(P) Saw Palmetto – Cel mai promițător inhibitor de DTH, pe bază de plante

 advertising.ringier
.

De-a lungul timpului, s-au realizat mai multe studii despre eficacitatea extractului de Saw Palmetto în tratamentul alopeciei androgenice masculine. Această boală produce căderea părului și afectează aproximativ 70% dintre bărbați și peste 40% dintre femei. Un factor de risc este și predispoziția ereditară. 

Căderea părului apare din cauza miniaturizării lente și progresive a foliculilor de păr din scalp. Prin urmare părul va fi mai subțire și mai depigmentat.  

Chelia se poate dezvolta nu doar din cauza firelor de păr care cad, ci și datorită faptului că părul va crește mai puțin puternic și se va deteriora mai rapid. Problema este că foliculii de păr sunt din ce în ce mai mici prin acțiunea dihidrotestosteronului (DHT) – metabolicul biologic activ al testosteronului. Androgenii sunt transformați în forma activă de DHT, de enzima 5-alfa reductază și asta duce la miniaturizarea rădăcinii firului de păr, respectiv la atrofia completă în timp a foliculului de păr. 

Saw Palmetto este cel mai promițător inhibitor de DTH

Acest supliment nutritiv, natural, joacă un rol important în tratamentul alopeciei androgenice, arată unele studii ale cercetătorilor. Rezultatele studiilor sugerează că acest extract de Saw Palmetto poate bloca acțiunea dihidrotestosteronului (DHT) la nivelul foliculilor de păr. Extractul este realizat din boabele palmierului, care are denumirea științifică Serenoa repens și este nativ din Florida. 

Pentru oprirea căderii părului și prevenirea subțierii acestuia ajută extractul de Saw Palmetto din produsul Gettik. Unele studii arată eficacitatea acestui ingredient, precum și a finasteridei, în ceea ce privește combaterea pierderii părului. 

Componentele active din Saw Palmetto sunt naturale, au proprietăți bune pentru sănătate și ajută în prevenirea căderii părului. Ele includ: acid lauric (care are efect antimicrobian, de reducere a mătreței și a altor afecțiuni ale scalpului), fitosteroli (care prelungesc faza de creștere a părului), acid miristic (ce inhibă activitatea enzimei 5-alfa reductază), substanțe flavonoide (care blochează efectele negative provocate de radicalii liberi). 

Alte beneficii pentru sănătate ale extractului de Saw Palmetto

  • Echilibrează nivelul hormonilor
  • Este un bun remediu în hiperplazia de prostată și alte probleme ale prostatei
  • Reduce inflamațiile care apar în cazuri de afecțiuni ale prostatei
  • Tratează tulburările tractului urinar
  • Poate preveni cancerul de prostată
  • Îmbunătățește producția de spermă
  • Reduce simptomele de tuse, răceală, durere de gât, migrene
  • Este recomandat în cazuri de sindrom pelvian cronic, astm, bronșită cronică
  • Combate căderea părului, ajută la regenerarea acestuia
  • Îmbunătățește aspectul și calitatea părului
  • Ajută și la scăderea în greutate, deoarece inhibă conversia hormonului testosteron în DHT.

Alte sugestii pentru a preveni căderea părului

Studiile cercetătorilor demonstrează și faptul că anumite uleiuri esențiale ajută în stimularea foliculilor scalpului și creșterea părului. De exemplu, uleiul de mentă ajută la regenerarea părului și îmbunătățește și circulația sanguină dacă este aplicat prin masaj pe pielea capului. 

Ceaiul verde are efect benefic asupra părului, mai ales datorită conținutului bogat în antioxidanți, în compuși polifenolici. Prin tratamentul cu ceai verde, aplicat pe scalp, se combate căderea părului. Ceaiul verde conține și substanțe flavonoide, vitamina C și E, care stimulează regenerarea părului. Unele studii ale cercetătorilor arată că ceaiul verde oferă beneficii foliculilor de păr care sunt în faza de creștere. 

Componentele active din ceai verde stimulează capacitatea firelor de păr de a crește și prelungesc durata de viață a foliculilor de păr. Ceaiul verde elimină mătreața, excesul producției de sebum, crește elasticitatea părului și fac podoaba capilară mai frumoasă. Se recomandă clătirea părului cu ceai verde, dar nu înainte de a spăla părul cu șampon și a-l clăti cu apă curată. 

Tratamentul cu biotină (vitamina B7) contribuie la menținerea sănătății părului și a pielii. Se pot administra suplimente de biotină, comprimate orale, care se cumpără de la farmacie. Biotina reduce căderea părului. În medicina populară tradițională se folosește și tratamentul cu suc de ceapă, care aplicat pe scalp are efect benefic asupra pielii și părului. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton