(P) Secretul unui ten luminos, hidratat și uniform în sezonul rece

 advertising.ringier
.

Tot de ce ai nevoie în timpul verii este hidratare și protecție SPF, sezonul rece însă schimbă complet regulile jocului. Pielea noastră are nevoie de întreținere diferită în perioada toamnă-iarnă. Pe măsură ce condițiile meteorologice se înrăutățesc, la fel se modifică și cerințele de îngrijire a pielii. Tegumentele tind să se usuce mai ușor și mai rapid, necesitând astfel o îngrijire sporită și o abordare diferită. 

Dereglările care apar în sezonul rece la nivel cutanat sunt, în mare parte, cauzate de sinteza necorespunzătoare a lipidelor, care constituie bariera de protecție a epidermei. Pe lângă temperaturile scăzute frecvente, aerul încălzit din interior nu este nici el prea bine tolerat de piele, iar explicația este simplă – căldura generată artificial elimină umezeala din aer și reprezintă un contrast drastic față de condițiile meteorologice din afara încăperilor. Într-un veșnic du-te-vino, oscilând între aceste influențe drastice complet diferite, într-o perioadă în care aportul interior de vitamine și nutrienți scade și el, pielea își pierde parțial capacitatea de regenerare și autoprotecție. 

Cu aceleași neplăceri se confruntă atât femeile, cât și bărbații. De aceea, cu toții ar trebui să acordăm aceeași atenție îngrijirii pielii în acest sezon. Cele mai afectate sunt persoanele posesoare de ten uscat, cele cu tenul sensibil, precum si cele care suferă de rozacee, acnee, ihtioză sau dermatită atopică. De asemenea, este important de știut că în acest sezon se poate schimba tipul de piele: tenul gras devine normal, tenul normal poate deveni sensibil, iar tenul uscat se deshidratează și mai mult, se usucă, crapă.

Secretul unei îngrijiri adecvate sezonului rece este simplu – utilizarea zilnică a unui produs hidratant și emolient, care ar calma pielea sensibilizată. Un asemenea produs este crema de zi din gama Nordica, concepută de compania cosmetică Viorica pentru această perioadă a anului. La baza sa stă tandemul dintre uleiul de cocos natural și lecitina vegetală. Iată doar câteva dintre beneficiile lor pentru sănătatea și frumusețea tegumentelor. 

  • Hidratare profundă, oferind pielii rezerva necesară de umectanți;
  • Emoliere eficientă, pielea aspră se înmoaie, devine catifelată, dispar descuamările inestetice și crăpăturile dureroase;
  • E fect antibacterian și antimicotic, datorat unor componenți din uleiul de cocos (acidul lauric și trigliceridele cu lanț mediu), dar și pentru că lecitina vegetală reface și protejează bariera lipidică naturală a pielii;
  • Efect antiinflamator și calmant;
  • Efect antioxidant, ce restabilește viteza normal de regenerare a celulelor și previne îmbătrânirea premature a pielii;
  • Efect rejuvenant, datorită acidul ferulic din uleiul de cocos, ce ajută la estomparea ridurilor fine, oferă luminozitate și prospețime tenului și contribuie la menținerea sănătății pielii pe termen lung;
  • Acizii grași din uleiul de cocos contribuie la fixarea fibrelor de colagen, element esențial pentru fermitatea pielii.

Te-ai convins că merită să introduci crema de zi din gama Nordica în rutina ta zilnică de îngrijire, în perioada rece a anului? Ar fi păcat să pierzi atâtea avantaje.

Cremă de zi protectoare Nordica

  • Lecitina vegetală- reface filmul hidrolipidic protector al pielii și servește ca o apărare antioxidantă.
  • Uleiul de cocos- contribuie la regenerarea rapidă a celulelor pielii. Previne descuamarea, deshidratarea și roșeața.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton