(P) Mandraki, plaja ascunsă în capătul unei păduri de pini

 Stamen Diana
.

Una dintre insulele exclusiviste ale Greciei, ancorată în apele de smarald ale Mării Egee – Skiathos își întâmpină turiștii cu zeci de plaje de top mondial. Atmosfera cosmopolită, arhitectura cu iz bizantin și vegetația luxuriantă sunt doar câteva elemente ce contribuie la farmecul locului. 

Poți descoperi insula Skiathos într-un sejur în 2020, alături de AeroVacanțe! Turoperatorul a lansat Ofertele Early Booking la vacanțele cu zbor charter din Timișoara (dar și din București și Cluj-Napoca)! Pachetele turistice au prețuri de la 299 euro/persoană și includ 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică. 

Pe cărări flancate de pini 

Dintre cele 69 de plaje pe care le găzduiește insula Skiathos, Mandraki este cu siguranță una dintre cele mai încântătoare, însă este aproape necunoscută de către turiști. Arcuită în jurul Golfului Elias, pe Coasta de Nord, Mandraki este în fapt compusă din trei plaje mai mici – cea mai mare dintre ele fiin Elias, urmată de Xerxes și Agistri (unde se practică nudismul) ce sunt cumva ascunse între stânci de calcar acoperite cu vegetație. 

Drumul până la Mandraki este cu adevărat spectaculos – poți ajunge aici cu autobuzul până în zona plajei Koukounaries, iar de pe partea dreaptă ți se deschide în fața ochilor o pădure deasă de conifere pe care o poți traversa la pas, cu bicicleta sau într-un jeep-safari. 

Valuri spumoase și atmosferă boemă

Plimbarea printre pinii parfumați și dunele de nisip auriu durează mai mult de 30 de minute, însă efortul merită cu desfăvârșire. Ajuns la Mandraki Beach ești întâmpinat de nisipuri mai fine decât mătase, un golf azuriu bătut de vânturi și o mică tavernă decorată cu stuf și papură, unde să te răcorești după plăcuta drumeție prin pădure.  

În plus, de pe plaja aurie ai cele mai bune vederi spre Muntele Pelion, fiind totodată și un excelent punct de plecare spre Agistros, o plajă cu iz sălbatic decorată cu umbreluțe de stuf și înconjurată de coline luxuriante. 

Mandraki nu este singura dintre plajele spectaculoase pe care le găzduiește Skiathos, printre preferatele turiștilor se numără Koukounaries, Banana, Kanapitsa, Troulos sau Lalaria pe care le poți descoperi într-un tur complet al insulei.   

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton