(P) Cauzele deshidratării pielii și cum lupți cu ele

 advertising.ringier
.

Pielea deshidratată este dușmanul principal al tinereții. Este un mit că doar persoanele cu ten uscat de la natură luptă cu deshidratarea, o mare parte din cei ce dețin un tip mixt sau chiar uleios de ten simt că secreția de sebum crește atunci când pielea pierde nivelul optim de hidratare. Acest lucru se datorează deteriorării barierei lipidice a pielii și are drept consecință pierderea elasticității și senzației de confort, diminuarea luminozității firești a tenului, apariția ridurilor premature. Pentru a lupta eficient cu deshidratarea pielii, trebuie să-i cunoaștem cauzele.

Există o serie de motive ce s-ar putea implica în proces: factorii de mediu (frig, vânt, poluare, radiații ultraviolete), viciile (tutun, alcool), stresul, oboseala, deshidratarea generală a organismului, ba chiar și anumite medicamente – cele împotriva acneei, bunăoară. 

Produsele pe care le folosim direct pe piele îi schimbă pH-ul și interferează cu bariera naturală de protecție a pielii – o cauză frecventă o constituie folosirea unor produse cosmetice foarte agresive, în special a unor soluții de curățare a tenului care irită și usucă excesiv pielea. Exfolierea agresivă, sesiunile de peeling cu substanțe inadecvate tipului de ten și stării pielii, chiar și cosmetica decorativă – toate pot duce la deshidratarea severă a pielii.

Pentru a lupta cu acești factori nocivi brandul cosmetic Viorica a conceput Crema-Gel Hidratantă SPF 20. S-a lucrat mult la acest produs de îngrijire, pentru a determina cea mai bună formulă pentru rutina ta zilnică de îngrijire a tenului.

Pentru efect maximal, crema pentru față combină 3 tipuri de ceramide identice celor prezente în piele și colesterolul vegetal, acestea constituind „materialul de construcție' pentru refacerea pielii deshidratate sau deteriorate. Tenul își recapătă prospețimea, devine saturat și radiant.

Cea mai dificilă parte în procesul de hidratare a pielii este să păstrezi apa în tegumente. Recomandate în asemenea caz sunt produsele cosmetice ce au la bază ingrediente active ca umectanți – care au funcția de a atrage apa și de a suplini rezervele acesteia; emoliente – care vor repara bariera naturală a pielii și vor preveni pierderile trans-epidermale de apă; vitamine și minerale – care oferă necesarul de nutrienți, dar și îmbunătățesc microcirculația sanguină a pielii.

Ceramidele naturale rețin eficient umectanții în tegumente și restabilesc bariera hidro-lipidică a pielii, în timp ce polifenolii din cremă contribuie la hidratare, restabilesc proteinele structurale ale pielii și stimulează circulația sanguină, astfel efectul de hidratare este vizibil și rezistă pe parcursul întregii zile.

Punctul cheie în tratamentul tenului deshidratat este revizuirea rutinei de îngrijire a tenului. Începe cu reducerea folosirii produselor dure și/sau iritante, precum și alegerea produselor cu pH adecvat, fără agenți tensioactivi agresivi pentru piele, dar și cu un aport adecvat de lichide în timpul zilei. Doar câteva mici modificări în regimul zilnic, combinate cu utilizarea stabilă a cremei concepute de Viorica îți pot garanta un ten luminos, plin de vitalitate!

Introdu Crema-Gel Hidratanta SPF 20 în rutina ta zilnică

Cremă-Gel Hidratantă SPF20

  • Viephenol™ asigură protecția antioxidantă și stimulează regenerarea.
  • Ceramidele de origine vegetală previn pierderea umectanților din dermă.
  • Filtrele lejere de protecție solară asigură o barieră UV sigură

Încearcă și tu

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton