Organizarea unei băi mici: 7 trucuri salvatoare

 bogdan.galca
.

Te-ai săturat să nu ai niciodată la îndemână lucrurile de care ai nevoie în baie sau să îți fie greu să le găsești în aglomerația din sertare? Băile mici nu sunt visul niciunei femei, dar asta nu înseamnă că nu pot fi organizate pentru a satisface nevoia de confort.

Problema spațiului limitat este una destul de comună, dar există soluții care te pot ajuta să organizezi mai bine obiectele de care ai nevoie în baie. Iată șapte trucuri care îți vor face viața mai ușoară în acest sens:

1. Scapă de lucrurile pe care nu le folosești

Cu siguranță, dulapul de sub lavoar adăpostește o mulțime de lucruri nefolositoare sau pe care nu le utilizezi prea des. Ca să îți dai seama care sunt și să scapi de ele, trebuie să îți pui următoarele întrebări:

  • Folosesc acest obiect?
  • Este ceva de care mă pot lipsi în acest spațiu?
  • Aș cumpăra din nou acest lucru?
  • Îmi face acest obiect viața mai ușoară sau mai bună?
  • Pot înlocui acest obiect cu un altul care ocupă mai puțin spațiu?

2. Păstrează blatul chiuvetei cât mai liber

Săpuniera, pasta de dinți, cremele, deodorantul sau alte obiecte ce țin de igienă și îngrijire personală îți pot îngreuna munca atunci când faci curățenie dacă sunt așezate pe blatul sau pe marginea chiuvetei. Găsește-le locuri mai potrivite și încearcă să păstrezi totul cât mai simplu și mai ordonat în această zonă.

3. Nu ignora potențialul dulapurilor

Potențialul unui dulăpior de baie poate fi uneori subapreciat. Ideal ar fi ca aici să îți depozitezi șervețelele și dischetele demachiante, produsele pentru îngrijirea și coafarea părului, loțiunile pentru corp și față și toate celelalte mărunțișuri pe care le vrei la îndemână după ce faci duș. De altfel, în părțile laterale sau chiar pe ușile dulăpiorului din baie poți lipi diverse suporturi, cum ar fi cel pentru prosop sau pentru periuțele de dinți.

4. Folosește separatoare

Separatoarele pentru sertare te pot ajuta să îți organizezi și ordonezi lucrurile mai bine, dar și să le găsești mai ușor atunci când ai nevoie. Ia măsurile sertarelor din baie și găsește cele mai potrivite separatoare în funcție de dimensiuni, dar și de obiectele pe care vrei să le depozitezi în acest fel.

5. Investește în suporturi

Suporturile pentru produse de îngrijire personală pot fi o adevărată binecuvântare, mai ales atunci când nu locuiești singură. Dacă ai copii, de exemplu, acestea te pot ajuta nu doar să menții ordinea, ci și să te asiguri că ei își vor respecta cu strictețe rutina de igienă și îngrijire, fără să uite niciun pas.

6. Alege cutii și containere transparente pentru depozitare

Indiferent dacă vorbim de cutiile mici în care îți păstrezi produsele pentru machiaj sau de containerele mai mari, în care stă uscătorul, placa de păr sau epilatorul, transparența te va ajuta să îți găsești mai repede lucrurile. Așadar, optează pentru corpuri de depozitare prin care poți vedea și care îți permit să localizezi imediat obiectul de care ai nevoie.

7. Pune etichete

Dacă ai mai multe cutii și vrei să le așezi pe verticală ca să ocupe mai puțin spațiu, poți folosi etichete pentru a-ți găsi lucrurile mai ușor. Depozitează-le pe categorii și folosește un marker sau etichete autocolante ca să le denumești. Astfel, vei ști exact unde sunt detergenții, produsele destinate igienei personale și cele cosmetice, electronicele pe care le folosești în baie și toate celelalte lucruri pe care le păstrezi la îndemână în acest spațiu.

De la felul în care aranjezi prosoapele, la cel în care alegi să îți depozitezi șamponul, gelul de duș și autobronzantul, există o serie de aspecte de care trebuie să ții cont atunci când îți organizezi baia. Tu ce alte trucuri folosești pentru a păstra ordinea fără compromisuri în privința confortului din acest spațiu?

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton