(P) Află tot despre reconstrucția mamară post mastectomie

 advertising.ringier
.

Mastectomia este o intervenție chirurgicală practicată pentru tratamentul cancerului de sân și presupune îndepărtarea întregului sân afectat de procesul tumoral. Deși, în majoritatea cazurilor, procedura oferă avantajul îndepărtării eficiente a formațiunii tumorale, pacientele se confruntă, ulterior, cu disconfort de natura fizică și psihologică. Află ce reprezintă reconstrucția mamară și care sunt cele mai importante aspecte practice pe care trebuie să le cunoști, în legătură cu această procedură.

Ce este reconstrucția mamară?

Reconstrucția mamară reprezintă o intervenție chirurgicală prin care sunt refăcute forma și dimensiunile sânului îndepărtat prin mastectomie. Această intervenție poate fi realizată în cadrul aceleiași operații în care se realizează mastectomia sau se poate face ulterior.

Cum știi dacă ai nevoie de reconstrucție mamară?

Indiferent de vârstă, statusul relațional sau activitatea sexuală, extirparea sânului are un impact emoțional și psihologic semnificativ. Reconstrucția mamară poate ajuta la creșterea stimei de sine și la recâștigarea încrederii în propria persoană. De ce solicită pacientele reconstrucția mamară?

  • pentru că vor o imagine echilibrata a sânilor, atunci când poartă sutien sau costum de baie;
  • pentru că vor se li se potrivească hainele pe corp;
  • fiindcă nu vor o proteză externă;
  • au nevoie să le crească nivelul de apreciere pentru propriul corp;

Care sunt modalitățile de reconstrucție mamară?

Există mai multe variante de reconstrucție mamară Iar  pentru reconstrucția mamelonului, se pot folosi de asemenea multiple metode.

Implanturile mamare

Implanturile mamare au un strat exterior din silicon flexibil, iar, la interior, pot fi umplute cu:

  • ser fiziologic–implanturile cu ser fiziologic sunt cele mai cunoscute și îndelung folosite implanturi mamare;
  • gel de silicon–implanturile cu gel de silicon au fost dezvoltate ulterior celor cu ser fiziologic și au o consistență mai apropiată de cea a sânului natural.

Implantarea de țesuturi proprii

Alternativ implanturilor mamare, reconstrucția sânului se poate face prin transferul țesutului adipos sau muscular din alte zone ale corpului precum abdomen, spate, coapse sau fese. Sânii reconstruiți prin această metodă arată mai natural comparativ cu aceia la care s-au folosit implanturi mamare siliconice.

Care sunt alternativele reconstrucției mamare?

Pentru unele paciente, reconstrucția mamară nu este o opțiune, fie, pentru că nu își doresc să treacă printr-o nouă intervenție chirurgicală fie pentru că suferă de patologii care contraindică procedură. Cea mai utilizată alternativă pentru reconstrucția mamară este reprezentată de proteză mamară.

Proteza mamară are forma sânului și poate fi purtată în interiorul sutienului sau atașată de corp, pentru a mima aspectul natural.

În concluzie, reconstrucția mamară este o procedură menită să redea un aspect cât mai natural al sânilor pentru pacientele care au trecut prin operația de mastectomie.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton