(P) 6 proceduri cosmetice și chirurgicale care pot reda tinerețea chipului tău

 advertising.ringier
.

Procedurile cosmetice și chirurgicale sunt cele care vă ajută la îmbunătățirea aspectului. Pentru unele persoane, acestea pot include reproiectarea conturului dar și forma feței, netezirea ridurilor, îndreptarea nasului sau ridicarea pleoapelor, respectiv Blefaroplastie. Există o serie de proceduri cosmetice chirurgicale la care atât femeile dar și bărbații pot apela pentru a obține un aspect care să le redea încrederea în sine și să îi facă să se simtă mai confortabili cu aspectul lor exterior. 

Printre cele mai frecvente proceduri cosmetice și chirurgicale se numără:

  1. Dermabraziunea și dermaplanarea. 

Este o procedură care implică răzuirea ușoară a pielii, pentru netezirea ridurilor fine de la suprafață. Tratamentul este cel mai adesea utilizat și pentru a îmbunătăți aspectul tenului afectat de acnee, prin estomparea cicatricilor. Este folosit uneori și pentru eliminarea excrescențelor precanceroase, numite keratoze. Dermaplaningul este recomandat mai degrabă pentru tratarea cicatricilor profunde apărute datorită acneii sau altor cauze, cum ar fi accidentele sau intervențiile chirurgicale anterioare. 

2. Ridicarea pleoapelor (blefaroplastia)

Este procedura prin care se îndepărtează excesul de piele și grăsimea de pe pleoape. Termenul popular de ridicarea pleoapelor nu este foarte corect, deoarece pleoapa nu este cu adevărat ridicată în timpul intervenției. De fapt, prin această operație se efectuează incizii pentru a permite îndepărtarea pielii și a grăsimilor. O cusătură subțire este apoi realizată pentru a sutura pielea și pentru a crea pliurile pleoapelor. Blefaroplastia se efectuează atât la pleoapa superioară cât și la cea inferioară. În ultimul caz, incizia se va face exact sub linia genelor sau în interiorul pleoapei, numită transconjunctival. Abordarea transconjunctivală permite evitarea inciziilor vizibile și poate fi combinată cu refacerea laser a pielii pleoapelor, pentru reducerea ridurilor. 

3. Lifting facial (ritidectomia)

Cu ajutorul acestei intervenții puteți obține îmbunătățirea aspectului feței, prin îndepărtarea semnelor îmbătrânirii, la nivelul feței și al gâtului. Pierderea conturului tineresc al feței se poate datora multor factori, printre care subțierea pielii, pierderea grăsimii faciale, gravitației, efectului nociv al soarelui, fumatului, stresului, etc. Cu ajutorul liftingului pot fi rezolvate diverse probleme printre care: netezirea liniilor dintre nas și colțul gurii; excesul de grăsime apărut în zona gâtului (bărbia dublă); pielea obrajilor care atârnă; excesul de piele de pe față. 

4. Mărirea buzelor

O procedură cosmetică noninvazivă, care oferă buze mai pline și mai senzuale. Un agent de umplere dermic injectabil este cea mai utilizată metodă în prezent, pentru mărirea buzelor. Procedura poate fi extinsă și în jurul gurii. Cele mai frecvente umpluturi sunt cele care conțin substanțe similare acidului hialuronic. Acesta este o substanță naturală, care se găsește în organism și care este folosit cu succes pentru rezultate deosebite și fără riscuri. 

5. Injecții cu botox

Botoxul este o proteină fabricată din toxina botulinică, produsă de bacteria Clostridium Botulinum. Este toxina responsabilă pentru producerea botulismului, dar în procedurile cosmetice sunt folosite doze foarte mici, care au și numeroase beneficii. Toxina botulinică are atât utilizari cosmetice cât și medicale. Este aprobat și pentru tratamentul diverselor probleme de sănătate, cum ar fi spasmele pleoapelor, transpiratiile excesive sau tulburări ale vezicii urinare. 

6. Rinoplastia

Este intervenția chirurgicală care schimbă forma nasului. Motivele pot fi atât estetice, cât și medicale. Cu ajutorul rinoplastiei se poate micșora sau mări dimensiunea nasului. Acesta se poate îndrepta ori se poate echilibra cu restul trăsăturilor feței. De asemenea, rinoplastia este soluția recomandată atunci când căile respiratorii sunt obstrucționate datorită unui sept deviat. Rinoplastia se poate face în interiorul nasului sau printr-o mică tăietură externă la baza nasului, între nări. Chirurgul va reajusta osul și cartilajul de sub piele. Pentru modificări mici, chirurgul poate utiliza cartilaj prelevat din adânc în interiorul nasului sau din ureche, iar pentru modificări mai mari, chirurgul va utiliza cartilajul de pe coaste, implanturi sau os din alte părți ale corpului. 

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/

Sursa foto: https://www.piqsels.com/

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton