(P) Ruine antice deosebite și plaje de top în Antalya și împrejurimi

 Stamen Diana
.

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță din Turcia, Antalya te așteaptă cu o sumedenie de surprize încântătoare, care te vor face să te îndrăgostești iremediabil de această zonă. Inima Rivierei Turcești, situată pe coasta de sud-vest a Anatoliei și înconjurată de semeții Munți Taurus, Antalya te invită să descoperi plaje exotice, situri istorice, biserici, moschei, muzee și faimoasele hammamuri. 

Întinderi nesfârșite de nisip vegheate îndeaproape de munți acoperiți de vegetația luxuriantă, apele de smarald ale Mării Mediterane, parcuri naționale și cascade spectaculoase, iată doar câteva dintre atracțiile de care te poți bucura aici. Siturile istorice vin să prezinte cea mai importantă moștenire de sub stăpânirea romană, bizantină și otomană, așa cum poate fi cel mai bine observată în Kaleiçi, centrul istoric al orașului. Cu recenta trecere a Turciei pe lista zonelor verzi, în contextul pandemiei de coronavirus, acesta este cel mai bun moment să rezervi un sejur de la AeroVacanțe! Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din Iași ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică în limba română, la tarife de la 527 euro/persoană

Ruine antice cu iz grecesc

Chiar dacă turcilor nu le place foarte mult să vorbească despre asta, inițial, orașul Antalya a fost construit de către greci. Acesta este și motivul pentru care vei putea observa aici numeroase exemple de arhitectură grecească și faimoasele apeducte pentru care sunt cunoscuți elenii. Câteva dintre aceste construcții pot fi observate la ruinele amfiteatrului Aspendos, situat la aproximativ 40 km de Antalya. În apropiere se găsesc și ruinele antice ale vechiului oraș Perga, întinse pe o lungime impresionantă de aproximativ 15 km. Aici se remarcă rămășițele băii romane și agora unde se organizau diverse întruniri sociale sau politice. 

În plus, chiar în Antalya vei descoperi unul dintre simbolurile Turciei, în Poarta lui Hadrian, un arc de triumf construit în onoarea împăratului roman. Zona veche a orașului, concentrată în Kaleiçi, a fost minunat conservată și îți oferă oportunitatea de a călători cu ochii minții în trecut. Deși majoritatea clădirilor au fost renovate și restaurate, acestea mai păstrează încă arhitectura clasică la exterior. Străduțele înguste sunt ideale pentru a te pierde în plimbări agale prin oraș, descoperind tot ce e mai frumos în Antalya de poveste.

Side, între antic și modern

Printre cele mai cunoscute situri antice ale Turciei, Side este în același timp și o stațiune modernă, foarte apreciată pentru facilitățile pregătite pentru turiști. Stațiunea situată la aproximativ 30 minute de mers cu mașina din Antalya este un fost sat de pescari, fortificat cu ziduri străvechi și binecuvântat cu plaje lungi și nisipoase. Ruinele orașului vechi reflectă amprentele trecutului său greco-roman, descoperind locuri pline de încântare, fiind adesea comparat cu un muzeu în aer liber.

Plimbările la pas pe străduțele pietruite îți poartă pașii spre amfiteatrul foarte bine conservat sau splendidele temple închinate lui Apollo și Atena. Muzeul Side, găzduit de vechea baie romană restaurată, te așteaptă să descoperi mai multe despre istoria orașului și despre comorile arheologice găsite în apropiere. 

În plus, să nu uităm cu adevărat esența stațiunii Side: plajele sale fabuloase. Cele două plaje principale, una la est și una la vest, deși foarte frumoase, sunt și foarte diferite. Cea de pe partea de vest este populară, cu cele mai bune facilități și plină de oportunități de activități distractive, inclusiv sporturi nautice pentru întreaga familie. Dacă preferi o zonă ceva mai liniștită, plaja estică este mai puțin ocupată și cu doar câteva șezlonguri, deoarece ruinele arheologice din această zonă sunt protejate.

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton