriere corectă și pertinentă.

👎 Ortografia și gramatica sunt foarte importante, în general, cei care se ocupă cu produse fake nu acordă o mare atenție acestor aspecte.

  1. 4. Verificați contactele.

👍 Atât produsele, cât și comercianții trebuie să aibă adrese de contact.

👎 Dacă aceștia nu oferă o adresă poștală, poate fi un semn că produsele nu sunt tocmai în regulă.

  1. Politica de returnare.

👍 Oralshop.ro oferă politică de retur. De asemenea, magazinul oferă această posibilitate de a returna produsul.

👎 Majoritatea comercianților necinstiți nu vor oferi o politică de returnare, acesta fiind  un semn de avertizare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton