(P) Ce rol au mărturiile de botez? Sfaturi utile

 advertising.ringier
.

Venirea unui copil pe lume este un motiv de bucurie pentru toată lumea. Această bucurie se concentrează, de regulă, într-o petrecere organizată imediat după botez, în care toate rudele și toți prietenii părinților sunt prezenți.

De-a lungul timpului, în jurul botezului s-au conturat o mulțime de obiceiuri, care mai de care mai interesante. Unele obiceiuri sunt pur religioase iar altele sunt bazate pe superstiții și pe credințe sociale apărute de-a lungul timpului.

Unul dintre aceste obiceiuri este cel al mărturiei de botez.

Ce este mărturia de botez?

Este un mic cadou pe care părinții îl oferă tuturor celor care participa la eveniment. De regulă, mărturia este inclusă în aranjamentul mesei sau este oferită la sfârșitul evenimentului, pentru a da o notă personală obiceiului.

Mărturia de botez are rolul de a se transformă într-o ancora în timp, amintindu-le tuturor celor care au fost martori la petrecerea celui mic de eveniment. 

Aproape orice obiect se poate transformă în mărturie, iar cei cu imaginație pot crea mici cadouri cu adevărat memorabile. 

Dacă organizezi un botez și nu ai nicio idee privind mărturiile pe care le vei oferi, există o piață foarte dezvoltată de mărturii botez ieftine din care poți alege. Indiferent ce alegi însă, este bine să respecți o serie de reguli:

  • Da o notă personală mărturiei! Dacă alegi să cumperi o mărturie ieftină, încearcă să o personalizezi printr-un mesaj scris de mâna sau printr-o poză. Dacă vrei să mergi mai departe cu personalizarea, da-ți frâu liber imaginației și construiește ceva manual! Oamenii vor aprecia foarte mult timpul pe care îl aloci acestui mic cadou și îl vor păstra pentru totdeauna!
  • Încearcă să ții cont de toate simțurile!  O mărturie perfectă este cea care are un impact asupra tuturor simțurilor: este plăcută din punct de vedere vizual, miroase bine, este plăcută la atingere și de ce nu, are un gust plăcut. Este motivul pentru care foarte mulți părinți aleg să facă pachetele în care se regăsește și ceva dulce;
  • Alege un obiect care să reziste foarte bine în timp! Chiar dacă oferi o prăjitură, încearcă să pui lângă ea și un mic accesoriu foarte rezistent. O simplă piatră colorată, o mică bijuterie, o scoică sau orice alt accesoriu care poate trece testul timpului reprezintă alegeri excelente. Opțiunile sunt nelimitate, în condițiile în care poți alege și brelocuri, mici accesorii de bucătărie sau magneți de frigider.
  • Nu alege o mărturie foarte scumpă! Mărturiile de botez trebuie să fie mici cadouri prin care să arăți că vrei că evenimentul să rămână întipărit în mintea invitaților pentru o perioada cât mai mare de timp. Nu opta pentru mărturii foarte scumpe, deoarece pot da o impresie greșită!

Evident, botezul nu trebuie să se învârtă în jurul mărturiei, în condițiile în care există o mulțime de alte elemente care contează. Acest mic cadou însă, poate fi una dintre piesele de puzzle care fac botezul să fie un eveniment perfect.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton