(P) Cum îți faci lista de cumpărături în perioadele de reduceri, astfel încât să nu cazi pradă shoppingului compulsiv

 advertising.ringier
.

Simți cum îți crește pulsul când vitrinele magazinelor strălucesc a reduceri? Ai notificările activate pe toate aplicațiile de shopping? Știm cum e și înțelegem tiparul. Tentația e mare, iar intervalele scurte în care se aplică reducerile, mai ales cele semnificative, este scurt și pune o oarecare presiune pe cumpărători. E ușor să cazi pradă shoppingului compulsiv, mai ales dacă nu ți-ai făcut temele dinainte. De aceea, ți-am pregătit o serie de sfaturi care-ți vor fi de ajutor de câte ori îți iau ochii discounturile marilor branduri:

Inventariază-ți dulapul

Înainte de a concepe lista de cumpărături, fă un inventar al lucrurilor pe care le ai deja. Dacă tinzi spre o garderobă capsulă, piesele clasice precum o pereche de jeans, sacourile în culori neutre, cămășile albe sau fustele în nuanțe versatile sunt piese must have. Verifică ce ai în dulap, înainte de a investi în a treia fustă bleumarin și în al patrulea sacou cambrat în nuanțe pământii. Ca să îți fie mai ușor, poți crea liste pentru fiecare tip de articol vestimentar sau accesoriu. Acest lucru te va ajuta să te orientezi mai ușor în magazine, fie ele fizice sau online.

Stabilește priorități

Îți dorești o rochie roșie, dar îți tot apar reclame cu altele, de culoarea fisticului sau a zmeurei? Nu te abate de la ceea ce ți-ai propus. Dacă rochia roșie este pe lista ta de cumpărături de mult timp, caută să o bifezi pe această listă și nu-ți lăsa privirea furată de multitudinea de alte culori și modele. 

Investește în piese de calitate

Sezonul reducerilor nu este pentru cumpărat tricouri ieftine și accesorii accesibile. Pe acestea îți permiți să le cumperi și la preț întreg, diferența nu este notabilă. În schimb, dacă urmărești deja de ceva timp câteva genți, ceasuri, perechi de pantofi de la branduri exclusiviste, acum este momentul să le verifici prețul. La urma urmei, astfel de investiții nu se limitează la folosirea timp de un singur sezon, așa că sezonul reducerilor este momentul perfect pentru decizii de cumpărare din categoria premium.

Cumpără cu măsură

Când vine vorba de consumabile, avem tendința ca, în sezonul reducerilor, să ne facem stocuri pentru mai mult timp. Problema cu astfel de cumpărături este că produsele pot ajunge să expire, înainte ca tu să apuci să le folosești. De aceea, o decizie mai calculată este să îți cumperi, de exemplu, creme Victorias Secret, în cantități necesare, decât să optezi pentru un brand mai ieftin, în cantități industriale. Perioada reducerilor trebuie să fie una destinată răsfățului, lucrurilor pe care nu ți le permiți la preț întreg, accesoriilor și cosmeticelor de brand și, nu în ultimul rând, pieselor versatile, de care te vei putea bucura și peste ani.

Pleacă de la premisa 'puțin și bun'

Visezi la o rochie din cașmir, dar ți se par exorbitante prețurile? Sau la o cămașă din mătase naturală, în care să te simți ca o zeiță? La o poșetă de brand? La o pereche de pantofi pe comandă? Nu trebuie să ți le iei pe toate în același timp și nici măcar în același sezon de reduceri. Alege un singur obiect din categoria premium pe sezon și, cu siguranță, vei ajunge să le ai pe toate pe care ți le dorești, într-un timp mult mai scurt decât ți-ai imagina. Lucrurile de calitate și cele semnate de designeri sunt, bineînțeles, mai greu accesibile chiar și în sezonul reducerilor. Dar, dacă înveți să renunți la cumpărăturile nenecesare, îți vei putea permite să le achiziționezi pe cele la care visezi cu ochii deschiși, chiar dacă au prețuri mai prohibitive.

Să recapitulăm: puțin și bun, calitate premium în defavoarea cantității, obiecte care nu se vor demoda în 5, 10 ani sau produse de îngrijire pe care le vei folosi cu tot dragul, înainte să expire. Acestea sunt regulile care trebuie să-ți devină religie în sezonul reducerilor, dacă vrei să te alegi cu lucruri de care să te bucuri cu adevărat și să nu îți pierzi economiile cumpărând lucruri multe, ieftine și de calitate îndoielnică, pe care le-ai putea achiziționa și la preț întreg, dacă ți le-ai dori cu adevărat.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton