(P) Cum amenajezi o grădină în stil japonez?

 advertising.ringier
.

Grădina în stil japonez este foarte apreciată în toate părțile lumii. Simplitatea și întoarcerea la lucrurile naturale, starea de liniște și ZEN-ul, toate acestea fac dintr-o astfel de grădină o adevărată oază de desfătare pe care oricine și-ar dori-o. Dacă vrei și tu să-ți amenajezi grădina sub această formă, pentru a te bucura de frumusețea idealurilor japoneze, iată ce ar trebui să faci.

Pavează cu piatră naturală

Grădinile japoneze se bazează foarte mult pe piatra naturală și pe avantajele pe care le aduce folosirea acesteia. Piatra naturală poate fi folosită pentru amenajarea spațiului de meditație, putând înlocui cu succes orice tip de scaun, oricât de confortabil ar fi el. Practic, folosirea pietrei are la bază ideea întoarcerii la natură și absorbirea energiei bune a acesteia, cea care duce, de fapt, la starea de liniște și zen.

Ca să ajungi acolo trebuie să găsești pavele pentru pavajul curtii. În acest fel, nu doar că te vei bucura de plăcerea meditației sau de conectarea cu elementele naturale, ci îți vei crea și un spațiu minunat decorat, un cadru natural de excepție. Pavajul cu piatră naturală te va ajută să păstrezi grădina curată și ușor de întreținut, deoarece piatra naturală se curăță foarte ușor. Și din punct de vedere al rezistenței, lucrurile stau foarte bine. Piatra naturală va rezista în timp, iar pavelele vor rămâne intacte, tocmai datorită durității lor naturale. 

Susa foto: https://www.piatraonline.ro/pasi-japonezi-natur-daltuiti-ardezie-kavala

Pune multe flori colorate

Stilul japonez este unul plin de culoare, iar grădinile seamănă, adesea, cu un tablou la scară largă. Poți căuta soiuri japoneze de plante, pe care să le poți planta în grădina ta, însă, trebuie să urmărești condițiile în care acestea se dezvoltă, pentru a le putea îngriji. În general, arhitectura ambientală japoneză se axează mult pe arbuști și garduri vii și, mai puțin, pe flori obișnuite. Poți pune conifere pitice, pe care să le integrezi în peisaj, astfel încât să poți beneficia de verdele naturii chiar și iarna. Chiparosul japonez, liliacul japonez, pinul pitic, ciresul, azaleele, sau arțarul pot fi folosite pentru decorarea grădinii tale japoneze. Nu uita de ienupăr, deoarece acesta va deține o mare pondere de verde în grădina ta, fiind foarte potrivit conceptului de grădină japoneză. De asemenea, o alegere foarte inspirată sunt bonsaii. 

La nevoie, poți face în grădina ta și un spațiu care să aducă un „tribut' apei: o mini fântână placată cu piatră naturală, în jurul căreia să dispui, subtil, o mulțime de flori colorate și piatra de râu. 

Folosește bambus

Deși greu de crescut la noi în țară, în forma sa naturală, bambusul poate fi folosit în grădina ta japoneză, sub formă de decorațiuni. Din fericire, poți alege din magazinele specializate numeroase produse de acest gen, ca să-ți realizezi micul colț de Rai, fără probleme. Șezlongurile sau taburetele, cănile, leagănele sau scaunele, orice poate fi realizat din bambus, datorită rezistenței foarte mare a acestuia.

Amenajarea unei grădini japoneze înseamnă, înainte de toate, să creezi un spațiu în care să te poți regăsi și în care să-ți găsești liniștea și relaxarea. Grădinile japoneze sunt libere, neîngrădite, aproape sălbatice, exact așa cum ar trebui să fie și spiritul și personalitatea ta.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton