(P) 9 Jucării, care vor îndemna copilașii să se joace în aer liber

 Sava Elisabeta
.

Știința și practica au dovedit o legătură directă între activitățile în aer liber și multe aspecte ale dezvoltării copilului – atât fizic, cât și psiho-emoțional. Jocul zilnic afară, în contact direct cu natura, este o experiență indispensabilă pentru un copil în curs de dezvoltare. Lumina soarelui, aerul curat și activitatea de mișcare stimulează tonusul muscular, dezvoltă coordonarea, întăresc imunitatea, construiesc abilități sociale și stimulează imaginația copiilor.

De multe ori însă, jocurile afară sunt o adevărată aventură pentru părinți. Cu toții știm cât de dificil poate fi pentru un adult să găsească modalități noi și noi de a-și distra copilul, în special în afara casei. O adevărată concurență titanică sunt telefonul, tableta și televizorul cu lumea exterioară, care la fel trebuie să fie atractivă și interesantă pentru copii. Vă vom prezenta nouă tipuri de jocuri și jucării, care vă vor încuraja copilul să petreacă mai mult timp afară. Va fi un timp plin de distracție, momente amuzante și multe, multe jocuri!

 Jucării de călărit

Acest tip de jucării în aer liber sunt foarte populare și relativ sigure, care oferă copiilor un sentiment de independență. Majoritatea mașinuțelor și jucăriilor de călărit  au volane interactive, culori vii și compartimente pentru bagaje, care sunt o adevărată descoperire pentru copiii de diferite vârste – de la un anișor până la trei sau chiar până la patru ani. Pentru cei mai mici, cele mai potrivite jucării de călărit sunt modelele dotate cu control părenta, care sunt mult mai interesante în comparație cu tricicletele clasice.

Triciletă

 Când vorbim despre „Triciclete' ne referim la vehiculele cu trei roți. Poate fi cu sau fără centuri; cu sau fără control parental; cu sau fără inserții moi pe scaun. Aceste alegeri depind de vârsta copilului, de preferințele acestuia și de stilul de viață al întregii familii. O alegere practică și rațională sunt triciletele transformabile, care „cresc odată cu copilul', adică diferite piese ale tricicletei pot fi îndepărtate sau adăugate, atunci când este nevoie. În orice caz, tricicleta poate fi prima bicicletă a copilului dumneavoastră. Care copil nu va fi fericit să-și primească prima bicicletă?

Bicicletă fără pedale

Dacă tricicleta este prima bicicletă, atunci bicicleta fără pedale este următoarea. Bicicletele fără pedale copii le conduc împingându-se cu picioarele. Contactul ambelor picioare cu suprafețele, garantează un nivel destul de înalt de siguranță, iar balansarea dezvoltă reflexe importante și stimulează simțul de echilibru. De obicei, copiii care au învățat să conducă o bicicletă fără pedale, mult mai repede și ușor trec la bicicletele clasice. 

Trotinetă

Trotineta este un alt tip de vehicul pentru copilașii și mici și mari. De obicei, copiii încep să înțeleagă cum să utilizeze trotineta aproximativ la vârsta de doi ani. Este potrivită pentru parcuri și grădini bine întreținute, fără multe găuri și denivelări. Atunci când copilul conduce o trotinetă, care este un model de vehicul fără control parental, este necesar să-i oferiți accesorii suplimentare de siguranță, cum ar fi genunchiere, cotiere și cască.

Mobilă de grădină pentru copii

Dacă aveți norocul să locuiți într-o locuință care are curte, grădină sau terasă mare, aceasta este o variantă minunată pentru dumneavoastră. O căsuță frumoasă de  grădina, o masa de picnic, bănci mici sau scăunele, vor atrage copiii să se distreze și să-și imagineze zeci de jocuri distractive în noua lor casă în aer liber.

Piscina

Piscinele  pentru copii sunt disponibile în toate formele și dimensiunile. Acest lucru le face potrivite pentru terasele urbane mici, precum și pentru curți mari; atât pentru joacă pe plajă, cât și pentru uz casnic. Piscina este întotdeauna o opțiune excelentă, deoarece copiilor le place să se joace în apă. Singura problemă pentru dumneavoastră va fi să-i scoateți din piscină, fără a provoca un adevărat război mondial.

Trambulina

La fel ca piscinele, trambulinele se oferă în tot felul de variații. Elastice, gonflabile, cu sau fără barieră, chiar tematică – ring de box sau a junglă. Puteți alege un model în funcție de bugetul și spațiul de care dispuneți și să vă bucurați de visul dulce al copilului, care a sărit pe o trambulină toată după-amiaza.

 Leagăne și tobogane

Tobogan din plastic sau  tobogan gonflabil  combinat cu un leagăn mic din plastic vă vor schimba viața. Acsete jucării sunt un mod foarte inteligent de a provoca copiii să petrecă mai mult timp în aer liber. Toboganele și leagănele pot fi un adevărat spațiu de joacă, o alegere excelentă pentru a le oferi libertate, dezvoltare fizică și epuizarea energiei, pentru un somn adânc și liniștit. 

Jocurile clasice

Pentru a scoate copiii în aer liver nu sunt necesare eforturi mari. Uneori, lucrurile mici fac mai mult decât o jucărie grozavă. Vorbim despre o întreagă varietate de opțiuni cum ar fi mingea, coarda de sărit, frisbee, badminton, jucării de nisip, zmeu, sania, sotron, avioanele și multe altele. Sau, de fapt, tot ceea ce vă imaginați. Atunci când sunteți cu copilul afară și cartea pe care o citiți este mult mai interesantă! ☺

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton