(P) 18 Tehnici De Masaj Pe Care Nu Le-ai Incercat

 Sava Elisabeta
.

In functie de activitatile noastre de zi cu zi, cu totii avem nevoie de un masaj in diverse parti ale corpului. Exista mai multe tehnici de a oferi un masaj, iar aparatul de masaj electronic este poate cea simpla varianta. Deoarece timpul este foarte scurt este imposibil uneori sa ajungi la salonul de de masaj si sa te bucuri de relaxarea mult dorita,  motiv pentru care te poti orienta catre un aparat de masaj. In randurile urmatoare poti descoperi cateva aspecte pe care trebuie sa le cunosti pentru a avea siguranta ca achizitionezi dispozitivul perfect pentru tine. 

Tehnici de masaj 

Aparatele existente pe piata sunt prevazute cu functii  speciale care pot executa miscari specifice care asigura relaxarea mult dorita. Miscarile realizate de cele mai multe dintre dispozitive sunt specifice unei anumite tehnici de masaj. Astfel pentru a avea siguranta ca dispozitivul ti se potriveste trebuie sa verifici cu atentie aspectul legat de tipul miscarilor. 

Tehnica de masaj Shiatsu

Este un stil japonez de a elibera tensiunea si incordarea din muschi pentru a relaxa corpul. Disponibila in dispozitive mecanice si scaune de masaj, este o tehnica excelenta pentru relaxarea muschilor si tesuturilor, imbunatatirea circulatiei sangelui si eliberarea toxinelor. Dispozitivele de masaj au noduri de rulare dure si plate, care se rotesc in directia acelor de ceasornic pentru a elibera durerea.

Tehnica de masaj suedez

Este un mod mai relaxant de a oferi un masaj bland. Dispozitivele de masaj suedez antreneaza nervii, calmand imens sistemul nervos central. Cumpara  dispozitive de masaj pentru picioare si spate in aceasta tehnica. Ele au role moi care se misca vertical de-a lungul corpului.

Tehnica de masaj cu percutie

Acest masaj stimuleaza pielea si patrunde adanc in interior pentru a relaxa oasele, muschii, arterele, venele si nervii. Vindeca mai multe probleme, cum ar fi congestia de mucus in plamani, probleme musculare si circulatia sangelui. Viteza poate fi ajustata in functie de nevoile personale.

Tehnica masajului cu vibratii:

Majoritatea dispozitivelor electronice au masaj vibrationale. Dupa cum sugereaza si numele, aparatul transmite sau produce vibratii in corpul tau care pot relaxa muschii si imbunatati activitatea celulelor si circulatia. Viteza si intensitatea vibratiilor pot fi masurate in functie de frecventa pulsului si este reglabila. 

Tehnica masajului de compresie

Ea presupune presarea si intinderea muschilor pentru a imbunatati circulatia sangelui in organism. Tehnica este folosita in mod obisnuit in masajul picioarelor.

Masajul in profunzime

Aceasta tehnica implica patrunderea mai adanca in muschi prin aplicarea unei presiuni mai dure la viteza mica. Sunt disponibile multe dispozitive portabile care ofera un masaj adanc in tesuturi.

Masaj sportiv

Conceput special pentru sportivi, aceasta tehnica nu numai ca are rolul de a calma durerile, dar face ca muschii si articulatiile sa fie suficient de puternice pentru a preveni ranirile in timpul antrenamentelor.

Presopunctura

Corpul tau are mai multe puncte denumite acupunctor care pot vindeca durerile de cap, durerile articulare si alte probleme. Poti alege un aparat de masaj care sa atinga aceste puncte.

Reflexoterapie 

Picioarele tale sunt conectate la fiecare organ al corpului tau. Cu ajutorul unui aparat pentru reflexoterapie vei reusi cu siguranta sa calmezi o gama vasta de dureri si sa diminuezi disconfortul.

Tipuri de aparate de masaj

Exista mai multe tipuri de aparate de masaj pe care le poti alege in functie de locul in care vrei ca masajul sa fie aplicat.

Perna pentru masaj Shiatsu

Compacta, usoara, portabila si reglabila, aceasta perna de masaj foloseste tehnica de masaj Shiatsu pentru a iti masa spatele, umerii, gatul sau picioarele, in functie de locul unde vrei sa o pui.

Scaun de masaj Shiatsu

Este un scaun reglabil care poate fi asezat pe scaun sau canapea. Urmand principiile Shiatsu Massage, scaunul are role care se misca de-a lungul coloanei vertebrale. 

Masaje calde in profunzime

Sunt si aparate care ofera un masaj puternic, adanc al tesuturilor, pentru a vindeca muschii si, de asemenea, asigura caldura pentru a calma nervii. 

Masaj pentru picioare 

Pe baza teoriei reflexoterapiei, aceste aparate de masaj pentru picioare vin cu un ghid de utilizare. Poti regla viteza si intensitatea masajului. Are diverse moduri de masaj care pot fi controlate de utilizator. Poti alege sa masezi talpa sau gleznele in conformitate cu cerintele tale. Multe dintre ele vin cu o telecomanda pentru confortul utilizatorului.

Masaj de compresie a picioarelor 

Folosind compresia de aer, aceste aparate apasa punctele importante ale picioarelor. Maseaza, de asemenea, gleznele si calcaiele, relaxandu-le profund. 

Masaj pentru cap si ochi

Folosind tehnica Indian Head Massage, aparatele sunt concepute pentru a calma scalpul fara a provoca dureri in zonele delicate. Produce caldura care calmeaza creierul. Aceste dispozitive vindeca migrena, reduc pierderea parului si elibereaza stresul.

Scaune de masaj cu percutie

Sunt disponibile in mai multe dimensiuni. Permit realizarea unor masaje relaxante pe tot spatele, aplicand miscari de sus in jos. Pot fi asezate pe canapeaua preferata, fotoliul sau scaunul de studiu si chiar pe scaunul de sedinta. Un scaun de masaj mai mare este are si elemente pentru brate si picioare. 

Covorase pentru masaj

Covorasele de masaj vin cu percutie, precum si cu tehnici de masaj vibrational. Este recomandat insa sa nu te asezi cu capul pe acest covor pentru ca masajul poate fi prea dur pentru aceasta zona.

Dispozitive pentru masaj pe care le poti tine in mana

Acestea sunt dispozitive mici care pot fi tinute in mana si deplasate in jurul zonei corpului care necesita masaj. De obicei, sunt mai bune de utilizat daca ai doar o zona dureroasa sau o problema articulara. 

Indiferent daca te confrunti cu o problema grava sau ai nevoie de un masaj doar pentru a relaxare, poti avea intotdeauna acasa un dispozitiv pentru a elimina nevoia de programare la masaj. Este recomandabil sa consulti un medic inainte de a utiliza un dispozitiv pentru a il utiliza intr-o zona sensibila. Ai cate un dispozitiv conceput pentru fiecare problema si fiecare organ al corpului, deci este bine sa alegi cu atentie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton