(P) Cum trebuie îngrijiți porumbeii voiajori în lunile de iarnă?

 Sava Elisabeta
.

Pasionații de concursurile cu porumbei voiajori știu deja cât de importantă este îngrijirea acestora. Când temperaturile din termometre scad drastic este indicat să se acorde o atenție sporită asupra ocolului porumbeilor și nu numai. 

Atât boxele pentru porumbei, cât și alimentația trebuie să fie corespunzătoare pe tot parcursul iernii și nu numai. Pentru o performanță crescută a porumbeilor voiajori trebuie luate câteva măsuri de protecție esențiale. Fie că este vorba despre accesorii, vitamine și minerale sau hrană, un magazin specializat pe această nișă este o soluție ideală. Un punct de reper atunci când se dorește achiziția unor produse porumbei este regăsit pe produsecolumbofile.ro. 

Reguli generale de îngrijire a porumbeilor

Pentru a avea succes în timpul concursurilor cu porumbei voiajori este necesar să fie vizați câțiva factori esențiali, mai ales în timpul iernii când condițiile meteorologice sunt extreme. În cele ce urmează se vor aborda instrucțiuni despre ce înseamnă o crescătorie de calitate, importanța vitaminelor și a mineralelor, și nu numai. 

*O crescătorie corect ventilată și curată

Porumbeii sunt sensibili la condițiile meteo și de aceea este indicat să se asigure o bună ventilație, totuși fără să fie curenți de aer. Praful în exces și curenții de aer semnifică un cuib suprapopulat. Porumbeii sunt teritoriali și de aceea trebuie urmărit numărul acestora și construirea unor boxe adiționale acolo unde este cazul. Un alt aspect esențial de vizat este lumina care pătrunde în crescătorie. Boxele porumbeilor trebuie poziționate în așa fel încât să pătrundă cât mai mult lumina naturală. În plus, experții recomandă să fie efectuată o curățenie generală cel puțin o dată pe săptămână.

*Hrana și apa

Hidratarea este foarte importantă și de aceea trebuie montate accesorii speciale de tipul adăpătoarelor în funcție de numărul porumbeilor. Acestea se regăsesc în diverse dimensiuni și modele pe produsecolumbofile.ro. 

În ceea ce privește hrana, aceasta trebuie să conțină suficienți nutrienți. O alimentație corespunzătoare pe timp de iarnă ar trebui să conțină atât alimente de sinteză, cât și naturale. Semințele, cerealele fac parte deja din alimentația porumbeilor. În funcție de perioade de dezvoltare a porumbeilor este indicat să se introducă în alimentație vitamine și minerale. 

Pe produsecolumbofile.ro, cei interesați găsesc o gamă variată de produse menite să întărească organismul porumbeilor voiajori atât în timpul reproducerii, cât și după concursuri importante sau când condițiile meteo exterioare impun o atenție deosebită asupra stării de sănătate a firavelor păsări. 

În timpul iernii, imunitatea porumbeilor scade și este indicat să se aduge pe lista alimentelor usturoiul, mierea și lămâile. 

Cu ce se tratează bolile porumbeilor în timpul iernii?

În timpul iernii este indicat ca porumbeii să fie vaccinați. Bolile frecvente prezente la porumbei sunt: tricomonosa, salmoneloza, coccidioza, ornitoza și probleme respiratorii. Astfel, în catalogul magazinului produsecolumbofile.ro se regăsesc diverse medicamente furnizate de brand-uri recunoscute precum Byers, Dac Pharma, Pharmagal Bio și altele. 

Porumbeii trebuie verificați frecvent dacă prezintă sau nu simptome de boală. Acestea pot lua forma scăderii apetitului pentru mâncare, scădere în greutate, lipsă de energie, etc. Pentru a alege tratamente potrivite, pe produsecolumbofile.ro, fiecare articol este însoțit de specificații precise și indicații ce vizează modul de administrare și cantitatea optimă.

 Cum să alegi porumbeii pentru concursuri?

În primul rând, atunci când sunt achiziționați porumbeii trebuie să se urmărească acele rase care au dovedit performanțe în timpul concursurilor. Astfel de rase de porumbei este indicat să fie cumpărați în pereche pentru ca în urma reproducerii să se poată crea o crescătorie doar de porumbei performanți. Atunci când sunt pui este greu de depistat dacă porumbeii sunt de rasă sau nu. De aceea un punct de reper este lotul de reproducere și orientarea spre columbofili de încredere, recomandați de multe persoane. 

Un alt punct esențial de vizat este și modul de îngrijire al porumbeilor. Pentru a obține performanțe sunt necesare curele frecvente cu vitamine si minerale. Pe produsecolumbofile.ro se regăsesc numeroase produse care nu au numai o gamă largă de vitamine incluse, ci sunt și împărțite în funcție de rezultatul care se așteaptă. Spre exemplu, unele suplimente cu vitamine și minerale complexe sunt indicate să fie introduse în alimentație în timpul reproducerii, în timp ce altele sunt ideale pentru a crește energia din timpul concursurilor. 

Catalogul de pe produsecolumbofile.ro include o gamă largă de produse, alimente, vitamine și accesorii ce se adresează tuturor celor pasionați de creșterea și îngrijirea porumbeilor columbofili. Mai mult decât atât, echipa magazinului menționat oferă sfaturi și recomandări celor interesați de îmbunătățirea traiului minunaților porumbei. 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton