(P) Sănătatea ochilor, prioritară pentru laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane OLED

 advertising.ringier
.

Nu se poate să nu te intereseze sănătatea ochilor atunci când folosești zilnic un ecran ore în șir, fără întrerupere. Laptopurile ASUS ZenBook cu ecrane cu tehnologie OLED vin cu o calitate a imaginii greu de imaginat, dar și cu tehnologii inovatoare care reduc cu 70% emisia de lumină albastră, un beneficiu pentru care ochii îți vor mulțumi.

Seria de laptopuri ASUS ZenBook este sinonimă cu inovația încă de la lansarea primului model ZenBook acum 10 ani. Majoritatea modelelor de anul acesta oferă configurații cu ecrane OLED care se remarcă prin culori vii, precise și un contrast aproape infinit, de 1.000.000:1.

Ecranele ASUS cu tehnologie OLED sunt prietenoase cu ochii tăi

Calitatea unui ecran nu se rezumă doar la caracteristicile imaginii afișate, ci și la emisiile de radiație luminoasă pentru că studiile au relevat impactul asupra somnului pe care îl are expunerea continuă la lumină albastră înainte de somn, atât la adulți cât și la copii.

Efectul imediat pe care îl resimțim atunci când privim un ecran luminos înainte de culcare este întârzierea apariției senzației de somn, lucru care ne face să adormim mai târziu ca de obicei. Nu doar atât, dar și somnul profund (REM) apare cu întârziere și pe o perioadă mai scurtă de timp. Asta nu poate însemna decât un singur lucru: ne vom trezi greu dimineata, cu o senzație de somn insuficient și o stare de somnolență pe care o vom resimți toată ziua.

Din acest motiv reducerea emisiei de lumină albastră a fost un obiectiv important pentru inginerii ASUS care au dezvoltat un filtru optic Eye Care pentru ecranele cu tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode Display). Performanța de a reduce cu 70% emisia de radiație luminoasă în spectrul albastru al culorii este certificată de SGS și TUV Rheinland, fiind un beneficiu esențial al ecranelor ASUS OLED.

Efectele luminii albastre explicate de specialistului Ovidiu Petrița, optometrist de profesie

Pentru a conștientiza efectele pe termen lung ale luminii albastre am discutat cu Ovidiu Petrița de la Ovidiu Optik, un optometrist cu 20 de ani experiență, care ne-a explicat următoarele:

Se știe că în ziua de astăzi suntem cu toții oarecum „dependenți' de tehnologie și petrecem din ce în ce mai mult timp în fața calculatoarelor și laptopurilor. Această expunere prelungită provoacă în timp unele neplăceri. Astfel, după expunerea prelungită la această lumină albastră emisă de monitoare, calitatea somnului nostru va fi mult afectată. Pe lângă această perturbare a calității somnului, această lumină albastră poate provoca, mai ales la copii și adolescenți, diverse ametropii, vicii de refracție care impun compensarea lor cu ochelari de vedere.

În ultimii doi ani, cu toate problemele cauzate de pandemia de COVID 19, toate aceste cazuri s-au înmulțit datorită faptului că tinerii au fost constrânși să facă școala online, pe PC, multe profesii au fost de asemenea făcute de acasă, online, astfel încât numărul celor cu probleme a fost din ce în ce mai mare, lucru constatat și de noi la cabinetul nostru.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582: un laptop rapid pentru orice situație

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este genul ce laptop care îmbină perfect conceptele de 'mobilitate' și 'performanță' într-un produs fără compromisuri. Fișa de specificații dezvăluie utilizarea de componente de ultimă generație, necesare pentru a putea controla fără efort nu unul, ci două ecrane, afișajul principal de 15.6 inch 4K OLED HDR fiind completat de ScreenPad Plus, un al doilea ecran 4K care oferă flexibilitatea unui sistem multi-monitor într-un pachet de dimensiuni mult reduse.

În carcasa lui ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 bate o inimă puternică, un procesor Intel® Core™ i9 cu frecvență maximă de 5.3 GHz, ajutat de o placă grafică dedicată Nvidia® GeForce™ RTX 3070 cu 8 GB VRAM. Răcirea acestor componente a necesitat un sistem avansat de răcire, AAS Plus (Active Aerodynamic System) cu 6 heat-pipes și ventilatoare duale, care împreună cu mecanismul ingenios al balamalei ErgoLift aduc un flux de aer cu 36% mai mare.

Lista de inovații a lui ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED UX582 este mult mai lungă și te invită să descoperi un laptop al viitorului disponibil în mai multe configurații în eShop Oficial ASUS.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton