(P) 5 sfaturi pentru o călătorie perfectă cu bebelușul

 advertising.ringier
.

Familia reprezintă o sursă de bucurie, mai ales atunci când trăiește sub vraja gânguritului unui bebeluș. Nu știm exact bagheta care ne atinge sufletele, însă un lucru e cert: deși nu poate vorbi, bebe știe exact cum să ne facă să jucăm după cum ne (în)cântă prezența sa!

Dincolo de euforie, prezența unui copil mic reprezintă o adevărată provocare, mai cu seamă în situații ce implică aspecte neprevăzute – precum o călătorie mai lungă, de pildă. Deloc plictisitor, demersul unui astfel de traseu poate pune chiar probleme. Așadar, cum le putem depăși? 

Păstrați o atitudine optimistă

De multe ori, modul în care ne raportăm la un proiect determină, într-o mare măsură, rezultatul obținut. Starea de spirit influențează planificarea unei călătorii alături de cea mai dragă ființă din lume. Prin urmare, vizualizați ce vă doriți, stabiliți ce vreți să obțineți prin deplasarea pe care o veți efectua și, mai ales, abordați totul în cheie optimistă. Astfel, orice eventual obstacol poate fi depășit cu ușurință dacă atitudinea este pozitivă.

Fiți organizați

Vreți o ieșire în aer liber, o mini sau maxi vacanță alături de bebe? În această situație, e foarte înțelept să planificați lucrurile din timp: unde, cât, cum și, mai ales, ce anume vă trebuie? Pentru ca aventura să fie plăcută, iar lucrurile să se desfășoare cât mai confortabil, mai ales pentru cel mic, decideți exact coordonatele de mișcare și cazare, dacă e cazul. Informați-vă asupra aspectelor care vă interesează în mod deosebit – timpi, traseu, prognoza meteo etc. – pentru a evita complicații ce pot fi preîntâmpinate încă de acasă. Așadar, organizați-vă din timp și veți avea mai multe șanse să treceți cu seninătate prin aventura călătoriei. 

Aveți grijă și împachetați inteligent

După stabilirea detaliilor generale, vine faza cea mai critică: pregătirea bagajelor. Nu e ușor să fii adult și să constați că gențile bebelușului sunt mai mari decât ale tale ba chiar vor depăși capacitatea portbagajului. Sau a mașinii!! Dacă nu aveți un camion, o furgonetă sau un automobil mai spațios, e salvator să înțelegeți că nu e cazul să împachetați tot dormitorul celui mic! În cazul în care nu vă deplasați pentru o perioadă îndelungată, luați în calcul minimul necesar:

  • Haine – variabile, în funcție de durata deplasării și de temperaturile întâlnite;
  • Produse de igienă – doar cele care vă sunt de folos pe durata călătoriei. Nu are nevoie chiar de tot ce are acasă.
  • Medicamente – cele folosite în mod obișnuit și, poate, ceva pentru situații de urgență (nu uita că farmacii se găsesc peste tot);
  • Hrană – preparate deja ambalate, ce pot fi mâncate pe drum și la destinație, unde puteți achiziționa restul necesar șederii;
  • Jucării – doar cele mai iubite, ca să mai aveți loc și pentru celelalte lucruri…

Verificați-vă mașina!

„Călătorului îi stă bine cu drumul', dar, doar după ce și-a verificat mijlocul de transport! Așadar, testați autovehiculul, pentru a fi siguri că e totul în regulă și faceți o alimentare completă, înainte de a porni spre destinația dorită. Pentru siguranța bebelușului pe drum este esențial să cumpărați unul dintre modelele de scaune auto pentru copii care considerați că i se potrivește cel mai bine. În funcție de vârsta și greutatea celui mic, găsiți produse conforme normelor europene în vigoare, pentru ca orice bebe să călătorească în mod confortabil.

Faceți loc surprizelor!

Cu siguranță că, în calitate de părinți responsabili, vă străduiți ca totul să decurgă cât mai bine. Este, însă, fundamental să înțelegeți că lucrurile pot lua întorsături neașteptate. Așadar, în cazul oricărei călătorii – indiferent de vârstă – este foarte important să lăsați în urmă spaima lui „vai, dacă ni se-ntâmplă ceva?!?' și să mergeți înainte cu încrederea că „orice ar fi, suntem împreună și ne bucurăm!'. Unitatea de spirit este atât de puternică, încât imprimă starea de bine necesară atunci când intrăm în necunoscut – ea se transmite și copiilor, care astfel pot călători liniștiți. În plus, nu se știe niciodată când și unde veți întâlni locul, omul, experiența care vă pot marca frumos călătoria!

Țineți minte să faceți pauze la interval de două ore maxim, pentru a-l ajuta pe bebe să se miște în voie și, eventual, să-l hrăniți Schimbarea de decor îl va binedispune, astfel încât traseul să nu devină sursă de stres sau plictiseală.

Așadar, planificați lucrurile, porniți la drum pregătiți atât logistic, cât mai ales… umoristic: bucurați-vă de timpul petrecut alături de cei mai dragi, intrați în spiritul bunei dispoziții care va transforma totul într-o aventură minunată! Drum bun și amintiri de neuitat!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton