(P) Cum să-ți completezi look-ul streetwear?

 advertising.ringier
.

Îți place jungla urbană și te regăsești în atmosfera orașului? Muzica te însoțește la tot pasul și de multe ți se întâmplă să pășești ținând ritmul? Mergi pe skateboard, bmx sau role? Îți place să admiri ținutele vestimentare streetwear și ți se pare că acest stil ți se potrivește cel mai bine? Dacă abia descoperi ce înseamnă streetwear-ul și te întrebi din ce ar trebui să fie alcătuite cele mai moderne outfit-uri, care nu numai că atrag privirile celor din jur, dar în același timp au puterea să te transforme într-un adevărat expert al celor mai noi trenduri, atunci trebuie neapărat să citești acest articol realizat în colaborare cu marca Sizeer, în care îți vom dezvălui toate secretele modei stradale.

Cum a luat naștere legendarul stil stradal – streetwear?

Cu toate că cei mai mulți dintre fanii modei stradale o asociază în primul rând cu anii ‘90, în realitate aceasta și-a făcut apariția ceva mai devreme. Contrar opinii majorității, streetwear-ul a luat naștere între anii ’70 și ’80, când tinerii, plictisiți deja de același look repetitiv, au început să experimenteze cu moda și să combine articole vestimentare contradictorii pentru a crea outfit-uri originale care să-i scoată în evidență.

Streetwear-ul original din anii ’70 și ’80 a câștigat atât de mulți adepți încât a ajuns extrem de popular în următorii 10 ani. A devenit stilul distinctiv al anilor ’90, iar acest fapt a schimbat definitiv cursul modei. În acea perioadă sneakerșii masivi și colorați, pantalonii de trening cu croială baggy, modelele mom jeans, jachetele baseball oversize, gecile bomber, borsetele, topurile crop, bluzele largi cu glugă și pantalonii scurți de baschet au spart recordurile de popularitate.

Deși au trecut peste 30 de ani de atunci, moda stradală se bucură în continuare de o popularitate imensă. Cea mai bună dovadă este faptul că outfit-urile în stil streetwear sunt prezente pe străzile tuturor capitalelor mondiale ale modei și sunt purtate de cele mai faimoase vedete din lumea muzicii şi a cinematografiei (ca de exemplu Rihanna, ASAP Rocky, Drake sau Michael B. Jordan), precum și de sportivii cu renume mondial (printre care se numără LeBron James, Victor Cruz și Daniel Ricciardo). Faptul de a nu avea în dulap cel puțin o pereche de sneakerși cu profil înalt este considerat drept un faux pas.

Întreaga colecție de îmbrăcăminte streetwear – https://sizeer.ro/haine

5 must have-uri absolute în stil streetwear, care nu ar trebui să lipsească din dulapul tău

Ținând cont că deja știi ceva mai multe despre istoria modei urbane, a venit timpul să trecem la adevăratul indiciu al articolului prezentat, mai exact la lista elementelor esențiale, pe care ar trebui să le aibă în garderobă orice fan (și orice fană) a stilului streetwear. În prezent, acest trend îmbină inspirațiile din trecut (precum stilul anilor 90) cu designul modern și croielile futuriste.

Cum să-ți completezi look-ul streetwear modern? Acest lucru nu va fi posibil fără următoarele articole vestimentare, care în mod evident îți vor fi utile în diferite anotimpuri ale anului:

  • Pantalonii de trening

Ținuta streetwear fără pantalonii de trening? Imposibil! Pantalonii, apreciați pentru confortul deosebit, senzația de moale la purtare și căldura pe care o oferă, reprezintă un element de nelipsit al outfit-urilor  streestyle și nu ne surpinde deloc acest lucru – arată spectacular îm combinație cu pantofi sport înalți.

În cazul acesta, poți alege cel puțin una dintre cele două soluții disponibile: poți miza pe clasic (ca de exemplu pantalonii gri Nike Sportswear Essential) sau te poți lăsa tentat de nuanțele de culoare și să alegi modelul marca Confront în nuanță de verde sticlă, pantalonii de trening evazați marca Nike de culoare albă și cu croială modernă sau pantalonii jogger din nylon adidas Tricol TP, care sunt decorați în partea frontală cu logo-ul de culoare contrastantă.

  • Cămașa oversize

Unii sunt de părere că deformează complet silueta, alții în schimb susțin că fără acest articol nu este posibilă nicio o combinație vestimentară în stil urban – indiferent din ce grup faci parte, faptele vorbesc de la sine. Cămășile supradimensionate cu croială ușor alungită au devenit un element indispensabil al ținutelor streetwear feminine și masculine.

Cum să asortezi acest item cu outfit-urile de damă? Contrar aparențelor, este destul de simplu! Tot ce trebuie să faci este să combini pantalonii de trening evazați cu pantofii sport colorați (de exemplu Air Jordan 1 Mid) sau pantofii tip slip-on de la Vans și un top crop cu bretele sau în formă de tricou. Mai rămâne să completezi întregul outfit cu o cămașă oversize care pare să fie luată din dulapul iubitului sau al fratelui mai mare. Efect WOW garantat.

În cazul ținutelor pentru băieți, o idee inspirată de outfit o reprezintă îmbinarea cămășii supradimensionate cu un tricou alb, pantaloni de trening gri cu croială lejeră, șosete înalte și sneakerși asortați la culoare cu modelul de cămașă pe care l-ai ales (de exemplu Nike Air Vapormax 2020 Flyknit, Lacoste T-Clip 120 3 US sau Vans UA ERA).

  • Geaca de puf/Paltonul

Temperatura de afară a scăzut drastic? În cazul acesta a venit timpul să scoți din dulap geaca groasă de puf sau paltonul călduros și lung, care împreună cu accesoriile alese corespunzător pot schimba ținuta de iarnă obișnuită într-un look streetwear reușit, asemănător cu cele de pe podiumurile de modă. Dacă vine vorba despre culori și croieli, în ultimul sezon modelele în nuanțe de maro și negru cu croială oversize lejeră au bătut recordurile de popularitate, datorită faptului că asigură nu numai un confort termic optim, dar în același timp scot în evidență outfit-ul streetstyle.

O altă propunere interesantă pentru femei este geaca de iarnă parka Nike W NSW CORE SYN , adică paltonul matlasat de culoare neagră, confecționat din materiale lejere, care asigură o protecție eficientă împotriva frigului. Croiala lejeră se încadrează excelent în moda stradală, iar în combinație cu un trening colorat (de exemplu pantaloni și bluză de culoare latte sau gri), o pereche de sneakerși și o căciulă beanie colorată (de exemplu modelul în nuanță de roșu de la Jordan – Cuffed Beanie Metal JM sau cel de culoare roz marca Ellesse) creează un look de efect.

Fanii streetwear-ului, care nu se tem de culorile intense, cu siguranță vor aprecia geaca de iarnă adidas Xploric într-o nuanță atrăgătoare de galben. Structura ei solidă din nylon și umplutura sintetică te vor proteja chiar și împotriva frigului siberian. Asorteaz-o cu o pereche de pantaloni de trening gri sau blugi închiși la culoare, o bluză cu glugă și încălțămintea legendară Timberland Premium 6 Inch Boot. Ținuta este gata! Preferi nuanțele neutre și ți-ai dori ca outfit-ul de pe placa de snowboard să-și facă apariția și pe străzile orașului? Vezi jacheta pufoasă adidas LW OH TF HOODY, asemănătoare unei bluze. Este prevăzută cu glugă reglabilă și buzunar tip marsupiu – atenție! există riscul ca persoana apropiată ție să ți-o fure din dulap, mai ales că acest model, decorat cu logo-ul și denumirea brandului, are un aspect cu totul aparte.

  • Încălțămintea înaltă

Dacă te interesează cât de cât stilul streetwear, atunci cu siguranță ai observat deja faptul că sneakerșii înalți, peste gleznă, au devenit în ultimul timp unii dintre cei mai moderni pantofi sport din lume. Modelele se remarcă prin combinațiile originale de culori și se încadrează perfect atât în stilul stradal clasic, cât și în cel modern, iar cei mai renumiți producători de articole sportive se întrec în lansarea de produse din ce în ce mai interesante pe piață.

Deși concurența de pe piața de încălțăminte sport este destul de mare, marca Jordan cu siguranță iese învingătoare la categoria de pantofi sport înalți. Este vorba mai exact despre seria de produse care poartă numele unuia dintre cei mai cunoscuți baschetbaliști NBA – Michael Jordan. Brandul oferă modele pentru femei, bărbați și copii care se bucură de un mare interes în rândul clienților. Dovada acestui lucru o reprezintă pantofii sport decorați cu logo-ul caracteristic, care se vând cu viteza fulgerului. Văzând colecțiile disponibile în magazine (inclusiv la Sizeer), nu ne surprinde deloc acest lucru.

  • Accesoriile

Când îți completezi outfit-ul streetwear nu uita de accesoriile esențiale, precum șapca cu cozoroc, căciula de iarnă beanie (sau cea decorată cu ciucure colorat) sau borseta sport care asigură păstrarea în siguranță a lucrurilor necesare de dimensiuni mici, iar în același timp conferă ținutelor tale vestimentare o tentă sportivă și modernă.

Întregul univers streetwear într-un singur loc? Vezi la Sizeer!

Vrei să-ți reînnoiești garderoba și dorești să o completezi cu articole vestimentare care se încadrează ideal în moda streetwear? În cazul acesta, aruncă un ochi peste colecțiile streetstyle de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii, care te așteaptă în showroom-urile noastre și online pe https://sizeer.ro/.

Printre cele peste 3180 de produse vei găsi articole aparținând celor mai cunoscute și mai apreciate branduri sport din lume, precum adidas, Alpha Industries, Champion, Converse, Levis, DC, Dr. Martens, Ellesse, Jordan, Nike, Puma, Lacoste, New Balance, Timberland și Vans. Pe lângă o ofertă atât de variată cu siguranță nu va trece indiferent niciun fan al stilului vestimentar casual.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton