(P) Cum alegi un cadou personalizat potrivit? Criterii de care să ții cont ca să nu dai greș

 advertising.ringier
.

De multe ori oferim cadouri fără să ne gândim foarte mult la cel căruia îi este destinat. De aceea alegem cadouri care nu-i reflectă neapărat personalitatea, preferințele, hobby-urile sau pasiunile. Probabil te-ai confruntat cu situația în care ai primit ceva cu care nu rezonai deloc și tocmai de aceea vrei să nu comiți aceeași greșeală.

Cadourile sunt, de cele mai multe ori, o dovadă a prieteniei sau a afecțiunii noastre. Dacă vrei ca acest lucru să se reflecte cu adevărat,  atunci cel mai probabil vei fi încântat să oferi cadouri personalizate. Acestea arată nu doar că te-ai gândit la cadou, ci că ai adăugat o notă personală, ceea ce face obiectul să aibă și mai multă valoare. Iată câteva criterii pe care să le ai în vedere când alegi un dar personalizat.

Alege în funcție de ocazie

Fiecare nouă reușită merită celebrată așa cum trebuie. De aceea, poate unul dintre colegi, sau chiar un membru al familiei a obținut ceva semnificativ pe plan profesional sau personal. Aici intervine adaptarea și alegerea în funcție de context. Dacă este vorba de planul personal, poți opta pentru un cadou mai emoționat precum o fotografie și un mesaj cu însemnătate, dar dacă este pe plan profesional mai degrabă ar fi cazul să oferi un obiect cu care să se mândrească precum un trofeu, o distincție sau un set elegant de scris.

Totodată, cadourile diferă în funcție de vârstă și de personalitate, deci alege mereu în funcție de eveniment și de persoană.

Evită stereotipurile 

Cadoul potrivit este cel care iese din stereotipuri și evită clișeele atât de întâlnite. Cadourile pe care le face toată lumea pot fi atât plictisitoare, iar persoana căreia i le dăruiești poate să simtă că n-ai investit  efort deloc. 

Tocmai de aceea încearcă ceva creativ, mereu cu o notă personală. Vei vedea ce diferență poate să facă un mic detaliu.

Ia-i ceva ce își dorește de mult timp

Dacă ești apropiat de cel căruia urmează să îi cumperi cadoul, cel mai probabil l-ai auzit vorbind despre ce-și dorește. Poate mouse-ul acela care îl face să lucreze mai rapid, sau chiar ceasul cu funcții pentru sport care-l ajută să se mențină în formă. Toate aceste obiecte pot să fie personalizate. Le duci la o companie care gravează, iar în acest fel îți vei arăta atașamentul și simpatia față de persoana respectivă.

Dăruiește un cadou cu însemnătate

Un cadou important nu înseamnă un cadou scump, ci unul pentru care ai pus suflet. Tocmai de aceea, amintește-ți care sunt hobby-urile sărbătoritului și alege darurile pe baza acestui principiu. Dacă-i plac călătoriile, cumpără-i un rucsac, dacă îi place muzica, alege căști sau boxe portabile, dacă adoră să picteze oferă-i acel șevalet pe care și-l dorește de mult timp. 

Acordă-ți timpul necesar

Alegerea cadoului potrivit este mereu plină de provocări. În funcție de gradul de prietenie sau de apropiere, crește sau scade dificultatea. Dar dacă te gândești cu suficient de mult timp înainte sau poate discuți cu un prieten sau chiar cu un membru al familiei sale, vei putea să alegi darul care-l va încânta. Cel mai probabil, dacă vrei să-l și personalizezi, va trebui să acționezi cu câteva zile în avans. 

Indiferent de cadoul pe care-l alegi, adaugă mereu o notă personală, pentru a fi mai interesant. Încearcă să oferi ceva care-i va aduce zâmbetul pe buze sau care îi va aminti cu plăcere de tine atunci când îl va folosi.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton