(P) Povestea Alexandrei, mama unui baietel cu autism care si-a împlinit unui vis

 Sava Elisabeta
.

Mamă a unui băiețel cu autism, Alexandra își dorește de o viață să îi ajute pe ceilalți. În copilărie își dorea să facă bine, în adolescență a început să se implice în tot felul de cauze sociale iar la maturitate a deschis un centru pentru copii cu nevoi speciale.  În căsuța'ei, cum îi place să îi spună centrului The Story of Autism, Alexandra Dreghiciu folosește terapii moderne și mizează pe interacțiunea dintre un copil normal și unul special. Se folosește de voluntariat și de…joacă.  Și pare să îi reușească de minune! Mai mult, Alexandra a pregătit un program de after school special, care îmbină arta cu științele exacte.  Financiar, este o misiune grea. Uman, la fel! Însă, merită tot efortul când seara primesc mesaje de la mămici care îmi mulțumesc sau când văd că cei mici evoluează și reușesc să se dezvolte frumos. Asta îmi dă curaj să merg mai departe și să cred că putem schimba ceva în societatea noastră atât la nivel de mentalitate cât și la nivel de implicare', spune Alexandra.   Căsuța” celor de la The Story of Autism este un loc de terapie diferit de ce se întâmplă în alte locuri din București pentru copiii cu nevoi speciale. Ce are atât de particular The Story of Autism? Suflet și dedicare! Mizăm în mod special pe socializarea cu alți copii, dar să fie tipici. De ce? Pentru că în aceste situații copiii cu nevoi speciale copiază foarte mult, iar șansele de recuperare cresc. Jocurile de rol sau jocurile imitație sunt cele mai bune terapii, pe lângă terapia ocupațională, kinetoterapia, logopedia și altele. Dar cea mai bună terapie este joaca în familie, alături de cei dragi…. e o terapie care nu dă greș niciodată.  De multe ori un copil tipic poate să ajute mai mult decât 10 terapeuți, energia acelui copil nu o regăsim niciodată într-un adult. Copiii văd lumea cu alți ochi, ei știu cel mai bine să se joace, ei știu să fie prezenți. Copilul cu nevoi speciale vede lucrul asta și caută să interacționez', își dezvăluie Alexandra secretul.

The story of autism a început de la o simplă pagină pe Facebook, unde mămicile copiiilor speciali primeau sfaturi. Apoi, a apărut Centrul. Și terapiile pentru copii speciali, dar și un after-school unic, cu ateliere inedite.  Avem în principal activități de grup (arte- la arte avem un băiat special cu idei multe și cu un talent aparte, inclusiv la copii, muzică în mai multe stiluri și diferite instrumente- pian , handpan- la fel o echipă minunată, oameni speciali și cu o energie aparte, copiii au nevoie de oameni speciali, la fel că și ei). Facem terapie ocupațională, logopedie, kinetoterapie, avem și un program special dedicat adulților. Pentru că au nevoie de suport la fel de mult că și copiii lor. Noi, la Centru, încercăm la terapiile de grup să lucrăm cu toți copiii, mixăm copii tipici cu cei cu nevoie speciale, nu facem diferențe și îi ajutăm să se integreze. Iar acum suntem în căutare de copii voluntari pentru proiectul nostru make a friend'', spune Alexandra Dreghiciu.

The Story of Autism înseamnă 100% implicare și dedicare. Înseamnă o muncă făcută din pasiune și dorința de a face bine. Părinții îi pot găsi pe https://www.facebook.com/thestoryofautism/?ref=br_rs sau la adresa Sandu Aldea, nr 25.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton