(P) Parfumul – prietenul nevăzut care te însoțește întreagă zi

 advertising.ringier
.

Parfumeria ca știință este o disciplină complexă de la intersecția științelor naturale precum chimia, biologia, biochimia, biotehnologia și științele umaniste precum: literatură, marketing, modă și estetică. Când vorbim despre miros, ne referim la un fenomen biochimic foarte complex. Cu toții suntem capabili să simțim diferența dintre o aromă plăcută de parfum și oricare alt miros neatrăgător. 

Însă, un parfum de calitate este în primul rând unul care prin aromă să persistemult timp, fără a fi prea insistent sau respingător.

Prin prezența sa stabilă pe piațaRomâniei, reprezentantul unui brand puternic și oferind doar arome de calitate, compania D&P Parfum demonstrează că e posibil să ai un parfum frumos dar totodată cald și plăcut și care să nu deranjeze prin note țipătoare. D&P Parfum respectă standardele de calitate impuse de IFRA (Internațional Fragrance Association) și este singura companie din România care nu a crescut prețurile de la intrarea pe piață (2004) până în prezent, toate acestea pentru satisface

Ce este de fapt persistența unui parfum?

Capacitatea unui miros de a rămâne pe piele o perioadă cât mai îndelungată poate fi considerată o caracteristică fundamentală a unui parfum.

Calitatea compoziției și dozajul aromelor la fel contează extrem de mult. Ne parfumăm în fiecare zi și tindem să credem că o aromă ne definește. Dar niciodată nu ne-am gândit că  durata de viață a unui parfum pe pielea noastră depinde și de tipul pielii. După cum știm o piele poate fi uscată, grasă sau mixtă. Toate acestea pot influența considerabil durata de reținere a aromei pe piele.

Spre exemplu, parfumurile se evaporă mai repede de pe pielea uscată. De aici apar și sfaturile bazate științific pe ideea de a aplică parfum peste hidratant sau laptele de corp. Totodată, frigul contribuie la persistența parfumului mai mult decât vremea caldă.

În mod obiectiv, fiecare substanță parfumată are un anumit grad de volatilitate, aceasta este una dintre caracteristicile sale de bază și depinde de greutatea moleculelor din compoziția sa. Unele dintre cele mai volatile substanțe sunt uleiurile esențiale de citrice. Alți compuși – de exemplu, cei responsabili de mirosul de zahăr ars, arome balsamice și lemnoase – vor „sta' mult mai mult pe piele.

Sfaturi pentru o durata mai mare de viață a parfumului și pentru protejarea obiectelor din imediată apropiere a lui:

  • Să depozităm parfumul într-un loc răcoros și ferit de razele directe ale soarelui;
  • Să nu pulverizăm parfum pe haine sau bijuterii: acestea se pot oxida și murdari cu ușurință. Totodată acestea poți favoriza modificare aromei din cauza oxidării;
  • Înainte de pulverizare este necesar de a hidrata bine pielea expusă;
  • Pentru aromatizarea șamponului sau a cremei preferate, parfumurile de ulei sunt cele mai potrivite – adaugă doar câteva picături și efectul va fi garantat.

D&P Parfum optează pentru esențe naturale care nu doar vor accentua rafinamentul și senzualitatea ta, dar și te vor însoți întreaga zi. Nu ezita să faci o comandă pe www.dpparfum.ro și te vei bucura de arome unice și persistente, oferite de un brand cu renume la prețuri avantajoase pentru fiecare. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton