(P) Scurt ghid de călătorie cu animalele de companie la munte

 advertising.ringier
.

O mică escapadă la munte pare pentru cei mai mulți dintre noi o soluție optimă prin care ne putem încărca bateriile sau prin care ne putem deconecta complet de la tot ceea ce ne provoacă oboseală și stres. Muntele este cu adevarat spectaculos în orice anotimp, pentru că aici vom gasi mereu natura în cea mai autentică formă posibilă. Pregătirea pentru o călătorie la munte însă nu este întotdeauna un lucru chiar atât de simplu, mai ales atunci când în ecuație intră și animalele de companie, de care nu ne putem despărți niciun moment.  

Să iei micul prieten necuvântător cu tine în vacanță nu este mereu un lucru simplu, în special atunci când faci acest lucru pentru prima dată, de aceea înainte de a lua decizia de a pleca la munte este recomandat să ții cu strictețe cont de câteva lucruri. Într-o prima etapă, este esențial să se înțeleagă faptul că un animal de companie nu este un obiect pe care îl aruncăm pur și simplu în bagaj și uităm de el până ajugem la destinație. Este o ființă care are nevoie de tine, de aceea este important să ții cont de acest aspect ori de cate ori alegi să pleci cu el în vacanță. Iată așadar câteva lucruri esențiale pe care trebuie să le pui la punct înainte de a pleca cu animalul de companie la munte.

Pentru o călătorie liniștită, asigură-te că mașina funcționează în parametri optimi

Dacă există un lucru care îți poate da cu ușurință călătoriile peste cap, defecțiunile apărute spontan se situează în mod cert în topul listei. Din acest motiv, înainte de a pleca în orice fel de călătorie, este recomandat să faci o scurtă verificare mașinii. Dacă în urma evaluării constați că anumite piese componente prezintă semne de uzură, atunci recomandarea este să le înlocuiești pentru a nu avea surprize neplăcute. În prezent, se pot regasi cu mare usurință, de la piese de calitate pentru Freelander sau alte modele de mașini de teren, până la cele mai comune piese și accesorii auto pentru mașinile clasice.

Obișnuiește-l cu plimbările cu mașina

Deși animalele de companie se adaptează destul de ușor, este totuși recomandat ca înainte de a pleca la drumuri lungi cu ei, să faci câteva plimbări scurte, pentru a-i obișnui cu mașina. În situația pisicilor sau a câinilor de talie mică, este important să te asiguri că îi transporți în cutii special concepute, astfel încât aceștia să fie în siguranță pe toată durata transportului. În plus, poți chiar opta și pentru diferite accesorii interesante pentru câini, cu ajutorul cărora să îți fie mai simplu să îi îngrijești și să îi plimbi la munte.

Asigură-te că alegi o pensiune sau un hotel care agreează animalele de companie

Un alt aspect important pe care trebuie să îl pui la punct înainte de a călători cu micul prieten necuvântător este acela de a te asigura că pensiunea/hotelul în care te vei caza, agreează animalele de companie. Există multe unități de cazare care îți permit să iei animalul de companie cu tine, însă nu este recomandat să pleci în călătorie, fără a te asigura de acest aspect.

Fii foarte atent la nevoile lui

Chiar dacă la munte, animalele de companie au tot spațiul din lume pentru a alerga în voie, trebuie totuși sa te asiguri că ești atent la nevoile lui din când în când. Dincolo de aspctele ce țin de hrană și igiena, animalele de companie au nevoie de atenția și afecțiunea noastră în mod constant.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton