(P) Proiecte creative pentru grădină: 1 ingredient, 7 întrebuințări inedite

 advertising.ringier
.

Dacă te gândești să îți faci grădina mai atractivă, ia în considerare următoarele proiecte de bricolaj realizate toate cu un singur ingredient: cimentul. Da, ai citit bine! Chiar dacă, în mod tradițional, cimentul este folosit ca material de construcție, acesta poate fi întrebuințat pentru a crea nenumărate obiecte care să transforme complet aspectul exterior al locuinței tale.

Frapieră din ciment

Poți realiza o frapieră din ciment pe care să o folosești în timpul acelor zile de vară caniculare. Umple-o cu gheață și pune în ea băuturile tale preferate pentru a le menține la rece chiar și atunci când stai în grădină. După ce vara a trecut, nu înseamnă neapărat că trebuie să depozitezi frapiera undeva pentru a o folosi abia la anul. O poți utiliza ca ghiveci pentru flori! Trebuie doar să o umpli cu pământ și să plantezi semințele florilor pe care vrei să le crești.

Băncuță pentru grădină

Ai nevoie de un loc unde să te odihnești, de unde poți admira și grădina în același timp? Poți crea o băncuță din ciment care să îți servească ani buni de acum încolo, mai ales că va fi foarte durabilă. Nu trebuie neapărat să aibă forma standard, paralelipiledică. Te poți juca cu forma în care o torni, realizând-o în forma literei „Z', spre exemplu.

Ghiveci în formă de cub

Ghivecele în formă de cub pentru spațiile exterioare au devenit un trend în ultima vreme. De ce să nu creezi, așadar, un ghiveci din beton și din lemn, acesta din urmă jucând rolul picioarelor și al cadrelor. Betonul îi va da un aspect industrial și va fi o modalitate grozavă să îți expui florile.

Alee pietruită

Aleile pietruite au un aspect istoric care e perfect pentru îmbunătățirea landscaping-ului. Ai nevoie doar de un cofraj pentru a turna aleea în forma pietrelor, de răbdare și de grijiă. Produsul final îl poți amplasa fie ca să ajungi de pe terasă până în fundul curții, fie undeva în grădina ta pentru a ajunge mai ușor la un foișor sau la o fântână, spre exemplu.

Fântână arteziană

Fântânile arteziene au un efect de calmare și de relaxare. Dacă îți dorești una simplă, minimalistă, în grădina ta, de ce să nu o realizezi din ciment? Imaginează-ți cât de plăcut va fi să stai pe terasă, ascultând sunetul apei care se scurge încetișor, în timp ce tu te relaxezi citind o carte bună. O astfel de fântână poate fi nu doar impresionantă, dar este și ușor de menținut, deoarece are o fundație solidă și o bază durabilă din beton.

Suport pentru suculenți în formă de mână

Un suport în formă de mână, din ciment, poate fi un punct de interes neobișnuit în grădina ta. Presărând puțin pâmând în „palmă', îl poți transforma într-un suport pentru suculenți, sau îl poți folosi și cu alte scopuri, spre exemplu pentru a-ți ține cheile sau alte accesorii de mici dimensiuni.

O placă din ciment cu arabescuri

În cazul în care ai la dispoziție un covoraș vechi de cauciuc cu un model interesant (cu arabescuri, spre exemplu), îl poți transforma într-un mulaj pentru o placă de ciment. În doar câteva momente vei obține o creație captivantă pe care o poți folosi pentru a-ți decora grădina.

După cum ți-ai dat seama, unele proiecte pot fi la fel de simple ca a realiza un suport pentru flori, iar altele pot fi mai sofisticate, cum sunt aleile pietruite. Pentru început, ai nevoie doar de niște matrițe (care pot fi și o sticlă goală, un recipient mai mare sau chiar carton reciclat), de nisip, de apă și de ciment. De asemenea, adaugă la arsenalul tău creativ și o găleată cu un băț pentru a amesteca. Nu mai sta pe gânduri și apucă-te de bricolaj!

Sursă foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton