Ouă de prepeliță - proprietăți și beneficii

 Lupescu Anca
.

Ouăle de prepeliță provin de la păsări de talie medie care se găsesc în Europa, Africa de Nord, Asia și sudul Statelor Unite. Acestea sunt albe și cafenii cu pete maro închis și sunt mai mici decât ouăle de găină. Ouăle de prepelițe sunt asemănătoare la gust cu cele de găină. 

Ouă de prepeliță – proprietăți și beneficii

Bogate în proteine 

Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de proteine, care sunt importante pentru multe procese din corp.

Proteinele sunt alcătuite din „blocuri de construcție” numite aminoacizi. Corpul folosește acești aminoacizi pentru a construi și repara mușchii și oasele și pentru a produce hormoni și enzime. Aceștia pot fi, de asemenea, folosiți ca sursă de energie.

Reduce riscul de anemie

Anemia este o afecțiune în care organismul nu are suficiente celule roșii din sânge. Acest lucru poate cauza energie scăzută sau dificultăți de respirație. Ouăle de prepeliță ajută la reducerea riscului de anemie, deoarece sunt bogate în fier.

Citește și: Rețetă prăjitură cu căpșuni.E gata în doar oră

Fierul este un mineral de care organismul are nevoie pentru creștere și dezvoltare. Corpul folosește fierul pentru a produce hemoglobină, o proteină din celulele roșii din sânge care transportă oxigenul din plămâni către toate părțile corpului.

Echilibrează colesterolul

În ouăle de prepeliță se găsește o cantitate mare de acizi grași benefici care pot contribui la îmbunătățirea sănătății inimii. De fapt, 60% din grăsimea din ouăle de prepeliță este alcătuită din forma „bună” de colesterol. Acest lucru ajută organismul să echilibreze efectele negative ale colesterolului „rău”.

Curăță organismul

 Mediul nostru de astăzi conține toxine, poluanți și metale grele. Consumul de ouă de prepeliță poate ajuta să scapi de toxinele din fluxul sanguin.

Stimulează imunitatea

În fiecare zi, corpul nostru lucrează din greu pentru a lupta împotriva radicalilor liberi care pot deteriora celulele, provocând boli și îmbătrânire. Ouăle de prepeliță conțin cantități mari de vitamina C și vitamina A, care pot ajuta la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea sănătății.

Citește și: Rețetă limbă cu măsline.Ingredientul care dă savoare

Tratează alergiile

Ouăle de prepeliță conțin cantități mari de proteină ovomucoidă – o proteină care acționează ca un antialergenic natural. Aceasta ajută organismul să lupte împotriva congestiei, inflamației și a altor simptome cauzate de o reacție alergică.

Crește energia

Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de proteine care ajută la creșterea energiei organismului, mai ales atunci când sunt asociate cu un carbohidrat. Aceasta poate fi o alternativă eficientă la cofeină sau la alte stimulente atunci când este combinată cu o dietă echilibrată, plină de nutrienți.

Stimulează metabolismul

 Vitamina B care se găsește în ouăle de prepeliță ajută la stimularea metabolismului și la susținerea sănătății organismului tău. 

Metabolismul este responsabil de transformarea alimentelor și băuturilor în energie și de construirea sau repararea corpului . Ouăle de prepeliță pot ajuta la susținerea acestui proces corporal și a funcțiilor organelor. 

Îmbunătățirea vederii

Ouăle de prepeliță conțin o cantitate mare de vitamina A, care poate ajuta la prevenirea cataractei și a altor probleme de vedere. Vitamina A ajută, de asemenea, inima, plămânii, rinichii și alte organe să funcționeze corect. 

Citește și: Rețetă de tartă cu căpșuni.Cel mai gustos desert

Cum poți folosi ouăle de prepeliță

  • Servește pe bucățele mici de pâine prăjită cu unt. Adaugă deasupra un ou, somon afumat sau caviar; sau un pateu de ton sau crab
  • Servește un ou de prepeliță prăjit peste o bucată de pâine prăjită cu ardei iute, bacon crocant și avocado
  • Se servește peste mini-hamburgeri
  • Pe felii de baghetă cu arpagic, tarhon și cremă de brânză
  • Servește-le fierte moi ca mini ouă Benedict
  • Folosește-le ca garnitură de salată
  • Se încorporează într-o salată de cartofi cu maioneză, anșoa tocată, fasole verde și un strop de paprika dulce afumată
  • Pune câte un ou într-o ciupercă unsă cu unt și ierburi (și chiar și puțină brânză rasă) și coace în cuptor 10-15 minute la 180°C
  • Ca garnitură pe un risotto
  • Se fierb aproape tare șase ouă de prepeliță. se amestecă patru linguri de cremă de brânză cu două linguri de iaurt grecesc și aproximativ douăzeci de măsline negre tocate. Se repartizează peste șase felii de pâine franțuzească prăjită și unsă cu ulei de măsline. Se taie ouăle în două și se adaugă în amestecul de brânză.
    Se înfășoară în șuncă și se înmoaie într-un sos picant, cum ar fi Sriracha.

Sursa foto: Shutterstock.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton