(P) Furnica roșie - o problemă cu care se confruntă foarte mulți români

 advertising.ringier
.

Pe lângă dăunătorii clasici care își caută un loc și hrană prin casele oamenilor se mai găsesc și furniciile roșii. Acestea nu doar că pot fi purtătoare de diverse boli sau agenți patogeni, dar sunt și rele, întepând pe oricine le deranjează colonia. 

Înțepătura nu este foarte gravă, dar poate fi extrem de dureroasă la persoanele sensibile, necesitând asistență medicală. De regulă, acest tip de furnici își construiesc colonii în aer liber distrugând vegetația din jur. Insectele interacționează cu locuințele oamenilor în căutarea hranii sau al unui loc de refugiu. Pe lângă hrană, furnica roșie este atrasă și de umezeală din locuințe, de aceea sunt mai vizibile sub chiuvete sau la baie, ori în zona în care au avut loc scurgeri de apă sau vapori. 

De ce sunt furnicile roșii o problemă?

Furnica roșie poate crea disconfort atât oamenilor cât și animalelor de companie. Mușcătura este, de regulă, destul de dureroasă și poate ustura o perioadă mai lungă de timp. Persoanele alergice pot fi afectate mai mult din cauza mușcăturilor unei furnici roșii. În căutarea de hrană și umezeală, furniciile își mută destul de des coloniile așa că trebuie să dezinfectezi încăperea cât mai rapid atunci când vezi că își fac apariția furnicile roșii, astfel cât să nu te trezești cu toată colonia în casă.

Soluții împotriva furnicilor

Împotriva furnicilor roșii poți folosi soluții non-chimice și chimice. Cel mai bine este să identifici căile de acces în casă și drumurile pe care acestea le parcurg de fiecare dată până la locuință. Pentru a le îndepărta ușor, curăță locurile de lângă fundația casei și aruncă lemnele sau alte materiale pe care furnicile își pot construi colonia.

E important să astupi toate găurile din exterior ce pot permite accesul în casă furnicilor roșii. Pot fi și multe crăpături mici prin care își pot face acestea apariția. În cazul în care furnicile roșii sunt în număr tot mai mare, cea mai bună soluție este să apelezi la o firmă de dezinsecție. Poți scapă în acest fel de toate furnicile aplicând soluții chimice. 

Cei de la Pestcontrol București folosecs cele mai bune soluții de dezinsecție care nu au efecte asupra organismului uman și cu ajutorul cărora te scapă în doar câteva zile de toți dăunătorii. Înainte de a folosi soluții chimice, încearcă să vezi dacă au rezultat pozitiv soluțiile non-chimice pe care le poți aplica chiar tu.

Pentru a evita orice eroare sau problema cauzată de aplicarea incorectă a substanțelor chimice, mai bine folosești serviciile unei firme specializate ce îți soluționează orice problema cauzată de rozătoare și insecte. Alegând cea mai bună soluție, furnica roșie nu va mai fi o problemă pentru locuința ta și astfel vei avea parte de confort psihic scăpând de unul din cei mai usturatori dăunători din casă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton