(P) Ce formulă de lapte praf să cumperi

 advertising.ringier
.

Atunci când decideți să vă hrăniți copilul cu biberonul, alegerea formulei potrivite de lapte praf este deosebit de importantă. Există cazuri în care această formulă, cum este cea de lapte praf Topfer, ar putea fi unica modalitate de hrană a bebelușului, pentru că mama nu îl poate alăpta la sân dintr-un motiv sau altul. Așa că este firesc să doriți să alegeți ceea ce este mai bun pentru copilul dumneavoastră.

Cu atât de multe produse și mărci diferite pe piață, poate fi dificil să știți ce să alegeți. Dincolo de denumirea firmei, fiecare marcă de lapte praf va avea la dispoziție o gamă de formule diferite, de la primul lapte pentru sugari (formula de început) la lapte confortabil și lapte de noapte până la formule fără lactoză și hipoalergenice.

Citește și: Cum alegi brandul de lapte praf?

Există vreo diferență între mărcile de lapte praf?

Potrivit unui sondaj realizat de Which? 56% dintre mame doresc să cunoască diferența dintre diferitele mărci de formule de lapte praf, iar 27% sunt dornice să știe dacă prețul poate fi considerat un indicator al calității.

Trebuie să știți că indiferent de specificul acestor formule de lapte praf, fie că vorbim despre lapte praf pentru sugari, pentru juniori, ori formule speciale, cum este cea antireflux,  conținutul lor este strict reglementat de Uniunea Europeană. Acest lucru a condus oarecum la uniformizarea compoziției formulei de lapte praf.

Dar formulele organice pentru sugari?

Formulele de lapte praf organic sunt comercializate acum de diverse firme mai mult sau mai puțin celebre. Există o percepție generală că alimentele organice sunt mai sănătoase pentru noi, dar reglementările stricte cu privire la fabricarea formulelor pentru sugari înseamnă că formulele organice din punct de vedere nutrițional nu vor fi diferite de formulele neorganice.

Diferența majoră este că baza de lapte de vacă va proveni de la vaci crescute organic, deci dacă acest lucru este important pentru dvs., atunci aceasta ar putea fi o alegere bună.

În ceea ce privește pesticidele, Regulamentul privind formula pentru sugari și formula de lapte praf de continuare stabilește niveluri de pesticide acceptabile foarte mici pentru toate formulele, inclusiv neorganice (reziduurile nu trebuie să fie mai mari de 0,01 mg / kg de produs consumabil), deci este puțin probabil să existe o mare diferență între formula organică și cea neorganică în acest sens.

Dar despre „pretențiile' producătorului?

Este ceva obișnuit ca producătorii să susțină că produsele lor conțin un fel de beneficiu unic, cum ar fi „nutriția completă' sau fiind formula „cea mai apropiată de laptele matern'. În general, însă, aceste afirmații sunt în cel mai bun caz înșelătoare – de exemplu, conținutul laptelui matern variază de la o mamă la alta și, în plus, laptele matern, care conține aproximativ 300 de ingrediente, nu poate fi comparat cu formula de lapte praf pentru sugari, care conține de obicei aproximativ 75 ingrediente.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton