În rândul iubitoarelor de make-up, conturarea feței nu reprezintă un subiect tabu, ci este folosită pentru a obține un ten impecabil, în cel mai scurt timp. Conturarea feței reprezintă metoda de sculptare a trăsăturilor, prin care se pun în evidență zonele principale, adăugând umbre. Astfel, atâta timp cât tehnica de conturare este folosită corect, fața poate căpăta un aspect vizibil îmbunătățit, fără a apela la bisturiu.
De regulă, zonele conturate sunt fruntea, nasul și pomeții, procedeu care poate fi regăsit în rutina zilnică de machiaj. Află care sunt metodele pentru a-ți pune în evidență trăsăturile cu ajutorul conturării, din rândurile de mai jos!
Alege produse diferite pentru conturarea feței
Pentru a începe conturarea feței, vei avea nevoie de produse adecvate, așa cum sunt cele sub formă de pudră sau cremă. Desigur, alegerea produselor pentru conturare depinde de preferințele personale, dar și de tipul de ten. Dacă pentru tenul gras sunt recomandate produsele de tip pudră, pentru a nu pune în evidență zonele uleioase, pentru tenul uscat poți folosi și un produs stick pentru conturare. Există persoane care aleg două nuanțe diferite de fond de ten pentru conturarea feței și un iluminator. Optează pentru două fonduri de ten sau creează umbre cu ajutorul unui fond de ten stick, mai închis decât nuanța tenului tău. Acesta te va ajuta să obții linii perfecte, de aceea nu trebuie să-ți lipsească din trusa de machiaj.
Nu folosi conturarea în exces!
Deși conturarea feței nu reprezintă un procedeu dificil, nu trebuie să cazi în capcana de a adăuga mai mult produs decât este necesar, deoarece nimeni nu trebuie să vadă urmele unui contur nefinisat. Fața ta trebuie să arate natural și plăcut, de aceea trebuie să înveți trucurile de bază, atunci când simți nevoia de a-ți contura fața, așa cum găsești în tutorialul de mai jos!
Sfaturi utile pentru conturul feței
Tehnica de conturare a feței are rolul de a ascunde trăsăturile și de a pune în evidență simetriile feței, fără să pară exagerat. Conturarea nasului este tehnica la care apelează cele mai multe femei, deoarece se urmărește un efect de subțiere. Pentru a obține acest efect, se aplică un fond de ten stick mai închis decât nuanța tenului pe părțile laterale ale nasului, în timp ce în centru se recomandă un iluminator. Produsul trebuie estompat cu grijă, astfel încât fața să nu pară murdară. Pomeții se pot sculpta în același mod, folosind fie pudră, fie un produs cremă, care se întinde perfect pe piele. Pe lângă conturarea pomeților, este cunoscută și conturarea ochilor, cu ajutorul unui fard mat, care se aplică în pliul pleoapei și oferă un efect de mărire. Această tehnică va fi pe placul celor care au pleoapele înguste sau lăsate, astfel încât să le pună în evidență ochii. Pentru ochii mici, nu sunt recomandate nuanțele prea pigmentate, deoarece se va accentua privirea și îi va face să pară și mai mici.
Folosirea corectă a ustensilelor pentru conturare
Dacă ai ales produsele perfecte de conturare pentru tipul tău de ten, vei avea nevoie și de ustensile pe măsură, astfel încât să te bucuri de un machiaj impecabil. În acest sens, poți opta pentru bureți sau pensule de machiaj, drepte sau oblice, care să te ajute la blending. Instrumentele pentru sculptat sunt esențiale pentru a realiza conturarea tenului, astfel încât să obții un machiaj profesional, chiar la tine acasă.
Atâta timp cât este folosită corect și discret, conturarea fetei îți poate pune în evidență trăsăturile, alături de iluminarea zonelor principale: nas, ochi și pomeți. Dacă ești începătoare în tainele machiajului, este indicat să alegi pudre pentru conturare sau creme, pentru a reuși să stăpânești tehnica de conturare și estompare.