(P) 5 sfaturi pentru a economisi bani când renovezi locuința

 Sava Elisabeta
.

Orice renovare presupune să ai o sumă de bani considerabilă la dispoziție, însă acest lucru nu înseamnă că nu poți economisi. Chiar dacă te-ai gândit să faci un împrumut, în urma sfaturilor de mai jos vei putea să reduci din cheltuieli. Chiar și doar câteva mii de lei, sumele respective tot se vor resimți în bugetul tău. 

Înainte de a începe renovarea, trebuie să ai în vedere motivul pentru care vrei să faci modificări în casă. Te va ajuta să stabilești cât de mult vrei să investești. Dacă vrei să vinzi sau să închiriezi locuința, atunci poți moderniza casa cu un buget mai redus. Altfel, propriul confort merită o investiție mai mare în anumite lucruri pe care ți le dorești neapărat. Indiferent de motiv, ai la îndemână câteva opțiuni pentru a reduce costurile atunci când renovezi.

Organizează-te din timp

Planificarea este cea mai bună strategie când vrei să renovezi. Fă-ți timp să te documentezi despre ce presupune schimbarea interiorului locuinței, atât ca materiale, cât și ca prețuri. Dacă știi din timp ce îți trebuie și cât costă, vei reuși să economisești. 

Fă o listă cu materialele de care ai nevoie – glet, vopsea, gresie, faianță, parchet, mobilă și alte obiecte- compară prețurile din magazine și cumpără-le din timp pentru a nu cheltui mai mult decât îți permiți. Costurile renovării sunt oricum mari, iar dacă nu ai imaginea de ansamblu asupra a ceea ce ai nevoie, depășești bugetul estimat.

Renovează iarna, când prețurile sunt mai mici

În lunile de iarnă, costurile percepute de meșteri sau firme specializate sunt mai mici, fiindcă și cererea este mai mică. Așa că, dacă nu ți se pare incomod, fă modificări în casă în extrasezonul renovărilor și construcțiilor. Poți obține un cost redus cu până la 20%, în funcție de furnizor. În plus, și prețurile materialelor în magazine sunt mai mici în lunile reci, tot pentru că mulți oameni nu se apucă de schimbări în casă în sezonul rece.

Refolosește o parte din lucruri

Renovarea locuinței poate avea efectul dorit și dacă păstrezi o parte din mobilier sau anumite lucruri de decor. Poate ai lucruri noi, cumpărate recent, sau care s-au păstrat impecabil odată cu trecerea timpului. În plus, poți recondiționa tapițeria. Important este să integrezi armonios mobila și elementele de decor în noul design interior al locuinței. Așa, poți reduce considerabil cheltuielile și apoi investi aceste economii în crearea unei bucătării moderne sau a unei băi ca în reviste. 

Vinde ce nu îți mai place

O altă modalitate de a economisi când renovezi locuința este să faci inventarul lucrurilor din casă și să decizi de care scapi. În realitate, ai nevoie de puțină mobilă în casă, așa că profită de ocazie, eliberează spațiul și câștigă niște bani în plus. Trebuie doar să te mobilizezi din timp, adică să publici anunțuri de vânzare online cu câteva săptămâni înainte să începi renovarea. Astfel, nu doar că scapi de o parte din lucruri, dar și ai bani în avans pentru noile modificări. 

Optează pentru stilul minimalist

Dacă planul tău este să schimbi total aspectul locuinței, atunci regândește întreg designul. În final, vei cheltui mai puțin dacă înlocuiești doar mobilierul necesar. Spre exemplu, în loc să cumperi o bibliotecă mare pentru living, te poți orienta către una mică și simplă, formată din câteva rafturi. Cu cât sunt mai puține lucruri în casă, cu atât ai mai mult spațiu liber de care să te bucuri. 

Chiar dacă vei accesa un credit pentru nevoi personale ca să renovezi locuința așa cum îți dorești, cu aceste sfaturi faci economii substanțiale. Tot ce trebuie să faci este să planifici totul foarte bine, cu mult timp înainte. Astfel, eviți să faci greșeli sau să cumperi doar ce găsești, poate chiar la prețuri mai mari decât în urmă cu câteva săptămâni. Documentează-te, organizează-te și ține-te de bugetul stabilit și vei locui într-o casă amenajată așa cum îți dorești.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton