Oja semipermanentă, de la A la Z

 bogdan.galca
.

Cu toate ne dorim un aspect îngrijit, frumos și de durată, dar asta nu înseamnă că trebuie să depunem mult efort pentru a-l obține, ci, mai curând, înseamnă că trebuie să lucrăm inteligent.
Atunci când ai o viață activă, când încerci să incluzi cât mai multe activități pe agenda personală și când îți dorești să experimentezi cât mai multe lucruri, timpul pentru tine însăți devine foarte prețios. Astfel, poate nu o să îți permiți întotdeauna să acorzi o oră sau două coafurii, machiajului ori chiar manichiurii. Adevărul este că nici nu trebuie. Știi vorba aia, work smart not hard

Referindu-ne la manichiura, ideea și dorința femeilor de a-și îngriji și colora unghiile nu este nicidecum una nouă. Primele astfel de descoperiri datează de acum 5500 de ani, din vremea Egiptului Antic, acest obicei fiind inscripționat pe mormintele faraonilor. De-a lungul vremii, culoarea unghiilor a subliniat atât statutul social, dar și, mai recent, propriul stil. Astfel, dacă înainte femeile dedicau acestui ritual de frumusețe ore, astăzi femeia secolului XXI nu mai are același timp, însă industria vine în ajutorul ei. Unul dintre cele mai recente trenduri în materie de unghii este manichiura cu ojă semipermanentă, iar astăzi îți vom povesti mai multe despre ce presupune aceasta, de la modul de aplicare, la baza pentru manichiura semipermanentă și până la cum trebuie aceasta îndepărtată. 

Avantajele folosirii ojei semipermanente

Înainte de-a discuta despre modul de utilizare al ojei semipermanente pentru o manichiură de invidiat, trebuie să punctăm beneficiile sale. În primul rând, după cum am subliniat, principalele avantaje se referă la timp. Realizarea unei astfel de manichiuri durează la fel sau mai puțin comparativ cu cea clasică. Secretul însă este că oja semipermanentă este mult mai durabilă și rezistentă. Astfel, manichiura în sine rezistă până la o lună fără a se zgâria sau ciobi (în situații de mediu moderate), iar culoarea se pastreaza strălucitoare și vibrantă. 

Mai mult, procesul de realizare al acestei manichiuri este destul de prietenos, astfel că, atât baza pentru manichiura semipermanentă, când și stratul colorat și top coat-ul se usucă rapid datorită luminii UV sau luminii LED. Fiind așa simplu de utilizat, dacă ai dexteritate și ești dispusă să înveți, poți face acest tip de manichiură și singură, la tine acasă – totul ține de exercițiu! Modelele pe care le poți realiza, de la cele clasice la cele mai complexe ori abstracte, sunt numeroase, astfel că poți experimenta în voie!

Pentru a trece și prin categoria dezavantajelor, trebuie menționat că ele există, însă nu sunt nici pe departe la fel de numeroase. În principiu, dacă alegi să îți faci această manichiură acasă vei avea nevoie de exercițiu și de cateva materiale, precum lampa specială cu lumină UV sau cu lumină LED, baza si top coat-ul și câte oje semipermanente îți dorești. De asemenea, e bine să știi că îndepărtarea ojei durează un pic mai mult. În ciuda acestor minusuri, rezultatele vor fi cu siguranță pe măsura așteptărilor!

Cum se aplică oja semipermanentă

Pentru a obține un look impecabil, procesul de aplicare corectă a ojei semipermanente presupune câțiva pași, primul fiind curățarea unghiilor. Este foarte important să te asiguri că impuritățile sunt îndepărtate, unghiile sunt pilite corespunzător, iar cuticulele tăiate, căci toate acestea contribuie la rezistența manichiurii. Următorul pas este aplicarea bazei pentru oja semipermanentă, urmând ca unghiile să fie introduse 30 de secunde sub lampa led sau 120 sub cea UV, pentru uscare. După ce baza este pregătită, este timpul să aplicăm unul sau două straturi de lac colorat pe fiecare unghie, cu o durată de uscare cu 30 de secunde mai lungă decât cea pentru baza. Ultimul pas este finisrea: aplica un strat de top coat pentru protecție și lasă-l să se usuce 60-90 de secunde sub lampa led sau 3-4 minute sub lampa UV.

În esență, realizarea unei astfel de manichiuri durează aproximativ 30 de minute – în funcție de nevoile de curățare ale unghiilor ori de dificultatea modelului dorit – și, unul dintre marile plusuri, datorită lămpii UV sau LED, nu necesită o etapă de uscare după aplicare, asemenea ojei clasice. În acest sens, uscarea la lumina UV sau LED este suficientă pentru un rezultat impecabil.

Ce trebuie să știi despre îndepărtarea ojei semipermanente

După cum am menționat mai sus, îndepărtarea ojei semipermanente nu este la fel de rapidă precum în cazul celei clasice și, dacă nu optezi pentru realizarea ei la salon, e posibil să nu fie pasul tău preferat. Totuși, nu este ceva dificil de care să te ferești, indiferent că îți faci manichiura acasă ori cu ajutorul unui specialist.

Lacul semipermanent de pe unghii trebuie îndepărtat în momentul în care unghiile sunt deja crescute vizibil, adică atunci când se poate vedea clar o delimitare între lacul colorat și cuticule. Dacă vrei să te ocupi de acest pas personal, vei avea nevoie de cotonete îmbibate cu acetonă aplicate pe unghii, iar ulterior vei pili stratul de oja. În sine, acest pas va dura în jur de 15 minute, timp în care te poți bucura de un serial sau un pahar de vin.

Sezonul acesta se poartă culorile clasice, precum roșul aprins specific feminității, nude-ul ce vorbește despre eleganță sau albul care ne trimite într-o zi cu soare, la plajă. Sau, dacă vrei să mergi și mai departe, fii creativă și încearcă forme geometrice sau modele abstracte. Orice ar fi, te vei bucura de un look rezistent ce cu siguranță se va face remarcat!
Sursă foto: Dan-Cristian Pădureț, Nikita Khandelwal

(P) Material publicitar realizat împreună cu Foreverlash

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton