(P) Atracții pentru toată familia în Antalya!

 Stamen Diana
.

Antalya este unul dintre locurile care au puterea să te țină ocupat o vară întreagă. Populara regiune este mândra deținătoare a celor mai numeroase plaje distinse cu „Blue Flag' din cele 383 de plaje premiate pe care le găzduiește Turcia, fiind considerată una dintre cele mai bune destinații de relaxare din lume.

La renumele său contribuie linia generoasă de resorturi de 4 și 5 stele ce oferă servicii turistice excelente și un regim de masă de tip all inclusive, de centre SPA, parcuri acvatice și zone dedicate celor mici, cluburi moderne, restaurante, ba chiar și numeroase terenuri de golf sau tenis, unde să-ți petreci timpul liber. 

Preferată îndeosebi de către familiile cu copii, Antalya este acum tot mai accesibilă turiștilor români prin Ofertele Early Booking proaspăt lansate de AeroVacanțe. Pachetele turistice în Antalya cu zbor direct din Oradea, pornesc  de la numai 271 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, zbor charter (din principalele orașe ale țării: București, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca), transfer aeroport-hotel-aeroport, taxe aeroport și asistență turistică!

Stațiuni preferate de familii

Pe Coasta Turcoaz a Turciei stau înșirate numeroase stațiuni moderne, fiecare având un farmec aparte. Printre cele mai căutate se numără Kemer, Lara, Side, Belek și Alanya, ultimele două din urmă fiind luate cu asalt de către familiile cu copii în căutare de relaxare la malul mării. 

Belek este considerată a fi cea mai verde stațiune din Antalya, găzduind zeci de terenuri de golf înconjurate de păduri dese de pini, cu plaje generoase din nisip fin, hoteluri exclusiviste și atmosferă tihnită pe toată perioada sezonului estival. 

Pe de cealaltă parte, Alanya este un oraș cochet, cu numeroase obiective turistice, plaje mai intime și împrejurimi interesante de explorat. Printre atracțiile orașului se numără Castelul ridicat în perioada Imperiului Seljuk, Turnul Roșu de unde ai panorame memorabile spre mare, Peștera Damlatas sau Plaja Cleopatra, locul preferat de relaxare al Reginei Egiptului. 

Orașul Antalya, cochet și prietenos

Poarta de acces spre Riviera Turcească, orașul Antalya nu poate lipsi de pe lista cu locuri de văzut în regiune. Cartierul vechi Kaleici este împărțit în străzi înguste, pavate cu rocă cubică ce mai păstrează încă farmecul vremurilor otomane. Descoperă aici, alături de cei mici Muzeul Jucăriilor, ce deține o colecție impresionantă de obiecte din pluș sau lemn, cele mai multe dintre ele lucrate manual. La fel de plăcută poate fi plimbarea pe sub Arcul lui Hadrian, până la vechiul port, cea mai populară zonă din oraș, punct din care poți să urci pe Dealul Tunek Tepe, de unde se vede excelent golful stâncos al orașului.

Parcuri de neratat!

Un mod interesant să-i distrezi pe cei mici în vacanță poate fi vizita la Parcul acvatic Dedeman. Este cel mai mare din Antalya, cu 24 de tobogane dintre cele mai interesante, cu zeci de piscine dedicate copiilor, spații unde au loc concerte, zone de relaxare pentru adulți, piscine cu valuri și râuri leneșe, dar și plaje din nisip. 

Poți petrece timp de calitate alături de piticii tăi și în cadrul Mini City Park, un parc de minianturi în aer liber, ce cuprinde circa 50 de replici realizate la scară 1:25 ale celor mai faimoase obiective din Turcia (Palatul Topkapî, Moscheea Albastră, Templul Artemis din Efes, Teatrul Aspendos etc.). Mai poți evada și la Aqualand Dolphinland, un complex împărțit în aqua park și delfinariu, unde spectacolele cu delfini și lei de mare sunt de neratat! 

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton