(P) Cele mai fermecătoare stațiuni din Antalya, perfecte de explorat

 Stamen Diana
.

Vestita Antalya, locul cu peste 300 de zile însorite anual, este considerată perla turismului turc și unul dintre cele mai încântătoare locuri de pe coasta Mării Mediterane. Orașul supranumit capitala „Rivierei turcești' este centrul administrativ al provinciei care poartă același nume.

Îmbinare magică între mare și munte

Antalya este poziționată la poalele Munților Taurus, pe care îi leagă de Mediterana, așadar, ajungând aici, atingi două obiective: marea și zona montană. Priveliștile care te înconjoară sunt uluitoare și culori vii te înconjoară din toate părțile, de la verdele luxuriant al pădurilor la albastrul-turcoaz al mării. Descoperă tot ce are mai pitoresc de oferit Antalya într-un sejur de neuitat alături de AeroVacanțe

Turoperatorul a pregătit Oferte Speciale la pachetele charter cu zbor din București ce includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transport avion, taxe de aeroport, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistență turistică, la tarife de la 252 euro/persoană!   

Stațiunea Kemer, de la marginea Munților Taurus, este fără cusur în regiunea Antalya. Pădurea și marea sunt la câțiva pași una de cealaltă și oferă o atmosferă reconfortantă, numai bună pentru deconectare. Aici, la mare căutare este plaja Moonlight, loc unde iubitorii activităților nautice se vor simți ca în paradis. Scuba diving, jetski, parasailing, water-skiing sau o simplă plimbare cu barca, toate pot fi încercate aici. În Kemer, după o zi toridă, urmează o noapte fierbinte, pentru că stațiunea freamătă după lăsarea serii. Cluburile, barurile și restaurantele își așteaptă vizitatorii care vor să mănânce, să bea, să socializeze sau să danseze până în zori.

Stațiuni vibrante, cu urme istorice

O stațiune impecabil organizată este Belek, cu plajele formate din nisip fin, ce se întind pe o distanță de 16 kilometri. Este un loc protejat, pentru că aici vin broaștele țestoase să-și depună ouăle. Marea atracție a Belekului este Cascada Kursunlu și peștera din spatele acesteia. În acest cadru natural splendid trăiesc aproximativ 100 de specii de păsări.

În Belek poate fi practicat golful, un sport elitist, dar ale cărui secrete pot fi deslușite și de turiștii care vor să aibă o activitate inedită. Foarte aproape de renumita stațiune poate fi vizitat amfiteatrul Aspendos, care datează de 2.000 de ani și are o capacitate uriașă, ținând cont de vremurile în care a fost construit: 20.000 de locuri.

Stațiunea Lara, denumită și „Vegasul turcesc', cu a ei plajă, Lara Beach (una dintre cele mai întinse din Turcia), este faimoasă pentru apa limpede și vegetația formată în mare parte din eucalipți și palmieri. În această zonă poți vizita situl antic Perge, care în ziua de azi găzduiește spectacole de teatru și concerte de muzică clasică. În Antichitate, aici era scena teribilelor lupte ale gladiatorilor. 

Din categoria stațiunilor fermecătoare ale Antalyei,  face parte și satul pescăresc Side. Acesta duce în spate o istorie amplă, pentru că bazele sale au fost puse pe ruinele vechilor așezări romane. Cu trecerea timpului, și-a câștigat aprecierea turiștilor și a ajuns la mare căutare atât pentru pasionați de trecut, cât și pentru cei dornici de o escapadă în locul unde se îmbină stațiunea modernă cu rămășițele vechiului oraș. Poți vizita aici Termele, Agora, Spitalul Bizantin, Palatul Episcopal și Templul lui Apollo. 

Sursa foto: shutterstock.com

de Geanina Ichim

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton