(P) Librăria cu cărți pentru copii oferă micuților lecturi educative și interesante, ideale pentru dezvoltarea lor!

 advertising.ringier
.

În țări foarte dezvoltate, precum Statele Unite, diverse organizații au ca inițiativă oferirea de cărți pentru copii părinților în timpul vizitelor periodice la pediatru, iar mulți profesioniști în educație și sănătate subliniază importanța citirii poveștilor cu scopul de a susține dezvoltarea acestora.

În astfel de țări, părinții sunt din ce în ce mai conștienți de importanța acestui obicei. Însă, în multe studii și statistici se vorbește doar despre practica cititului, și nu și despre importanța conținutului acestor cărți. Toate cărțile sunt potrivite în ceea ce privește descoperirea limbajului sau opțiunea fiecăruia dintre noi face diferența? Cele mai bune cărți pentru bebeluși sunt identice cu cele pentru copiii mici?

Pentru a ajuta părinții care caută cea mai bună experiență de lectură pentru copiii lor, libraria cu carti pentru copii, librariepentrupici.ro, oferă micuților lecturi educative și interesante, care au un impact pozitiv și deosebit asupra dezvoltării cognitive și comportamentale a acestora. Cercetătorii susțin existența unui număr mare de beneficii ale lecturii pentru dezvoltarea copilului. Citirea poveștilor pentru cei mici, încă de la o vârstă fragedă are un impact pozitiv asupra dezvoltării lor cognitive și a limbajului. Vor avea un vocabular mai bogat, abilități îmbunătățite care vor facilita lectură și progresul în învățarea conceptuală. Aceste acțiuni de partajare a unei povești îmbunătățesc frecvent calitatea relației părinte-copil prin promovarea interacțiunilor reciproce. În cele din urmă, această practică va asigură un moment de tandrețe zilnică, care nu trebuie trecut cu vederea!

Calitatea și cantitatea lecturii împărtășite cu un copil mic influențează bogăția vocabularului său viitor, abilitățile sale de citire și capacitatea sa de a scrie mai târziu. Cu alte cuvinte, cu cât părinții petrec mai mult timp citind și achiziționează cât mai multe cărți diferite, cu atât beneficiile sunt mai mari pentru copii.

Copiii sunt capabili de la o vârstă fragedă să folosească reprezentări mentale pentru a descoperi lumea din jurul lor și că citirea cărților de către părinți este un instrument foarte eficient pentru a susține dezvoltarea lor, în special în primul an de viață. Cea mai bună carte pentru un copil depinde în mare măsură de vârsta lui. 

În primul rând, nu toate cărțile sunt create în același fel. Nu vom citi același lucru unui copil de șase sau nouă ani și unui copil mic de doi ani. De asemenea, la patru ani, când cel mic se pregătește să învețe să citească singur, nevoile sunt tot diferite. Cu alte cuvinte, pentru ca lectura să dea roade, trebuie să alegeți cărțile potrivite la momentul potrivit. Pentru sugari, cărțile care prezintă diferite personaje pot oferi o experiență bună, având că beneficii învățarea și dezvoltarea creierului. Fiecare copil este unic, iar părinții trebuie să găsească mai întâi cartea care îl interesa cel mai mult pe copil.

O lectură potrivită este importantă pentru stimularea simțurilor. Copilul urmărește, atinge, ascultă în același timp. Lectură stimulează auzul și vederea prin legătura dintre imagine și cuvânt. De asemenea, este importantă pentru abilitățile motrice fine. Copilul foarte mic va începe prin a aruncă cărțile, apoi va învăța să întoarcă paginile, să ridice filele, să coordoneze ochii și mâinile. Cărțile potrivite sunt importante pentru capacitatea de ascultare a celor mici. Capacitatea de a menține atenția cuiva este o condiție necesară pentru toate învățăturile.

Pentru dezvoltarea curiozității, lectură este favorabilă învățării, descoperirii, dobândirii de noi cunoștințe etc. Lectura este o situație favorabilă bunăstării și calmului, este o situație în care adultul (și în special părintele) îi oferă copilului timp, îi promovează „sentimentul de importanță'. Citirea unor cărți poate fi, de asemenea, un motiv excelent pentru distracție. Citirea aceleiași cărți unui copil, din nou și din nou, este favorabilă apariției emoțiilor pozitive precum: bucuria de a învăța, bucuria de a fi într-o relație emoțională care oferă căldură, bucuria de a anticipa și de a participa.

Nivelul vocabularului unui copil poate fi un indiciu al succesului academic. Cărțile pot fi elemente de ajutor în acest sens. Repetiția schimbă literalmente creierul. A învăța înseamnă a exersa și a repetă. A auzi aceeași poveste de mai multe ori înseamnă ca vocabularul să se ancoreze în creierul celui mic. Copiii învață vocabularul prin experiență și situații care au sens. Literatura pentru copii este ideală în acest sens: nu numai că autorii care scriu cărți pentru copii, precum cele de la librariepentrupici.ro, se joacă cu sunete și cuvinte, dar oferă situații care sunt ancorate în situații reale și pot servi ca exemplu pentru copii, sau îi fac să râdă, lucru ce este foarte important pentru ei. Familiarizarea copiilor cât mai devreme cu structura unei povești le permite să redea singuri evenimentele de zi cu zi într-un mod logic și cronologic.

Pentru dezvoltarea imaginației și creativității, tot cărțile sunt cele mai bune. Copilul creativ se simte mai puțin surprins în fața evenimentelor neașteptate din viață. Poveștile din cărțile de copii permit celor mici să își recunoască, să numească, să înțeleagă și să înfrunte emoțiile. Copilul se identifică cu personajele și își dă seama că are adesea aceleași sentimente. Copilul se simte normal, iar când eroul câștigă la sfârșit, este și victoria copilului care s-a identificat cu personajul. Poveștile ajută la reducerea temerilor.

Cărțile permit copiilor să fie expuși ideilor frumoase și nobile, care vor fi folosite ca material pentru a-și construi propriile vieți. Cărțile frumoase, bine scrise de autori pasionați, lasă un impact pozitiv și plăcut asupra minții copiilor. Cărțile îi vor ajuta uneori pe adulți să transmită mesaje către copii, fie că sunt mesaje de natură filozofică (cum ar fi altruismul, conștientizarea mediului etc.) sau de natură mai umană (cum ar fi periajul dinților, dispute între frați etc.).

Mai mult, copiii caută modele și situații pentru a înțelege mai bine mecanismele care guvernează lumea. Copiii mici se comportă că oamenii de știință care speculează și încearcă să verifice dacă tiparele pe care le-au stabilit se repetă de-a lungul timpului. Din acest motiv, pentru cei mici cărțile sunt cele mai eficiente instrumente de educație și dezvoltare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton