(P) Sant'Angelo și Lacco Ameno, stațiuni perfecte pentru relaxare

 Stamen Diana
.

Datorită originilor sale vulcanice, Ischia a devenit o destinație de vacanță sinonimă cu relaxare. Găzduiește unele dintre cele mai bune parcuri termale din lume și izvoare cu ape minerale ce se scurg aproape de coasta stâncoasă a Mării Tireniene

Perla italiană din apropierea Golfului Napoli poate fi descoperită în noul sezon turistic alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking 2020 la vacanțele complete în Ischia la prețuri ce pornesc de la 219 euro/persoană! Pachetele turistice includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion București-Napoli-București, transfer aeroport-hotel-aeroport, inclusiv feribot din portul Napoli, taxe aeroport și asistență turistică. 

Ischia este preferată de cuplurile de îndrăgostiți și de familiile cu copii, iar Sant’Angelo și Lacco Ameno sunt două dintre stațiunile cele mai liniștite de pe insulă, unde să te retragi vara următoare. 

Sant’Angelo – dolce far niente

Cu plajele sale retrase, apele calde benefice trupului, dealurile acoperite de viță de vie și măslini și vilele neo-clasice cu fațade pastelate, Sant’Angelo reprezintă cea mai pitorească stațiune din Ischia. Fostul sat pescăresc s-a transformat rapid într-o destinație exclusivistă de vacanță datorită regizorului Angelo Rizzoli care a promovat locul în numeroase producții cinematografice. În ciuda turismului tot mai dezvoltat și a vizitatorilor numeroși care poposesc în fiecare vară aici, Sant’Angelo a rămas autentic, neschimbat și cu o atmosferă liniștită, fiind preferat de cuplurile venite aici în Luna de Miere

Mica urbe este un amalgam de vile dispuse pe două etaje, cu fațade vopsite în nuanțe de roz, roșu, galben și albastru marin, dispuse în formă de amfiteatru pe un deal luxuriant de unde ai priveliști magnifice spre insula Capri. Străduțele mici și în pantă, brodate cu flori de hârtie și palmieri, coboară spre marea în nuanțe de albastru-safir. 

Plajele sale spectaculoase: Le Fumarole, Chiaia di Rose și Cava Grado, te întâmpină cu o combinație de nisip fin și pietricele vulcanice și sunt perfecte pentru momente de răsfăț sub soarele blând mediteraneean. Pentru relaxare completă de vacanță este recomandată și o vizită la Parcurile Termale Afrodita și Tropical, aflate în imediata apropiere a stațiunii Sant’Angelo.

Lacco Ameno, tradiții bine păstrate

Chiar dacă este cea mai mică dintre cele 6 localități principale ale insulei Ischia, Lacco Ameno este unul dintre cele mai frumoase locuri din Italia. Dacă vrei să te retragi departe de marile orașe și de hoardele de turiști, acesta este locul ideal în care să poposești, mai ales că aici te poți bucura de tradițiile bine păstrate dar în confortul facilităților turistice. 

Marea atracție a urbei este plaja San Montano, cuibărită asemeni unei potcoave în jurul unor dealuri acoperite de păduri de conifere, micul golf fiind recunoscut pentru apele sale liniștite de un albastru celest, preferate îndeosebi de către practicanții de scufundări. 

Imediat lângă micul port poți să evadezi pe mica plajă Il Fungo, o limbă de nisip auriu de unde ai cele mai bune priveliști spre celebra Stâncă Ciupercă, devenită un fel de simbol-natural al insulei Ischia

Lacco Ameno mai este preferat de turiști și datorită Parcului Termal Negombo, ce include 12 piscine de dimensiuni variate cu ape termale ce ating temperaturi între 20-40 grade Celsius, saune naturale deschise în stâncă, zone dedicate masajului cu pietre vulcanice și grădini tropicale în care să te plimbi după cura de tratament termal.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton