Obiecte care aduc ghinion în casă. Ferește-te de ele!

 Oana Pantazi
.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Știm cu toții că sunt obiecte care poartă noroc și ne ajută în dragoste, în relațiile cu ceilalți sau chiar pe plan material, dar există întotdeauna și un revers al medaliei… Cele care poartă ghinion și de care ar fi bine să scăpați din casă sau să nu le achiziționați.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!

Obiecte care aduc ghinion în casă. Conștient sau nu, facem anumite gesturi sau ținem cont de anumite superstiții, din dorinața de a îndepărta ghinionul și a atrage vibrațiile energetice bune. Sunt atât obiecte, cât și plante ori animăluțe despre care se spune că nu e bine să le ținem în proximitate, așadar iată de ce trebuie să vă feriți pentru a nu atrage ghinionul!

A,Woman’s,Hand,Is,Holding,A,Bouquet,Of,Dead,FlowersA,Woman’s,Hand,Is,Holding,A,Bouquet,Of,Dead,Flowers

Obiecte care aduc ghinion în casă. Balansoar

E greu de crezut că un astfel de obiect de mobilier „cozy”, în care tuturor ne-ar plăcea să ne relaxăm într-o seară răcoroasă, la adăpostul unei pături pufoase, poate purta ghinion. Iată însă că, legendele irlandeze spun asta… Pove;tile străvechi ne avertizează că nu e bine să ai în casă un scaun care se leagănă, pentru că acesta ar invita spiritele rele în casa ta. Iar dacă se leagănă singur e și mai rău! Conform spiritele rele, aducătoare de moarte, s-au instalat deja la tine în casă!

Obiecte care aduc ghinion în casă. Oglinzi

Desigur, cu toții avem oglinzi în casă, nu putem trăi fără ele. Ne începem ziua privind în oglindă și la fel ne încheiem seara… Conform unor tradiții ancestrale însă, oglinzile ne pot fura sufletul, așadar este foarte importantă poziționarea lor. De exemplu, conform feng shui, o oglindă îndreptată spre pat poate crea probleme în relație. așadar, nu faceți exces de ele în casă și verificați înainte care sunt locurile unde pot fi așezate fără probleme.

Citește și: Obiecte care aduc noroc în casă. Ce semnificație au

Citește și: Flori care aduc ghinion în casă

Citește și: Horoscopul norocului. Care sunt cele mai norocoase zodii, atât la bani, cât și în dragoste

Citește și: Numerele norocoase în funcție de zodie. Ce trebuie să alegi în momentele importante

Obiecte care aduc ghinion în casă. Ceas stricat

Mulți dintre noi păstrează în casă ceasuri vechi, moștenire de familie poate, cum ar fi pendulele sau ceasurile cu cuc. Problema este că multe dintre ele sunt nefuncționale, iar asta, conform credinței, aduce ghinion. Legenda spune că dacă un ceas vechi, nefuncțional, pornește din senin, moartea este aproape! De asemenea, păstrarea lucrurilor vechi, fără utilitate, în locuință aduce ghinion – semn că atât casa, cât și sufletul au nevoie să fie curățate.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Lucruri fără viață

Nu puțini sunt cei care-și împodobesc casele cu flori uscate, cum ar fi imortelele, sau cu trofee de vânătoare ori animale împăiate. Se spune că nici măcar scoicile, atât de folosite în diferite aranjamente, nu aduc noroc. Drept urmare, ar fi bine să scăpați cât mai repede de obiecte fără viață din locuința voastră.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Topor

Dacă în mediul urban nu pot fi găsite topoare în casele gospodarilor, acest lucru nu este valabil în mediul rural… chiar și cei care au lăsat orașul pentru o casă la țară au un topor la îndemână. Acesta trebuie ținut însă în afara locuinței, într-o magazie sau un șopron, deoarece superstițiile spun că este aducător de moarte. Mai mult, nu este un obiect sigur pentru faniliile cu copii.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Mătură veche

Indiferent cât de tare a avansat tehnica, nu există casă în care să nu se afle o mătură. Superstițiile spun însă că nu trebuie să aveți în casă o mătură foarte folosită, iar dacă vă mutați în altă casă, să vă cumpărați una nouă. Se spune că o mătură veche va muta norocul, dar cu siguranță asta are legătură și cu nivelul de microbi/acarieni adunați de-a lungul timpului în ea. Mai bine nu riscați! Același lucru se spune și despre sapa de grădină, care nu este bine să fie adusă în casă. Dacă aduceți accidental o sapă în interior după ce terminați de grădinărit, ieșiți înapoi pe aceeași ușă pe care ați intrat, pentru a inversa ghinionul.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Fori roșii și albe

Conform unei supestiții victoriene, nu e indicat să pui în casă buchete de flori bicolore – alb și roșu – deoarece acest lucru prevestește moartea. Puneți, așadar, în vază flori de mai multe culori, chiar dacă vă place combinația alb-roșu. De asemenea, o altă superstiție mai puțin cunoscută vă sfătuiește să nu deschideți umbrela în interior, poartă ghinion! Conform acestei superstiții, cu rădăcini în legendele egiptene, precum și în tradițiile nordice, atunci când aduci un obiect care îți protejează corpul de ploaie, insulți spiritele protectoare ale casei tale, sugerând că protecția lor nu e suficientă.

Obiecte care aduc ghinion în casă. Electrocasnice stricate

La fel ca în cazul ceasurilor stricate, e indicat să scăpați cât de repede puteți din casă de obiectele electrocanice stricate. Televizoare, mașini de spălat, cuptoare cu microunde, niciun obiect defect nu trebuie să vă ocupe spațiul de locuit, findcă vă încarcă de energie negativă. Un ceas care nu funcționează simbolizează lipsa mișcării sau a progresului timpului. La fel și celelalte obiecte inutile…

Obiecte care aduc ghinion în casă. Geamuri sau oglinzi sparte

O superstiție foarte veche spune că, dacă spargi o oglindă, urmează 7 ani de ghinion și nimeni nu-și dorește să probeze asta. Același lucru este valabil și în cazul geamurilor, al sticlei din ramele tablourilor sau chiar al blaturilor de pe masă – energia pozitivă din casa voastră va fi alungată dacă veți ține geamuri sparte. În caz că se întâmplă un accident domestic nedorit, scăpați rapid de sticla spartă!

Foto: Shutterstock


 

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton