(P) Cât de important este să avem canapeaua comodă?

 advertising.ringier
.

Dacă trebuie să menționăm cel mai important element de mobilier din sufragerie, vom menționa fără să stăm prea mult pe gânduri canapeaua. Și nu vom fi singurii. Peste 92% dintre oameni răspund în același mod și din motive întemeiate. Și asta pentru că nu există mobilier mai practic, funcțional și confortabil pentru camera de zi decât Măria Sa Canapeaua.

3 motive pentru care canapelele sunt cele mai importante elemente din amenajarea livingului

Comoditate

Puteți avea un fotoliu confortabil care să vă placă foarte mult. Poate că și scaunele de servit masa pot fi extrem de confortabile și plăcute. Dar când vreți să vă relaxați complet și să vă odihniți, suntem convinși că dintre toate piesele de mobilier alegeți canapeaua, deoarece acest mobilier este moale, confortabil și ergonomic și vă poate oferi odihna activă de care aveți nevoie.

Punctul focal

Indiferent ce mobilier aveți în living, canapelele sunt întotdeauna punctul central al camerei. Stilul lor dă starea de spirit și de ele depinde în mare măsură  modul în care arată camera de zi. Cu alte cuvinte, acest mobilier este primul pe care îl văd oaspeții dvs. și de el depinde dacă camera va arăta elegantă și ordonată sau dezordonată și incomodă. De aceea el reprezintă „ancora', punctul focal, care joacă un rol important în stilul general și viziunea camerei.

Funcționalitate

Canapeaua este probabil una dintre cele mai practice și funcționale piese de mobilier nu numai în camera de zi, ci și în toată casa. Selectat cu atenție și în funcție de spațiul pe care îl aveți, acest mobilier reprezintă atât un loc confortabil pentru a sta și a povesti plăcut cu familia și prietenii, cât și un loc pentru relaxare cu o carte în mână sau în fața televizorului. Pe ea puteți sta îmbrățișat cu persoana iubită (sau cu câinele), puteți trage un pui de somn după-amiaza și o puteți transforma rapid într-un al doilea dormitor, dacă rudele sau prietenii vă surprind cu dorința de a petrece noaptea la dvs..

Cum să alegeți o canapea care să fie nu numai elegantă, ci și confortabilă?

Verificați cadrul

Construcția este mult mai importantă decât designul mobilierului tapițat. Prin urmare, atunci când cumpărați, este bine să acordați atenție cadrului și să vă opriți la o canapea, al cărei cadru este realizat din materiale rezistente și durabile precum lemn natural, metal sau laminat de calitate.

Acordați atenție și umpluturii 

Principalele tipuri de umplutură utilizate la producerea moderne canapele coltar sunt câteva:

  • Spumă cu densitate redusă

Pernele realizate din acest material sunt moi, dar nu-și recapătă forma, ceea ce înseamnă practic că după doar câteva luni spuma se va lipi și statul pe canapea nu va fi deloc confortabil.

  • Spumă cu densitate ridicată

Acest material este puternic, durabil și rezistă la sarcini grele. Dezavantajul este că este destul de ferm, ceea ce înseamnă că pernele de pe canapea vor fi destul de dure și incomode pentru stat mult timp pe canapea.

  • Spumă PUR 

Spuma PUR este un material puternic, mediu moale și foarte durabil. Pernele cu această umplutură sunt suficient de moi pentru a oferi confort și comoditate (fără să se preseze) și suficient de puternice pentru a rezista la o sarcină grea ani de zile.

Concentrați-vă pe tapițerie

Alegeți o țesătură plăcută la atingere și care vă oferă confort și plăcere atunci când vă așezați (sau vă întindeți) pe canapea. Dacă aveți copii mici sau animale de companie, alegeți tapițeria care poate fi ușor curățată și rezistentă la uzură.

Acordați atenție spătarului pentru spate

Pentru ca acest mobilier să fie confortabil, acesta trebuie să vă poată oferi un sprijin confortabil și bun pentru spate. Aveți ocazia înainte de cumpărare să vă așezați pe canapea pentru a afla dacă înălțimea și adâncimea acesteia oferă o senzație optimă de confort și comoditate.

Alegeți stilul

Totul depinde de gusturile și preferințele dvs. personale. Atât canapelele clasice, cât și cele foarte moderne sunt disponibile pe piață și aveți la dispoziție multe opțiuni. De exemplu, dacă sunteți tradiționalist, puteți alege stilul și culoarea canapelei, care să se combine cu stilul și culoarea celuilalt mobilier din cameră. Și mai puteți alege un model care să vă sublinieze stilul individual și gândirea creativă.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton