(P) 3 avantaje demonstrate ale pernelor ortopedice

 Sava Elisabeta
.

Somnul de calitate reprezintă unul dintre pilonii pe care se sprijină orice organism sănătos. La fel de important ca regimul alimentar, obiceiul de a avea un somn odihnitor presupune câteva condiții. Este bine să nu mănânci, să nu faci exerciții fizice intense înainte de culcare și să ai un program regulat de somn, dar pozițiile gâtului și capului sunt aspectele cărora trebuie să le acorzi o importanță deosebită.

În acest scop vin pernele ortopedice, create cu scopul de a-ți asigura confortul și poziția optimă atunci când dormi. Vei găsi în rândurile de mai jos trei avantaje pe care acestea ți le oferă.

1. Se adaptează formei corpului.

Probabil te-ai trezit de câteva ori cu dureri de cap sau de gât din cauza unei perne noi, ori prea mare, ori prea mică. Zona cervicală este adesea solicitată în timpul somnului în urma pozițiilor vicioase în care dormi și ca urmare apare o serie întreagă de contracturi musculare care se traduc prin durere de-a lungul zilei. De aceea, pentru odihna musculaturii gâtului este bine să îți achiziționezi o pernă ortopedică de pe catenapascupas.ro.

Suportul anatomic pe care aceasta îl asigură este conferit de spuma vâscoelastică, iar materialul este plăcut la atingere, perna având învelișul din bumbac de cele mai multe ori. Spre deosebire de pernele obișnuite, care sunt prea moi și nu susțin capul în timpul somnului, cele ortopedice, cu spumă, au capacitatea de a menține capul în aceeași poziție pe toată durata nopții.

Perna este utilă tuturor categoriilor de vârstă, mai ales celor cu musculatura slabă, precum persoanele în vârstă. Prin efectul ei de adaptare reduce senzația de înțepenire a gâtului.

2. Sunt recomandate pentru toate pozițiile de somn

Adeseori în timpul somnului te miști involuntar, ajungând să te trezești într-o poziție complet diferită față de cea în care adormiseși. Pernele ortopedice sunt recomandate fie că preferi să dormi pe burtă, pe spate sau pe o parte, datorită proprietăților materialului vâscoelastic.

Dormitul pe spate nu necesită neapărat o anume înălțime a pernei, însă când vine vorba de dormit pe o parte este foarte important să nu stai cu gâtul în tensiune. Același lucru este valabil și pentru cei ce dorm pe burtă, deoarece o pernă obișnuită, ale cărei dimensiuni nu se adaptează, prezintă riscul de a cauza dureri.

Datorită materialului special din care este alcătuită, perna va rămâne constant la o înălțime medie, asigurându-ți somnul odihnitor și prevenind afecțiunile zonei cervicale. Mularea acesteia pe gâtul tău va realiza contactul pe o suprafață mai mare, sporind confortul în timpul nopții.

3. Revin mereu la forma lor inițială

Spre deosebire de pernele obișnuite, umplute cu fulgi, care odată deformate rămân în aceeași poziție până vor fi din nou aranjate, cele ortopedice se comportă asemenea unei mingi elastice. Revenirea la forma inițială este, pe lângă aspectul estetic, un avantaj practic, realizând mularea pe corpul diferit al fiecărei persoane.

Prin spuma termosensibilă cu memorie, ai garanția că perna își va păstra dimensiunile pe toată durata somnului. In plus, ea poate fi îndoită pentru a-ți înălța poziția în timp ce citești înainte de culcare, urmând să revină imediat la forma inițială.

Nu în ultimul rând, datorită dimensiunilor reduse poate fi ușor transportată în bagaj atunci când pleci în vacanță, evitând neplăcerea cauzată de o pernă prea mare.

În concluzie, nu numai obiceiurile dinaintea somnului contribuie la calitatea sa, ci și poziția din timpul nopții, care poate fi îmbunătățită cu o pernă ortopedică.

Sunt de ajuns orele petrecute într-o postură cocoșată în fața calculatorului sau cu telefonul în mână din timpul zilei; rezervă-ți plăcerea somnului liniștitor, pentru zile tonice și relaxează-ți gâtul cumpărând o pernă ortopedică. Avantajele se vor cunoaște din primele nopți.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton