(P) Cum să îți transformi locuința pentru închiriere, cu investiție minimă

 advertising.ringier
.

Dacă plănuiești să te muți într-o casă mai mare sau cu o localizare mai bună sau dacă ai decis să faci pasul cel mare în relație și să vă mutați împreună, cu siguranță ai luan în calcul posibilitatea închirierii propriei locuințe. Vestea bună pentru proprietari este că piața imobiliară este încă în creștere. Pe de altă parte, pentru a putea solicita o chirie rezonabilă, care să îți achite rata sau să îți asigure un venit palpabil, este important să le asiguri chiriașilor confortul de care au nevoie.

Pe lângă utilitățile care nu pot lipsi dintr-o locuință de închiriat, alături de electrocasnicele mari precum mașina de spălat, aragazul sau frigiderul, este important să le poți oferi chiriașilor tăi un spațiu confortabil și cochet, în care să se simtă bine pe întreaga durată a contractului de închiriere. De aceea, am pregătit o listă cu schimbări care presupun investiții minime, dar sunt de efect și îți pot transforma apartamentul într-unul dintre cele mai râvnite de pe site-urile de anunțuri:

Creează senzația unui spațiu mai mare

Luminozitatea este, de regulă, cea responsabilă de atmosfera pe care o au spațiile aerisite și ample. Dacă locuința pe care vrei să o închiriezi nu beneficiază de lumină naturală suficientă, suplinește acest minus prin montarea strategică a corpurilor de iluminat. Un alt lucru pe care îl poți face pentru obținerea efectului mult dorit este să vopsești pereții în nuanțe luminoase de alb, galben pai, verde mentă pal sau alte pasteluri de intensitate redusă. De asemenea, folosește-te de oglinzi decorative, pentru a amplifica spațiul prin reflexie și totodată pentru a-l înfrumuseța.

Delimitează zonele

Dacă ai un apartament cu bucătăria deschisă sau o garsonieră, este important să delimitezi zona de gătit de cea de luat masa și de cea destinată relaxării. Inspiră-te din cataloagele de design interior pentru a găsi locul perfect pentru mese dining și folosește-te de un paravan pentru a delimita sufrageria de spațiul în care desfășori activitățile casnice ce țin de gătit. 

Folosește elemente de decor

Deși fiecare chiriaș va dori să își pună amprenta personală asupra spațiului în care locuiește, asta nu înseamnă că nu te poți folosi de câteva elemente decorative versatile, pe care să le păstreze alături de cele personale. O vază cu flori, câteva lumânări decorative parfumate, detalii speciale precum sunt mânerele ușilor de la dulapuri ar putea înfrumuseța spațiul fără a-l încărca și fără a-i limita pe chiriași să îl personalizeze, în completare, după bunul plac.

Nu uita de plante

Plantele naturale, crescute în ghivece au darul de a înfrumuseța orice spațiu. Verdele lor proaspăt și proprietățile benefice care includ purificarea aerului din locuință le fac dezirabile pentru orice interior. Pentru că nu cunoști obiceiurile și stilul de viață ale viitorului chiriaș, ar fi indicat să optezi pentru plante rezistente, care se pot îngriji cu ușurință și nu necesită tratamente speciale, cum ar fi yucca, suculentele sau dracaena.

Investește într-o curățenie generală

Îndiferent dacă ai locuit doar tu în apartament sau dacă acesta a fost locuit de alți chiriași, o curățenie generală este semn de respect pentru viitorii locuitori. În această privință, este alegerea ta dacă vei investi timp în această activitate sau vei apela, contracost, la serviciile unei firme specializate de curățenie. Oricare ar fi opțiunea ta, viitori chiriași vor aprecia din plin eforturile și vor avea convingerea colaborării cu un proprietar corect, căruia îi pasă de nevoile lor.

Înlocuiește anumite obiecte sanitare și din bucătărie

Chiar dacă sunt în stare bună, capacul și peria de wc sau suportul pentru uscarea vaselor sunt obiecte cu un caracter intim, pe care viitorii chiriași vor simți nevoia să le înlocuiască, pentru a nu le folosi după altcineva. Este o investiție mică, dar de efect, care îți va confirma grija pentru viitorii chiriași și dorința de a-i face să se simtă bine în noua locuință provizorie.

Nu ai nevoie de sume exorbitante pentru a le oferi chiriașilor confortul pe care îl caută la o nouă locuință. Câteva schimbări minore, ce presupun investiții minime, ar putea schimba complet felul în care este văzut apartamentul tău pe site-urile de imobiliare.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton