(P) De ce creierul tău iubește atât de mult mâncarea de la fast-food

 advertising.ringier
.

Majoritatea oamenilor adoră mâncarea de la fast-food, iar acest lucru nu este întâmplător. Aproape tot ce ține de fast-food, de la ingrediente, utilaje fast-food și până la marketing, este conceput să vă facă mereu să vă fie poftă de preparatele acestor restaurante.

Dacă te-ai întrebat de ce iubești atât de mult fast-food-ul în afara logicii evidente „că are un gust uimitor', iată încă cinci motive pentru care s-ar putea să iubești fast-food-ul.

1.Creierul tău preferă alimentele bogate în calorii

Consideră aceasta o mică lecție despre evoluția umană. Se crede că creierul oamenilor a evoluat substanțial într-o perioadă în care alimentele erau rare, astfel încât ființele umane au devenit abile în alegerea alimentelor care au o mulțime de calorii.

Oamenii de știință au descoperit, de asemenea, că creierul preferă hrana calorică din cauza nevoii organismului de a stoca energie. S-ar putea să poftești mâncarea rapidă din cauza unui impuls evolutiv de supraviețuire.

Citește și: Ce trebuie sa stii despre camerele frigorifice

2.Mintea ta răspunde pozitiv la strategiile de marketing

Companiile de fast-food urmează calea lui Pavlov când vine vorba de publicitate. Pavlov a descoperit că, dacă înainte de a-și hrăni câinele sună dintr-un clopoțel, de fiecare dată când va suna din acel clopoțel patrupedul va saliva, indiferent dacă stăpânul îi aduce sau nu mâncare.

 Tot așa, reclamele publicitare la produsele fast-food folosesc cântece, mascote și logo-uri atrăgătoare, iar acestea sunt doar forme mai avansate de a face ca un câine să saliveze când sună un clopoțel. Această formă de publicitate poate determina creierul să elibereze dopamină, care poate produce pofte chiar mai puternice decât rețeta secretă a aripioarelor de la KFC.

3.Vezi roșu în fața ochilor

Psihologia culorii nu va fi niciodată o știință exactă, dar există un motiv pentru care majoritatea companiilor fast-food folosesc culoarea roșie. Când oamenii văd roșu, tensiunea arterială poate crește, ritmul cardiac poate crește și pofta de mâncare poate fi activată. Culorile calde precum galbenul au, de asemenea, același efect. Pare că totul capătă sens acum când vă gândiți la logourile și prezentarea McDonald`s, nu?

4.Fast Food-ul îți alimentează memoria

Știi cum este să îți placă să urmărești același film serial sau emisiunea ta TV preferată din nou și din nou? Ei bine, aceeași regulă se aplică mâncării de la fast-food. Studiile neuroștiințifice au arătat că o mare parte din plăcerea indusă de consumul de alimente este legată de memorie. Desigur, aroma și gustul sunt factori importanți, dar mâncarea fast-food este concepută pentru a vă oferi aceeași experiență alimentară de fiecare dată când o consumați.

5.Îți place zahărul

Produsele fast-food sunt renumite pentru că conțin o tonă de zahăr, iar ingerarea zahărului poate crește nivelul de dopamină. Consumul regulat de zahăr poate provoca un ciclu excesiv și de sevraj și poate duce la dependență.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton