Cum să găsești mașina potrivită nevoilor tale

 bogdan.galca
.

Dacă vrei să achiziționezi o mașină nouă sau ești chiar la prima mașină pe care o cumperi pe numele tău, vei descoperi că acest proces poate fi mai complicat decât credeai. Nu doar din cauza ofertei variate cu care te vei confrunta, dar mai ales pentru că trebuie să găsești echilibrul dintre ceea ce visezi și posibilitățile pe care le ai. Iată câteva aspecte de care ar trebui să ții cont în timpul acestui proces:

Cum o vei folosi

Felul în care vei folosi mașina determină în cea mai mare parte modelul de care vei avea nevoie. Dacă parcurgi o distanță destul de mare de acasă până la muncă și vrei să eviți mijloacele de transport în comun, o mașină compactă de oraș va fi cea mai bună alegere. În schimb, dacă îți dorești să te plimbi mai mult în afara orașului și să faci excursii alături de copii sau prieteni, poți alege un model Suzuki potrivit pentru un număr mai mare de persoane. O mașină pentru drumeții trebuie să fie în stare bună, pentru a evita surprizele de pe drum. 

Nevoi și preferințe

Mașina visurilor tale poate să arate perfect din punct de vedere estetic, dar asta nu înseamnă că-ți va mulțumi toate nevoile și că îți va fi alături la greu. Ține cont de preferințe și de lucrurile pe care vrei neapărat să le regăsești la viitoarea ta mașină. Câteva elemente pe care să le iei în considerare:

  • cutie manuală sau automată;
  • cu sau fără tracțiune integrală;
  • dimensiunea portbagajului;
  • garda la sol;
  • dimensiunile generale;
  • benzină sau Diesel;
  • funcții de siguranță;
  • rating test Euro NCAP;
  • capacitatea cilindrică.

Vei fi tentată să alegi o mașină precum cele cu care ai fost obișnuită până acum, iar acesta nu este un lucru negativ. Ține cont însă de felul în care se schimbă prioritățile tale. De exemplu, dacă plănuiești să ai copii, vei avea nevoie de o mașină mai încăpătoare și mai sigură.

Finanțare

Deoarece bugetul poate schimba totul la acest capitol, nu uita să planifici metoda de finanțare pe care o preferi. Dacă vrei să cumperi o mașină second-hand mai ieftină și ai suficienți bani strânși, fă acest pas dacă nevoia pentru aceasta este reală și imediată. Altfel poți opta și pentru un credit la bancă și să-ți cumperi un model mai nou și mai bine dotat. De asemenea, ai opțiunea de a alege o mașină nouă, cu finanțare direct de la reprezentanţă. Fă-ți un plan pentru perioada următoare și încearcă să prevezi anumite probleme care pot apărea în viața ta, înainte de a lua o decizie majoră. Dacă nu ești pregătită să oferi banii jos pentru un autoturism, discută cu reprezentanții băncii despre ce ar însemna un împrumut și o rată lunară. Mai apoi, adaugă aceste cheltuieli în bugetul tău de zi cu zi pentru a-ți da seama dacă te vei descurca.

O mașină te va ajuta să te protejezi în această perioadă, dacă ai nevoie să faci multe drumuri în fiecare zi. Mai mult decât atât, aceasta îți oferă și o doză de libertate de care te poți bucura în orice moment. Așadar, analizează bine opțiunile și alege mașina care îți îndeplinește toate cerințele.

Sursa foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Autovit

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton